Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Suzie heeft een witbuikegel als huisdier: ‘Het tam maken vraagt veel geduld’

Door Jennifer da Graça 15 juni 2020

Wat doe je als je allergisch bent voor honden en katten, maar wél heel graag een huisdier wilt? Suzie Kamer (33) deed wat onderzoek en kwam uit bij een heel bijzonder diertje: de Afrikaanse witbuikegel.

Al zo’n vier jaar is Suzie trotse eigenaresse van Yoko Ono, een beestje met veel fans. Op haar Instagramaccount deelt Suzie regelmatig leuke foto’s en sinds kort zelfs TikTok-video’s.

Experiment

Suzie werkt als online marketeer bij Avans Hogeschool. “Ik wil feeling houden met de doelgroep en mezelf blijven verdiepen in social media, online trends en ontwikkelingen. Maar ik wilde niet mijn privéleven online gooien. Toen begon ik met Yoko Ono’s Instagramaccount. Als experiment.”

Bij de fokker

Misschien vraag je je af waar je zo’n witbuikegel koopt. Dit diertje is namelijk een tikkie anders dan de egel die we weleens buiten tegenkomen. “De witbuikegel komt van origine uit Afrika”, vertelt Suzie. “Daarom hebben ze bepaalde eisen: het verblijf moet altijd minstens 24 graden Celsius zijn en naast brokjes eten ze ook insecten, zoals meelwormen.” Via een speciale fokker – een hedgery – in Limburg vond Suzie al snel Yoko Ono: een jonge vrouwtjesegel.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Suzie Kamer

Tam maken en foto’s schieten

De eerste maanden waren een uitdaging, zowel voor de persoonlijke band met Yoko Ono als de Instagrampagina. Suzie vertelt: “Egels zijn van zichzelf soms een beetje schrikachtig. Dan rollen ze zichzelf op als een balletje. Met veel tijd en geduld kreeg ik Yoko Ono tam. Hoe vaker je een egel uit het terrarium laat en aandacht geeft, hoe kalmer hij wordt. Een fijne bijkomstigheid was dat dat meteen zorgde voor betere foto’s.” Overdag slaapt het egeltje, in de avond is ze wakker. “Dan mag ze los door de kamer lopen”, laat Suzie weten.

Tienduizend volgers

De mooie foto’s zorgden voor resultaat. “Op het hoogtepunt, na het eerste jaar, had Yoko Ono tienduizend volgers”, zegt Suzie. “Maar ik merk wel dat je echt actief moet blijven op Instagram. De afgelopen tijd ben ik dat niet, en dan zie je al direct verschil.” Dat vindt ze niet erg. Sterker nog, Suzie is sinds kort met iets nieuws begonnen. “TikTok is helemaal hot en ik ontdek graag hoe dat in elkaar zit. Dus ben ik daar nu mee begonnen. Het is ook leuk om met video creatief te kunnen zijn.” Het Instagrammen zorgde voor een fijne bijkomstigheid. Suzie: “We werden benaderd door HappySocks voor een samenwerking. Een post in ruil voor producten. Inmiddels ligt mijn la vol met hun sokken!”

Tekst loopt door onder de foto.

 

Barbiehuis en speelgoed

Scroll door Yoko Ono’s account en je word waarschijnlijk vrolijk van ál die verschillende foto’s. Waar haalt Suzie die inspiratie vandaan? “Ik houd rekening met de seizoenen en speciale dagen in het jaar. Soms kom ik met boodschappen doen een leuk speelgoedje tegen wat mee op de foto kan. En een oud barbiehuis doet ook goed dienst nu!”

Lees ook:

Pluizige honden, schattige katten en zelfs een egel: deze Bredase huisdieren hebben Instagram

Bredanaars en hun liefde voor huisdieren ❤️. We vroegen aan jullie: welk Bredaas huisdier heeft een ...

5 x Bredanaars met ontiegelijk veel volgers op Instagram

We kunnen uren door de Instagramaccounts van deze Bredanaars scrollen. Wij zijn niet de enigen, want...
honden breda instagram

Cute! 11 x deze Bredase honden kwamen we tegen op Instagram

Toegegeven: we vinden het heerlijk om door Instagram te scrollen en alleen maar lieve honden op ons ...

adv.