Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: dit is waarom onze nieuwe gastredacteur Veerle kiest voor Breda

Door Veerle de Boer 20 mei 2020

Hi, mijn naam is Veerle en vanaf vandaag mag ik als gastredacteur helpen om de leukste weetjes en nieuwtjes uit Breda te verspreiden! Na mijn studie aan de (voormalig) NHTV te hebben afgerond ben ik eventjes inwoner van Amsterdam en Edinburgh geweest, om daarna weer terug te keren ‘hier in ons mooi Breda’. 

Binnen de stad verhuisde ik van de leukste studentenkamer ooit (openslaande deuren met balkon #studentgoals) aan de Teteringenstraat, naar een super appartement een paar straten verderop in Brabantpark. Ik heb het nog net zo goed naar mijn zin!

Natuurlijk Breda!

Breda is voor mij de ultieme combinatie van stadsleven en natuur. Alleen hier kun je middenin het centrum wonen en toch binnen een kwartier in het bos staan. In mijn studententijd ontdekte ik al de mountainbikeroutes, heerlijk om even stoom af te blazen. Later werd ik lid van de roeivereniging van Breda. En dan zijn er nog de Galderse Meren waar je fantastisch kunt suppen, wat wil een buitensporter nog meer?! Ohja: ergens begin juli met een opblaasbootje en een biertje in de hand van de Haven tot STRND drijven. Breda Drijft. Ieder jaar. Vaste prik.

Met stip op één:

Dus, die ‘gezonde’ combinatie van the hussle and bustle van de stad en de mooie natuur waarover ik het had. Met stip op één in mijn lijstje favoriete horeca staat Mexicaans restaurant Popocatepetl. Als baby werd ik hier door mijn ouders vaak mee naartoe genomen; dit was een van de weinige plekjes waar ik vanzelf rustig werd. Er is in dit restaurant, naast het te verkrijgen lekkere comfortfood, dan ook genoeg te zien! Wist je dat Popo in Breda als enige Popocatepetl van Nederland nog niet is overgegaan naar een nieuwe inrichting? Wat een geluk!

The list goes on…

Naast een lekker hapje, kan ik ook genieten van een lekker drankje. Het liefst drink ik mijn favoriete biertje ‘Hop House’ in de (nieuwe) Ierse pub Mad Molly’s. Naast het schrijven voor indebuurt Breda werk ik als freelance tekstschrijver voor verschillende bedrijven. In alle rust werken aan nieuwe artikelen doe ik graag onder het genot van een oat milk-cappuccino bij creatieve hotspot Brandpunt. Zij hebben flexwerkplekken én een winkel met allerlei toffe hebbedingetjes, echt de moeite waard om even binnen te lopen!

Je leest het al: genoeg om over te vertellen en nog zoveel te ontdekken! Jij kunt me daarbij helpen. Ken jij mensen met een té gek interieur? Of een Bredase ondernemer die aandacht verdient? Deel jouw tips door een mailtje te sturen naar [email protected] en wie weet schrijven wij binnenkort over jouw favoriet!

Lees ook:

binnenkijken bij jorgen

Binnenkijken bij Jörgen en Krisztina: ‘We verhuizen iedere vijf jaar’

Precies vijf jaar nadat Jörgen Maijer en zijn vrouw Krisztina Valach een appartement in een oude mei...

5 x Bredase nieuwtjes waar je blij van wordt

Je kunt ervoor kiezen om in coronatijd stil te staan bij alles wat tijdelijk niet kan, maar je kunt ...

13 x dit zet bijna elke Bredanaar op zijn of haar Instagramaccount

Zit jij de laatste tijd ook vaker op je telefoon dan normaal? Dan is de kans groot dat jouw Instagra...

Meer over

Bredanaars

adv.