Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Venezulaanse Jean is tattoo artist in Breda: ‘Ik heb ook een eigen bedrijf in Argentinië’

Door Daphne Geelink 10 juli 2020

Al op jonge leeftijd was Jean Maurez (26) creatief bezig: hij schilderde, tekende en maakte de mooiste street art met graffiti. Het is dan ook niet zo gek dat zijn huidige passie hiermee te maken heeft. De Venezulaan is tattoo artist bij Most Wanted Tattoo in Breda én heeft een eigen shop in Argentinië.

Jean tatoeëert nu bijna vijf jaar. “Het is mijn passie, ik ben dan ook een echte perfectionist als het over mijn eigen werk gaat.” Omdat de creatieveling heel zijn leven al tekende en naarmate hij ouder werd meerdere tatoeages liet zetten, stond zijn neef erop dat hij zelf eens probeerde te tatoeëren. Hij reageerde met een knipoog: ‘nee, ik ga niemands leven verzieken’.

Het was voorbestemd!

Toch besloot Jean het te proberen. “Ik spaarde wat geld en wachtte vier maanden tot Black Friday, zodat ik inkt kon kopen. Mijn neef raadde aan om voor een starterskit te gaan, maar ik herinner me dat ik het alleen kocht om hem te pleasen. Om eerlijk te zijn was dit de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. In die tijd studeerde ik Publicity aan de universiteit en had ik twee bijbanen. De dag nadat ik voor het eerst een tatoeage zette, wist ik dat dit voorbestemd was en zei ik mijn baantjes direct op.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Jean Mauz

Wat wil ik later worden?

“Vroeger droomde ik ervan om rapper, graffitibaas of zelfs een acteur te worden. Allemaal creatieve beroepen. Wanneer ik terugkijk, wist ik als kind al welke richting ik op wilde. Alleen had ik er nooit aandacht voor en deed ik geen creatieve opleiding. Een samenloop van omstandigheden heeft me hier gebracht en daar ben ik zo dankbaar voor.”

Waardering

“Het mooiste aan tatoeëren vind ik het maken van een artwork dat mensen zo waarderen dat ze het op hun lichaam willen.” Jean, gespecialiseerd in realistische tatoeages, opende twee jaar geleden een eigen tattooshop in Buenos Aires, Argentinië. “Het was een lange weg, maar ik ben zo blij dat het gelukt is. Op het moment staan daar vier tatoeëerders en daarnaast werken we met gastartiesten. Ik ben zo trots op mijn team!”

In 2019 kwam Jean naar Breda om meer ervaring op te doen. Inmiddels is hij ook werkzaam bij Most Wanted Tattoo, dat door de coronacrisis een tijd moest sluiten. “Ik schrok erg toen ik hoorde dat de shop dicht moest, maar ik besloot om mijn tijd productief te besteden. Zo bleef ik bijvoorbeeld tekenen om mijn techniek te verbeteren.”

Heropening

“De heropening van de shop was geweldig”, laat Jean weten. “Onze klanten waren zó enthousiast en ikzelf natuurlijk ook. Ik wilde laten zien wat ik tijdens quarantaine allemaal had geleerd.” Voorlopig blijft Jean nog wel even in Nederland. “Ik denk eraan om een studie te volgen in Amsterdam en daarnaast te blijven werken in Breda. De werkomgeving en de mensen zijn hier geweldig. Mijn familie woont in Venezuela en dat is soms moeilijk, maar the road to dreams takes sacrifices. We bellen elke dag en ze steunen me in alles wat ik doe. Zij motiveren me om door te gaan en om mijn dromen na te jagen.”

Lees ook:

marjolein en phillipe

Marjolein en Philippe emigreerden naar Dubai: ‘We leven mee met iedereen in Breda’

Marjolein (37) en Philippe (44) verhuisden met hun kinderen Frederik (4) en Krijn (2) eind december ...
bredase tatoeages

Liefde voor de stad: dit zijn echte Bredase tatoeages

Lieve Bredanaars, jullie liefde voor Breda gaat ver! Zó ver, dat veel van jullie de liefde voor de s...

Suzie heeft een witbuikegel als huisdier: ‘Het tam maken vraagt veel geduld’

Wat doe je als je allergisch bent voor honden en katten, maar wél heel graag een huisdier wilt? Suzi...

adv.