Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat knap! Deze drie Bredanaars vielen samen 95 kilo af

Door Daphne Geelink 22 januari 2020

New year, new me. De Bredanaars in dit artikel werken al langere tijd aan een goed voornemen. Samen vielen ze maar liefst 95 kilo af. Zo knap! Hier lees je de inspirerende verhalen van al deze toppers.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Pira

pira
In nog geen jaar raakte Pira behoorlijk wat vet kwijt. Foto: eigen foto

Pira is in totaal 19 kilo afgevallen. Zijn geheim? “Ik ging negen maanden lang drie keer per week sporten. Ik sloeg geen een keer over én hield dagelijks goed mijn calorieën bij.” Nu kan Pira niet meer zonder sporten. Hij voelt zich duf en energieloos als hij een training mist.

“Ik vind dat ik mentaal nog meer progressie heb gemaakt dan fysiek. Zo voel ik me energieker, positiever en heb ik meer doorzettingsvermogen gekregen. Dat levert weer positief resultaat op bij andere werkzaamheden in mijn leven. Ik hoop dat mensen dankzij dit bericht inzien dat een kleine verandering in je dagelijkse ritme een grote verandering op lange termijn kan geven.”

Joyce

Joyce viel in 15 maanden 46 kg af. Foto: eigen foto

“Anderhalf jaar geleden stopten wij met IVF nadat de behandelingen op waren en we geen kindje hadden”, begint Joyce. “Ik was depressief en at en dronk teveel. Toen ik op de afgrond stond, heb ik mijn laatste beetje energie, moed en hoop bij elkaar geraapt en heb ik mijn leven drastisch omgegooid. Ik ben ketogeen gaan eten.”

Wat is ketogeen eten?

“Een ketogeen dieet houdt in dat ik weinig koolhydraten en veel vet eet. Wel alleen maar natuurlijke producten: geen potjes, zakjes of pakjes meer. Door op deze manier te eten gaat je lichaam geen glucose meer gebruiken voor energie maar ketonen (uit vet). Dit is een schonere brandstof die niet voor suikerspiegel pieken en dalen zorgt.”

Instagramaccount

Volgens Joyce moet je wel van koken houden, want je moet alles vers maken. “Gelukkig doe ik dat ook. Ik heb er zelfs een Instagramaccount voor: keto.queen.joyce.” Joyce vond veel steun bij Facebookgroepen met voornamelijk Amerikaanse vrouwen. In Nederland is het fenomeen nog niet zo bekend. “Het is toch anders dan een koolhydraatarm dieet”, vertelt Joyce. “Ik ga nog vrolijk door met vers eten en probeer mensen te inspireren. Ik heb nog wel veel overtollig vet en ben daarom hard aan het sparen voor een buikwandcorrectie.”

Nathalie

nathalie
De transformatie van Nathalie. Foto: eigen foto

Nathalie was nooit bezig met sport en voeding, maar opeens was ze er klaar mee.”Met behulp van mijn vriend ben ik toen gaan afvallen. Dat ging goed en uiteindelijk voelde ik me een stuk fijner. Hij doet zelf aan bodybuilding en ik ging een keer mee naar de sportschool. Vanaf dat moment was ik helemaal om. Ik ruilde mijn eetverslaving in voor een sportverslaving”, zegt ze lachend.

“Nu is het mijn passie om mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl”. Nathalie doet nu regelmatig mee aan bodybuildwedstrijden.

Lees ook:

het roode hert

7 x zaken die al een eeuw (of langer) in Breda zitten

Je hebt van die bedrijven die écht niet weg te denken zijn uit Breda. De meeste hiervan zitten al ee...

Love is in the air! 5 x deze stadsgenoten verhuisden voor de liefde naar Breda

De een wordt verliefd op de buurjongen en de ander vindt zijn of haar liefde íéts verder weg. Veel i...
bredanaars in het buitenland

Bredanaars in het buitenland: Willem en Lisa werken op een Australische farm

Hoewel Breda natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 076....
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bredanaars

adv.