Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Structuur in je leven: 5 x thuiswerktips van Bredase professional organizer Sanne

Door Jennifer da Graça 25 maart 2020

De meeste mensen werken weleens een dag thuis, maar thuiswerken terwijl heel het gezin er ook is, komt bij de meesten weinig of eigenlijk nooit voor. Hele weken al helemaal niet. Als professional organizer geeft Sanne van Schaik je graag tips om de komende weken nog goed door te kunnen komen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Maak onderscheid tussen werk en privé

Foto: indebuurt Breda

Sanne gaat van start met haar tips: “Als je de mogelijkheid hebt, werk in een werk- of studeerkamer. Dit maakt het voor je brein wat helderder. Heb je die mogelijkheid niet en ben je veroordeeld tot de keukentafel? Kies er dan voor om aan het einde van je werkdag al je spullen netjes op te ruimen. Uit het zicht, zodat je je hoofd leeg kunt maken voor de avond.”

Aanvaard de situatie zoals deze is

grote markt
Foto: indebuurt Breda

“We hebben nu al een tijdje kunnen wennen en hoelang deze crisis nog gaat duren weet geen mens”, vertelt Sanne. “Ondanks dat we nu 17 miljoen virologen in Nederland hebben, heeft nog niemand een antwoord wanneer het leven weer kan beginnen. Ben je gezegend dat jij, je gezin, vrienden en familie nog gezond zijn en kan je uitgaan van inkomen, ben daar dankbaar voor! Okay, deze situatie is voor niemand wenselijk, maar acceptatie helpt je om positiever door deze periode heen te komen.”

Plan (samen)

Foto: Unsplash

“Deze tip komt natuurlijk overal voorbij, maar dat is misschien omdat hij zo belangrijk is. Maak een planning en schrijf deze uit. Heb je een gezin, maak dan gezamenlijk een planning en bespreek die met elkaar. Doe dit iedere dag en plan het liefst aan het einde van de dag voor de volgende dag vooruit. Een planning is een richtlijn, ben niet te streng voor jezelf als het niet lukt. Plannen in deze tijden is voor iedereen lastig.”

Kleed je aan alsof je naar je werk gaat

Foto: Unsplash

“Hou je aan je ochtendritueel alsof je naar je werk gaat. Sta op dezelfde tijd op, fris jezelf op en kleed je aan alsof je naar je werk toe zou gaan. Behalve als je een driedelig pak draagt natuurlijk, maar vermijd joggingbroeken en ochtendjassen. Wanneer je je aankleedt en opmaakt (voor de ladies) voel je je een stuk beter. Zelf stijgt mijn productiviteit hiervan.”

Opruimen!

Foto: indebuurt Breda

“Het coronavirus zorgt bij veel mensen voor opruimkriebels, dat kunnen ze bij de milieustraat goed merken. We zitten verplicht thuis en hebben tijd over. Wil je gaan opruimen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak ook hier een plan voor. Niet alles hoeft in een keer”, vertelt Sanne. “Maak kleine projecten – want voorlopig zitten we nog binnen – en doe ze waar kan samen! Doe iedere dag een beetje en voorkom dat je dit teveel tijdens werktijd gaat doen. Dit zorgt ervoor dat je uit je focus gehaald wordt. Een kleine opruimklus kan natuurlijk wel ideaal als pauze gebruikt worden, maar houd de tijd in de gaten!”

Lees ook:

Marie-José Oomen

Binnenkijken bij binnenhuisarchitect Marie-José: ‘Ik houd van een mix van oud en nieuw’

Zo’n drie jaar geleden kwam Marie-José Oomen (48) in de Zonnebloemstraat terecht. Als binnenhuisarch...

Meerdere schermen of met kat: 11 x zo werken Bredanaars thuis

De coronacrisis zorgt ervoor dat een groot deel van de Bredanaars thuiswerkt. Wij waren benieuwd hoe...
yoga sporten vanuit huis

Sporten vanuit huis: deze Bredase sportscholen bieden het gratis aan

Ook sportscholen zijn ten minste tot en met 6 april gesloten. Dit is natuurlijk geen excuus om niet ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.