Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit liefde voor je stad: begraven worden in de Bredase kist

Aangeboden door Zuylen Uitvaartverzorging 23 februari 2018

Het is onlosmakelijk met het leven verbonden: de dood. En hoewel we de dood niet kunnen tegenhouden, kunnen we er wel alles aan doen om onze dierbaren – of onszelf – het mooist mogelijke afscheid te geven.

Wij Bredanaars zijn trots op onze stad, en daar weet Zuylen Uitvaartverzorging wel raad mee. Bredaas meest bekende uitvaartverzorger heeft iets passends bedacht voor iedereen die houdt van de stad: de Bredase kist. Hiermee draag je het gevoel dat je trots bent op Breda, letterlijk mee in je graf.

Uit de Bredase bossen

Een deel van Breda voor de Bredanaars, dat is de gedachte achter de Bredase kist van Zuylen Uitvaartverzorging. Het hout van de kisten is afkomstig uit de Bredase bossen: het Mastbos en het Liesbos. Het ontwerp en de vervaardiging van de kist zijn in handen van de jonge Bredase ondernemer Pepijn Herrmann. Hij heeft het design simpel gehouden, zodat het hout het mooist tot zijn recht komt. Er zijn eigenlijk maar twee opvallende details: het deksels dat aan het voeteneinde een stukje naar beneden ligt, en het wapen van Breda.

Bredase kist
Foto: Zuylen Uitvaartverzorging

Milieubewust

De kist wordt op een zo ambachtelijk en duurzaam mogelijke manier gemaakt. Zo wordt het hout maandenlang gedroogd in de buitenlucht, zoals dat vroeger werd gedaan. Ook laat Zuylen Uitvaartverzorging een speciale mobiele zagerij komen om de planken te zagen, zodat het hout niet naar een plek buiten de stad hoeft te worden vervoerd. Dit scheelt weer brandstof en is dus beter voor het milieu. Er wordt niet gewerkt met lijm en alle delen van de kist worden met de hand in elkaar geschroefd.

Daarnaast wordt de kist niet gelakt en behandeld, hooguit licht opgeschuurd. Zo kan de kist ook worden gebruikt voor een crematie, zonder dat daarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Tot slot wordt het overgebleven zaagsel gebruikt als vulling voor de hennep-bekleding van de kist. Zo laat je als Bredanaar de wereld een stukje beter achter.

De Bredase kist is exclusief te bestellen voor mensen die hun uitvaart door Zuylen Uitvaartverzorging laten verzorgen. Meer weten? Bezoek de website of bel vrijblijvend naar 076-5216877.


Meer over Zuylen Uitvaartverzorging ontdekken?

Zuylen Uitvaartverzorging uitvaartcentra

GeopendHele dag

Tuinzigtlaan 11, Breda

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.