Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yordi (Djordie!) werd in één klap razend populair: ‘Ik heb mijn uitstraling mee’

Door Daphne Geelink 19 oktober 2020

Van de een op andere dag een bekende Nederlander worden: het overkwam de Bredase Yordi ‘Nogmaals’ (24). Hij verscheen in een video van YouTuber Bram Krikke en ging viral. Nu, een aantal jaar later, heeft hij een eigen YouTube-kanaal met duizenden abonnees. 

Op een mooie zonnige dag zat Yordi met een vriend op een terrasje op het Van Coothplein. “We zagen Bram Krikke lopen met een cameraploeg”, begint hij te vertellen. “Hij was mensen aan het ronselen voor zijn nieuwe video. Toen we uitgedronken waren, liepen we erlangs en werden we aangesproken. Ik wilde wel meedoen.”

De telefoon ging

De rest is geschiedenis: “Bij het vragen van mijn naam ging het al mis”, zegt Yordi, of beter gezegd Djordie. “Daarna vroeg hij van alles en nog wat. Rapper Sjors was er ook bij en die wilde zich ook met het gesprek gaan bemoeien, maar toen ging mijn telefoon opeens.” Op de vraag of hij echt gebeld werd, blijft de Bredanaar verdacht stil. Zijn lichte glimlach verhult uiteindelijk het antwoord.

“Om eerlijk te zijn, dacht ik dat ze het eruit gingen knippen. Toen ik er wél in zat, begon het balletje te rollen. Ik werd voor allerlei video’s gevraagd en zelfs benaderd voor een eigen lied.” De tekst van zijn nummer? ‘Ik ga ervandoor, want ik word gebeld’. Lekker toepasselijk!

Tekst loopt door onder video.

Gekkenhuis op HBO Intro Festival

Yordi vertelt dat hij nooit droomde van een carrière als BN’er. “Het is gewoon zo gelopen. Toen ik na het uitbrengen van mijn nummer naar HBO Intro Festival in Breda ging, was het een gekkenhuis. Mensen stonden constant om me heen, wilden foto’s maken of even kletsen. Na anderhalf uur ging ik naar huis. Het was leuk, maar ook heel erg wennen.”

“Tegenwoordig is het in Breda wat normaler geworden. Voor de meesten is het niet raar dat ik door de stad loop. In Eindhoven en Den Bosch is het een ander verhaal. Als ik daar een draaidag heb, word ik continu aangesproken voor foto’s.”

Djordie, zenuwachtig?

De populaire Bredanaar maakt allerlei verschillende video’s. Zo gaat hij regelmatig de straat op om mensen een verrassende vraag te stellen. Een van die vragen was bijvoorbeeld ‘Hoe vaak per week heb je seks?’. “In het begin was ik best zenuwachtig om mensen op straat aan te spreken. De eerste draaidag was in Roosendaal en het liep niet lekker. Het was raar en onwennig. Toen ben ik eerst een terrasje gaan pakken en met een paar drankjes op ging het helemaal soepel. Inmiddels zijn die zenuwen allemaal verdwenen.”

Tekst loopt door onder video.

Een typetje

Wat maakt het dat zijn video’s zo goed worden bekeken? “Ik heb mijn uitstraling mee”, stelt Yordi lachend. “Als ik vroeger op stap ging, dan stond iedereen al naar me te kijken. Ik ben echt een typetje.” Of hij er ook één speelt? “Nee, ik ben helemaal mezelf. Natuurlijk pas ik mijn gedrag aan bij bepaalde situaties: tijdens opnames zit ik bijvoorbeeld echt in een interviewrol. Verder is het what you see, is what you get.”

Reacties op video’s

Yordi heeft een hoop fans die zijn video’s helemaal geweldig vinden, maar hij krijgt ook weleens negatieve reacties. “Wat mensen dan zeggen, is: ‘Hij komt één keer in een video en denkt meteen dat-ie bekend is’. Dat mogen ze zeggen, maar ik heb nergens om gevraagd. Ik ben er zo ingerold en doe in principe niemand kwaad. De grootste haters zijn meestal ook de grootste fans.”

“Heel eerlijk? Ik kijk mijn video’s altijd terug. Gewoon omdat ik mezelf grappig vind. We weten nooit hoe een draaidag loopt en ik verbaas me iedere keer weer over de diversiteit aan antwoorden. Maar een typetje zoals ik ben ik nog niet tegengekomen.”

Lees ook:

Even kijken: Yordi (of Djordie?) neemt een video op in Breda voor zijn eigen YouTube-serie

Ken je Yordi niet? Dat is de Bredanaar die bekend werd door het YouTube-programma Bram In De Buurt v...

Yordi slaat nogmaals toe in Breda: ‘Ik ben de nieuwe Peter R. de Vries’

Bredanaar Yordi wordt alsmaar bekender, en dat heeft hij grotendeels te danken aan zijn eigen YouTub...
bram krikke

Joe joe! Bredanaar Yordi zit in de laatste aflevering van YouTube-serie Bram In De Buurt

SLAM!-dj Bram Krikke neemt afscheid van zijn YouTube-programma Bram In De Buurt en dat doet-ie met e...

adv.