Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien: 7 x toffe Halloween creaties van make-up artist Madycke

Door Daena Solak 18 oktober 2020

Alle heksenketels nog aan toe: we naderen Halloween! De ‘gruwelijke’ feestdag is voor student en freelance vormgever Madycke Dielemans (20) de perfecte gelegenheid om haar liefde voor make-up naar een griezelig en ultracreatief niveau te tillen. Tijdens Spooktober laat ze, in de maand oktober, iedere dag een andere make-up look met Halloween-thema zien op haar Instagrampagina. Leuk om te weten: er komen nog meer spannende looks aan, waaronder een enge zee creatie, een aantal Disney-karakters en een ware Jack-‘o-lantern!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Corpse Bride

Foto: Madycke Dielemans

”Als ik denk aan Halloween, dan gaan mijn gedachten meteen naar Tim Burton. Hij is een onwijs goede filmregisseur. Ik vind zijn werk fantastisch. Corpse Bride is een van zijn animatiefilms, dus deze moest ik écht maken.”

Violet Beauregarde

Foto: Madycke Dielemans

”Wie kent dit karakter niet uit zijn of haar jeugd: Violet Beauregarde uit Sjakie en de chocoladefabriek. Deze film is een meesterwerk. Ik zag deze look een aantal jaar geleden voorbij komen op YouTube en hij is me bijgebleven. Zo kwam deze look tot stand. Ik herken mezelf amper door het andere kapsel!”

Clown

Foto: Madycke Dielemans

”Een van mijn angsten zijn clowns. Ik hou er echt niet van om ze in levende lijven tegen te komen. Daarom vertaalde ik deze angst in een look!”

Voodoopop

Foto: Madycke Dielemans

”Dit lijkt misschien een hele simpele look, maar dat bleek echter niet zo te zijn. Ik ben twee uur lang bezig geweest met het plakken van de stukjes touw op mijn gezicht. Leuk weetje: het beertje dat ik vast heb was vroeger van mijn moeder!”

Verbrand met kaars

Foto: Madycke Dielemans

”Dit is mijn eerste echte special effects make-up look van dit jaar. De kaarsvinger zag ik voorbij komen op Instagram. Ik ben toen zelf gaan denken hoe ik dit het beste kon realiseren. Velen dachten dat dit Photoshop was, maar dat is dus niet zo! Ik heb gewerkt met een echte lont kaarswax. Een behoorlijk gevaarlijk klusje dus!”

Mean Girls Burn Book

Foto: Madycke Dielemans

”Op 3 oktober plaatste ik deze look. Die datum staat ook bekend als Mean Girls day. In de gelijknamige film wordt de datum genoemd en dit was de inspiratie achter de look. Het is een van mijn favoriete films! De grime aanbrengen op mijn borst was een flinke uitdaging, omdat ik het nooit eerder had gedaan.”

Stick-on mask

Foto: Madycke Dielemans

”Vorig jaar maakte ik een soortgelijke look als deze, maar dan een simpelere versie. Ik besloot hem nu opnieuw te maken met de kennis en techniek die ik sindsdien heb vergaard. Mijn huid was niet zo blij met me: ik moest rondom het masker liquid latex van mijn gezicht trekken. Absoluut geen pretje dus!”

Lees ook:

Thushara is professioneel fotograaf: ‘Dagje strand? Ook dan gaat de camera met me mee’

Dat Thushara Verhoeven (35) een doorgewinterde ondernemer is, staat vast. Grote kans dat je hem herk...

Toe aan een verwenmomentje? 5 x hier ga je heen voor een beautydagje

Voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk. Je leeft één keer, dus behandel je lichaam en geest met...

Katteneigenaren opgelet! Lisa maakt gratis (!) een prachtige foto van jouw pluizenbol

Herinner je Lisa nog? Deze vrolijke Bredase heeft één doel: duizend katten op de foto zetten, en dan...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bredanaars

adv.