Carnaval 2019: op deze dag is de Grote Optocht in Breda

Door Annemijn Heijstek 16 januari 2019

Heb je je outfit voor carnaval 2019 al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen drank al ingeslagen? En heb je vooral je goede moed al klaar liggen? Ja? Mooi! Over een paar maanden is het zover. Dan staan we met z’n allen weer te hossen tijdens de Grote Optocht in Breda.

Optocht in Breda

Op maandag 4 maart 2019 is het zoals elk jaar weer superdruk in Breda, want dan zien we alle wagens langsrijden bij de Grote Optocht van ’t Kielegat. Dat gaat gebeuren vanaf 12.00 uur, als de eerste wagens vertrekken vanaf het einde van de Haagdijk.

Zo rijden ze

De route van de optocht is dit jaar als volgt: de grote en kleine wagens starten om 12.00 uur bij Café de Kopse Kant, aan het einde van de Haagdijk. De loopgroepen, paren en individuen starten iets later vanaf de Markendaalseweg. Vervolgens gaat de sliert via de Haagdijk, de Vismarktstraat en de Reigerstraat naar de Grote Markt, om vervolgens via de Halstraat, de Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Via de Oude Vest en de Vlaszak komt de stoet uiteindelijk aan in de Boschstraat, waar de optocht eindigt.

Brakkensliert

Op zondag 3 maart trekt de Brakkensliert door ’t Kielegat. De kinderoptocht start zondag om 13.30 uur in de Haven en eindigt om 15.45 uur bij het Chassé Theater. Daar barst het Brakkenbal los met om 17.00 uur de prijsuitreiking. Voor de Brakkensliert kun je je vooraf aanmelden of op de dag zelf bij het startpunt aan de Haven.

Wij hebben er zin in!

Lees ook:

carnaval 2019 in Breda kielegat

Dit moet je weten over carnaval 2019 in Breda

Nog een paar dagen wachten, en dan staat het allerleukste feestje van het hele jaar weer voor de deu...
Breda Jazz Festival 2019 evenementen

Deze evenementen in Breda wil je niet missen in 2019

Oh, wat waren er afgelopen jaar toffe evenementen in Breda! Veel activiteiten keren gelukkig weer te...

Meer over

Carnaval Breda

adv.