Wow! Dit zijn de plannen van biersommelier Bas voor de kelder van Foodhall Breda

Door Daphne Geelink 8 april 2019

Biersommelier Bas Schampers heeft grootse plannen voor de kelder van Foodhall Breda. Deze wordt binnenkort gebruikt voor het rijpen van bier én in de toekomst voor proeverijen. Vinden we leuk! Wij spraken hem over zijn nieuwe avontuur.

Op 19 april opent Foodhall Breda haar deuren aan de Reigerstraat. Een walhalla van lekkere gerechten uit verschillende keukens, maar er wordt dus ook bier gerijpt. Bourgondische Bierkelder, het bedrijf van Bas, huurt de monumentale kelder voor de opslag van bier.

Passie voor horeca

“Mijn achtergrond ligt in de horeca”, begint Bas te vertellen. “Mijn eerste baantje was een horecabaantje en ik heb op het toenmalige NHTV de hotelschool gedaan. Via mijn opleiding kwam ik steeds meer in aanmerking met speciaalbier. Naast dat het gewoon héél lekker is, vind ik bier gewoon een leuk product. Er is van alles mee mogelijk.”

Bourgondische Bierkelder

Bas kwam regelmatig op festivals, maar zag dat gerijpte bieren niet voor het oprapen lagen. Hij wilde deze beschikbaar maken voor een breder publiek en daarom begon hij in 2016 zijn bedrijf Bourgondische Bierkelder. “Ik startte in een bewoond klooster in Brabant. Helaas kon ik hier geen mensen uitnodigen voor eventuele proeverijen. Vanuit daar ging ik langzaam op zoek naar een tweede plek om die beleving van bier écht compleet te maken.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Bourgondische Bierkelder

Foodhall Breda

Na de zomer kwam hij in contact met Foodhall Breda en dat was direct een match. Het plan is om in de kelder van de nieuwe hotspot een unieke ruimte te creëren, waar Bas je meeneemt in de wereld van overheerlijke gerijpte bieren. In de toekomst kun je hier exclusieve proeverijen bijwonen. Dit wil je! Ook handig: door het grote aanbod aan mini-restaurantjes in de Foodhall kunnen ze tijdens zo’n proeverij heerlijke hapjes serveren. Écht bourgondisch leven dus!

Crowdfundingsactie

“Om de kelder in te richten en faciliteiten voor de proeverijen te verwezenlijken is er geld nodig. Daarom hebben we een crowdfundingsactie opgezet via CrowdAboutNow”, aldus Bas. Er zijn verschillende mogelijkheden: zo kun je een investering doen tegen een mooie rente óf relatiegeschenken of diverse andere producten kopen. Denk aan een exclusieve proeverij met je vrienden of een webwinkeltegoed. Een hele goede deal, dachten wij zo.


Meer over Bourgondische Bierkelder ontdekken?

Bourgondische Bierkelder

Hoogeind 24, Breda

Lees ook:

alissa

Favorieten van Alissa: ‘Beers & Barrels is dé plek om speciaalbiertjes te drinken’

De beste tips komen van locals! Zij kennen de geheime plekjes en de heerlijk ranzige drie-hoog-achte...
That Sockss

Bredanaar Robbie start sokkenlabel: ‘De dromen werden steeds groter’

Elke maand nieuwe sokken met een kekke print op je deurmat, wie wil dat nou niet? Bredanaar Robbie w...
anne-floor van nunen

Bredase Anne-Floor ging van tien naar bijna tienduizend volgers op Instagram

Mooie kiekjes om jaloers op te worden. Dat is het eerste waar we aan denken als we de foto's van Bre...

adv.