Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het verhaal achter het slotje van Charly en Linda: ‘Het was zo’n bijzondere dag’

Door Daphne Geelink 23 augustus 2020

De Hoge Brug, ook wel de slotjesbrug genoemd, hangt vol met slotjes die de liefde tussen twee mensen bezegelt. Deze week lees je het verhaal achter het slotje van van C + L, oftewel Charly en Linda Nelemans. Zij zijn 16,5 jaar samen en hebben al veel mooie momenten met elkaar beleefd.

De twee leerden elkaar kennen op de bruiloft van Linda’s oom in Bavel. “Mijn oom was scoutingleider en had zijn jongens gevraagd of zij achter de bar wilden staan op zijn feest. En ja, daar zag ik hem staan”, vertelt Linda. “Het waren allemaal knappe mannen, maar Charly sprong er voor mij uit vanwege zijn spontaniteit en humor. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht.”

Tekst loopt door onder foto.

Het rode slotje van Charly en Linda aan de Hoge Brug.

Veel lol

“Die avond hadden we vooral veel lol. Ik haalde alleen bij hem drankjes, maar aan het einde van de avond durfde ik zijn nummer niet te vragen. In die tijd had ik een vriendje, die overigens niet mee was naar de bruiloft, en het voelde voor mij als vreemdgaan als ik zijn nummer zou vragen.” Linda had al twijfels over haar toenmalige vriendje en na haar ontmoeting met Charly, wist ze het zeker: ze wilde het uitmaken en de barman nog eens zien. Maar zonder telefoonnummer kwam ze niet ver.

“Ik hoopte dat ik hem zou tegenkomen in de stad tijdens een avondje uit. Nou, dat heeft wat maanden geduurd… Uiteindelijk kwam ik hem tegen bij Kerkplein, waar we aan het einde van de avond kusten én waar hij me om mijn nummer vroeg.”

De trouwdag

Vanaf dat moment was het stel onafscheidelijk. Charly en Linda trouwden op 19 maart 2007, ze waren toen 26 en 24 jaar. “Het was klein en intiem, op een maandagochtend. We brachten iedereen achteraf op de hoogte door een kaartje te sturen met ‘Wij zijn getrouwd!’. Hierdoor dachten veel mensen dat het een 1 aprilgrap was. Hier hebben we zelf veel lol om gehad!”

Slotje

Op het slotje staat 19-09-2019: de datum waarop Charlie en Linda 12,5 jaar getrouwd waren. “Onze dochters Nynke (10) en Bibi (9) organiseerden via hun leerkracht Corne van Riel, die oprichter is van Impressione, in het geheim een romantische dag voor ons. We werden naar verschillende locaties en leuke tentjes geleid in Breda. Het was een bijzondere dag die we nooit zullen vergeten.”

“Binnenkort gaan we diezelfde route nog eens volgen met onze dochters erbij, om deze mooie dag te herbeleven. En om de meiden te laten zien wat een mooi cadeau ze ons hebben gegeven. Misschien komt er nog wel een slotje bij!”

Lees ook:

dennis en claudia

Dennis verhuisde voor zijn liefde Claudia naar Breda: ‘In het echt bleek ze nog veel leuker’

De één is geboren en getogen in Breda en de ander verhuist voor de liefde naar onze stad. Bij Dennis...

Melanie en Hans verhuisden voor de liefde naar Breda: ‘Ik wist dat ik met haar ging trouwen’

In Breda geboren en getogen? Blijven hangen na je studie? Of is er toch een andere reden dat je in d...
bredanaars in het buitenland

Bredanaars in het buitenland: Anouck verhuisde voor de liefde naar Barcelona

Hoewel Breda natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 076....

Meer over

Bredanaars

adv.