Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Victor uit Breda doet mee aan tv-programma De Alleskunner: ‘Het is zo intens’

Door Daphne Geelink 12 januari 2021

In televisieprogramma De Alleskunner op SBS6 doen de deelnemers verschillende fysieke en mentale opdrachten om te bepalen wie de beste allrounder is. Victor Schrandin (25) uit Breda twijfelde geen moment toen het programma mensen zocht voor het tweede seizoen. 

“Samen met mijn vriendin – met wie ik in Princenhage woon – keek ik het eerste seizoen. Bij sommige opdrachten wist ik precies hoe ík het zou aanpakken. Na een oproep op Facebook schreef ik me in september 2020 in voor het televisieprogramma. Ik kwam door drie verschillende rondes en werd uiteindelijk gebeld dat ik mee mocht doen. Supergaaf, ik had er meteen onwijs veel zin in.”

Van bodybuilder tot ondernemer

Waarom Victor een geschikte kandidaat dacht te zijn? “Mijn interesses liggen breed én ik vind het leuk om alles te proberen. Ik heb gitaar gespeeld op een festival, deed mee aan een bodybuildwedstrijd, reisde door China en Zuid-Afrika en startte een jaar geleden mijn eigen IT-bedrijf. Door de uiteenlopende hobby’s hoopte ik dat de verschillende spellen goed bij me zouden passen.”

“Mijn familie en vrienden zeiden ook direct dat dit een programma voor mij was. Toen mijn vriendin aan iemand vertelde dat ik meedeed aan ‘een televisieprogramma’, wist diegene direct dat het om De Alleskunner ging.”

Eerste dagen

“De zenuwen gierden door mijn lijf tijdens de eerste opnamedag”, vertelt Victor. “Dat moment vlak voordat een van de spellen begon, was ongelofelijk spannend.” In totaal zijn er tien spellen per aflevering: van uitdagende spellen tot opdrachten die je thuis zou kunnen uitvoeren. De deelnemers strijden allemaal om één prijs: een jaar lang gratis leven. “Dit houdt in dat de winnaar een meer dan een modaal jaarsalaris krijgt.”

Vrienden maken

“We maakten lange dagen: om 7.00 uur werden we opgehaald met een bus om naar de opnamelocatie te rijden. Meestal waren we vaak pas rond 21.00 uur terug. Tijdens de opnames mochten we geen telefoon bij ons hebben. Het enige dat we konden doen was met elkaar praten. Het was een heel mooie gelegenheid om mensen te leren kennen die je normaal niet zou aanspreken.”

“Met sommigen ben ik goed bevriend geworden”, zegt Victor. “Als ik bij het vorige seizoen zag dat iemand huilend het spel verliet, dacht ik ‘stel je niet aan’. Maar nu begrijp ik het helemaal. Het is zo intens: je leert iedereen in een korte tijd zo goed kennen, omdat je dagenlang met elkaar praat.”

Stressvol

“Wat mij het meest verbaasde aan het programma, was de stress die mensen ervaarden tijdens de opnames. Ook al zijn het ‘simpele’ spelletjes, niemand wilde verliezen. De adrenaline die we tijdens een spel hadden, was te vergelijken met de stress die je ervaart als je bijna in een auto-ongeluk terechtkomt. Ik zag deelnemers die het heel zwaar hadden, gelukkig kon ik er goed tegen.”

Twee weken opnames

Over hoever Victor is gekomen in het programma, kan hij nog niets zeggen. “De opnames duurden in totaal twee weken. Hoe eerder je afviel, hoe eerder je naar huis mocht. Het is voor mij niet moeilijk om de uitslag nog even geheim te houden. Tijdens mijn werk ben ik veel op mezelf, dus dat komt in dit geval goed uit.” 

De Alleskunner is sinds 1 januari 2021 iedere vrijdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Lees ook:

wijkagent lars scheve

Lars uit Breda doet mee aan Married at First Sight: ‘Geen moment spijt gehad’

Het is weer zover: een nieuw seizoen van Married at First Sight start dinsdag 5 januari 2021. Lars S...

Monique heeft een zeldzame ziekte: ‘Het moet normaal zijn om over poep te praten’

Monique Klaare (27) stond een paar jaar geleden voor een belangrijke keuze: waar zou ze haar afstude...

Bredase YouTuber en acteur Sam gaat zijn droom achterna: ‘Ik ga het gewoon doen’

Als zesjarig mannetje stond hij al op de planken in een Engelstalige uitvoering van Oliver Twist en ...

adv.