Dit moet je weten over carnaval 2019 in Breda

Door Annemijn Heijstek 9 december 2018

Nog een paar maandjes wachten, en dan staat het allerleukste feestje van het hele jaar weer voor de deur: carnaval in ’t Kielegat. Wij zetten alvast alle informatie in dit handige overzicht.

Datum carnaval 2019

Carnaval start dit jaar op zaterdag 2 maart met de intocht van de prins, die de sleutel van de stad krijgt overhandigd krijgt van de burgemeester. Prins Daan is voor de derde keer verkozen tot Leutvorst van ’t Kielegat. Op dinsdag 5 maart is het slotfeest en geeft Prins Daan de sleutel van de stad weer terug aan burgemeester Depla.

Datum Grote Optocht van Breda

De Grote Optocht van Breda start op maandag 4 maart om 12.49 uur. De kinderoptocht, de Brakkensliert, is op zondag 3 maart. Deze start om 13.30 uur. Op zondag 6 januari 2019 kun je je inschrijven voor de Grote Optocht op carnavalsmaandag. Dit kan tussen 13.30 en 16.00 uur in hotel Golden Tulip Keyser Breda. Let op: alleen op deze dag kun je je inschrijven voor de optocht. Ook de inschrijving voor de Brakkensliert start dan. Voor de kinderoptocht kun je je ook later nog aanmelden  en zelfs nog op de dag zelf bij het startpunt aan de Haven.

Motto Kielegat 2019

Er waren dit jaar maar liefst 105 inzendingen, maar er kan er maar één de beste zijn. Het motto van ’t Kielegat 2019 is ‘Da Ziede Zo’ en is bedacht door Marianne Kat en Silvie Metselaar.

Carnavalsvakantie

Hoewel de officiële voorjaarsvakantie in het zuiden in 2019 in week 9 valt (23 februari tot en met 3 maart), zijn scholen vrij om de vakantie een week op te schuiven zodat de week vrij tijdens carnaval valt.

Lees ook:

Kielegat

Leuk: de Grote Optocht van ’t Kielegat in 1976

Niks is heerlijker dan af en toe eens lekker door de Bredase fotoarchieven snuffelen. Je vindt elke ...
Kielegat Breda

Bredaas mysterie: waarom heet Breda tijdens carnaval ’t Kielegat?

Tijdens carnaval is het vaste prik: Breda wordt omgedoopt tot 't Kielegat. Eventjes spreken we niet ...

Meer over

Carnaval Breda

adv.