Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnaval 2020: alle optochten in Breda op een rij

Door Daphne Geelink 21 februari 2020

Veel wagenbouwers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor de optocht. Naast de Grote Optocht in de binnenstad trekken er ook kleinere stoeten door bijvoorbeeld de Haagse Beemden en Princenhage. Dit zijn alle optochten in 2020 in Breda.

Let op: dit artikel gaat over optochten in de stad Breda. Alle informatie over de optochten in Teteringen, Prinsenbeek, Bavel en Ulvenhout vind je op de website van de gemeente.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

KBS De Zandberg

Op de website van de gemeente staat dat KBS De Zandberg op vrijdag 21 februari met een carnavalsoptocht door Breda trekt. De Tulpenstraat, Hyacintplein, Wethouder Romboutsstraat en Zandberglaan zijn hierbij betrokken.

Giegeldonkse Optocht

De Giegeldonkse Optocht is op zaterdag 22 februari. De route gaat door de Haagse Beemden en komt langs straten als Vekenoord, Cannaertserf, Somerweide en Donk. Ga jij een kijkje nemen?

De Broeketocht

Ook dit jaar is er weer een grote carnavalsoptocht door de Blauwe Kei en het Ginneken. De optocht begint zaterdag 22 februari om 13.11 uur aan de Erasmusweg. Daarna gaat de stoet onder andere via Lange Bedde, Groene Woud, Valkenierslaan, Ginnekenweg en meer straten. De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

’t Aogje

Leutig! Ook in ’t Aogje is – zoals elk jaar – een optocht tijdens het carnavalsweekend. De Grote Aogse Optocht gaat over de Haagweg, Haagsemarkt, Dreef, Doelen, Leerlooierstraat, Ambachtenlaan, Liesbosstraat en eindigt weer op de Haagsemarkt. Kom een kijkje nemen op zondag 23 februari vanaf 13.30 uur.

Brakkensliert

Op zondag 23 februari trekt de Brakkensliert door ’t Kielegat. De kinderoptocht start zondag in de Haven en eindigt bij het Chassé Theater. Daar barst het Brakkenbal los met de prijsuitreiking. Voor de Brakkensliert kun je je vooraf aanmelden of op de dag zelf bij het startpunt aan de Haven.

’t Kielegat

wegen carnaval breda
Grote Optocht van ’t Kielegat in 2019. Foto: indebuurt Breda

De enige echte optocht van ’t Kielegat start op maandag 24 februari bij Café de Kopse Kant, aan het einde van de Haagdijk. De loopgroepen, paren en individuen starten later vanaf de Markendaalseweg. Meer over de Grote Optocht van ’t Kielegat lees je hier.

Lees ook:

worstenbroodje in de binnenstad

Brabants, pikant of vegetarisch: Breda krijgt met carnaval een worstenbroodwinkel

Gaat er bij jou wel een smaakvol, Brabants worstenbroodje in? Breda krijgt op de Haagsemarkt 30 wel ...
carnaval breda 2020

Alle informatie over carnaval in Breda 2020 op een rij

De echte Kielegatters hebben hun mooiste outfit al klaarliggen voor carnaval in Breda. Een goede voo...

7 x hier scoor jij carnavalskleding in Breda

Breda wordt van zaterdag 22 februari tot en met dinsdag 25 februari omgetoverd tot 't Kielegat. De e...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Carnaval Breda

adv.