Tamarinde loopt met dieren én zonnepanelen het land door: ‘Ik moet een doel hebben’

Foto: indebuurt Breda

Op de plek waar we deze middag met Tamarinde Bruning (33) afgesproken hebben, staan meerdere mensen. Ze maken foto’s van haar paard, hond én duif. De kleine karavaan trekt veel bekijks, maar daar is ze wel aan gewend. “Iedereen is heel positief, vooral kinderen vinden Canthia fantastisch”, zegt ze terwijl ze naar haar paard wijst.

Tamarinde staat op Instagram bekend als greymon22. Hier deelt ze sinds iets meer dan een jaar dagelijks kiekjes van haar leven. Ze is altijd onderweg en is amper een moment op dezelfde plek. “Ik had niet verwacht nu al zoveel volgers te hebben”, laat ze weten.

Altijd een doel hebben

Tamarinde geniet van haar nomadenbestaan. Na een aantal gebeurtenissen in het verleden zocht ze afleiding. Ze kocht haar paard en besloot gewoon op weg te gaan. Later kwam daar Duitse herder Hilbo bij en sinds vorig jaar vergezelt een witte duif het bonte gezelschap. “Ik moet altijd een doel hebben. Zo ben ik in vijf dagen naar Brussel gegaan en heb ik veel andere Vlaamse plekken bezocht. De afgelopen tijd ben ik in Breda gebleven vanwege corona én de hitte. Ook ging het gerucht rond dat ik naar Spanje zou afreizen. No way, zeker niet met alles rond corona!”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Te lang in lockdown

“Ik was blij toen in mei de versoepelingen kwamen. De lockdown tijdens corona was niks voor mij. Het is belangrijk voor me om onderweg te zijn, opeens kon dat niet meer. Maar goed, ik was niet de enige voor wie het zwaar was”, vertelt Tamarinde. “Zodra het lekker weer is, wil ik onderweg zijn.” Tijdens haar reizen is ze afhankelijk van hond Hilbo. “Hij gaat nu eenmaal niet zo snel als een paard. We doen alles rustig aan.”

Zonnepanelen

Haar paard Canthia nam Tamarinde over van een manege. Het dier bleek niet geschikt voor kinderen, maar is de braafheid zelve en staat tijdens ons gesprek vredig te grazen aan de rand van een veld. Haar rug is efficiënt bepakt met emmers, een tent en een schep. Maar veel opvallender: zonnepanelen. “Die heb ik net”, zegt Tamarinde trots. “Ze zorgen er onder andere voor dat ik tegenwoordig mooiere foto’s kan maken, omdat ik nu een fotocamera kan opladen. Ik kocht de panelen toen het de derde week van juli enorm heet was. Nu met dit mindere weer is het wel een stuk lastiger om genoeg zon te vangen. Ik weet niet of de panelen sterk genoeg zijn voor mijn levensstijl.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Ritme

Of ze nu een tentje opzet op de Galderse Heide of onderdak krijgt aangeboden als ze op doorreis is: Tamarinde heeft een vast schema. “Zodra ik ’s ochtends vroeg wakker word, ben ik bezig met mijn dieren. Het paard mag aan de lange lijn lopen, de hond krijgt eten en de duif strekt haar vleugels. Ondertussen breek ik mijn tent af, zodat we weer verder kunnen”, zegt Tamarinde. En er is nog iets belangrijks waar ze tijd insteekt: “Mijn Instagram! Ik las dat het slim is ’s ochtends te posten, dus ik probeer voor 7.30 uur iets klaar te hebben staan om te delen met mijn volgers.” Met warm weer houdt Tamarinde een tropenrooster aan. “Dan lopen we in de ochtend en nacht, overdag probeer ik te slapen.”

Nieuwe plannen

“Ik ga de oude eigenaren van Canthia binnenkort ontmoeten”, vertelt Tamarinde enthousiast. “Zij wonen in de richting van Zeeland. Als ik toch daarheen loop, móét ik eigenlijk wel langs het strand.” We staan op en de dieren staan weer bij elkaar. “Misschien ga ik straks naar Roosendaal”, zegt Tamarinde. “Dat is al in de richting van Zeeland, dan weet ik alvast hoe ver dat is.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Kus

Een moeder met haar zoon vragen verlegen of ze het paard mogen aaien. Uiteraard! Tot onze verbazing en die van Tamarinde is de moeder dolenthousiast en kust ze het paard in haar nek, bedankt Tamarinde een aantal keer en hand in hand met haar zoontje loopt ze vol blijheid weg. Over die positieve reacties was dus niks gelogen 😉 Onze wegen scheiden met die van Tamarinde en zodra we afscheid hebben genomen, zien we veel verbaasde Bredanaars hun telefoon pakken om snel een foto te maken van deze bonte verschijning.

 

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bredanaars

Ga naar “Binnenkijken bij Boyd: ‘Het huis komt uit 1901, maar daar zie je niets meer van terug’”

Binnenkijken bij Boyd: ‘Het huis komt uit 1901, maar daar zie je niets meer van terug’

Ga naar “Favorieten van Tess: ‘Hier kun je lekker lang van de zon genieten’”

Favorieten van Tess: ‘Hier kun je lekker lang van de zon genieten’

Ga naar “Goed nieuws voor ex-NAC’er Ralf Seuntjes: ‘Lymfeklierkanker is weg’”

Goed nieuws voor ex-NAC’er Ralf Seuntjes: ‘Lymfeklierkanker is weg’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79”

AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker lingerie bij Naron”

Verkoopmedewerker lingerie bij Naron

 • Naron
 • Parttime

Topper

Ga naar “Warehouse employee”

Warehouse employee

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker binnendienst”

Medewerker binnendienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry
 • Fulltime
Ga naar “Storingsmonteur Perfetti Van Melle”

Storingsmonteur Perfetti Van Melle

 • Continu Professionals
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval in Kielegat”

Carnaval in Kielegat

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Creatieve workshop Magische maskerade”

Creatieve workshop Magische maskerade

 • 11 februari 2023
Ga naar “Kantje Boord”

Kantje Boord

 • Van 16 feb t/m 23 feb
Ga naar “Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord”

Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord

 • 19 februari 2023
Ga naar “Belcrum Bios: See How They Run”

Belcrum Bios: See How They Run

 • 14 februari 2023