Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Silke maakte haar eigen kookboek: ‘Vroeger lustte ik bijna niets’

Door Daphne Geelink 28 december 2020

Wat doe je als je vanwege een zwangerschapsverlof en de eerste lockdown voornamelijk thuiszit? HR-manager Silke Otten (29) wist het wel! Zij greep haar kans om te doen wat ze altijd al wilde: een eigen kookboek schrijven met daarin haar favoriete gerechten.

“Onze eerste dochter werd geboren in mei”, begint Silke te vertellen. “Ik was gewend om fulltime te werken, er was een lockdown en onze dochter sliep veel. Door de extra tijd, stond ik steeds vaker in de keuken. Mijn partner Wouter en ik organiseerden al regelmatig etentjes voor vrienden. We vinden het leuk om uit te pakken.”

Met de paplepel ingegoten

Bij Silke is het koken er met de paplepel ingegoten. “Mijn vader is kok: hij nam me altijd mee de keuken in. Vanaf jongs af aan heeft koken een rol gespeeld in mijn leven. Ik lustte bijna niets, daar was mijn vader dan weer niet zo blij mee”, zegt Silke lachend. “Toen ik als student op mezelf ging wonen, kookte ik steeds vaker zelf en zo ontstond mijn passie voor koken.”

“Het mooiste aan koken vind ik dat je iets creëert waarmee je mensen verbindt. Daarnaast is het voor mij echt een ontspanning: na een drukke werkdag word ik helemaal relaxed van bijvoorbeeld groentes snijden.”

Tekst loopt door onder Instagrampost.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SilsFavorietjes (@silsfavorietjes)

Recepten bundelen

“Ik schrijf regelmatig zelf recepten of zie een recept dat ik zodanig aanpas dat het eigen wordt. Toen ik aan vrienden vertelde dat ik de recepten zou willen bundelen, waren ze laaiend enthousiast.” Silke besloot om het professioneel aan te pakken en klopte bij een uitgeverij aan. “Brave New Books geeft zelfgemaakte boeken uit. Zij drukken de boeken pas zodra iemand een exemplaar bestelt. Dat was voor mij ideaal, want ik had niet de illusie om er 10.000 te verkopen.”

Italiaanse keuken

Vanaf dat moment stond iedere avond in het teken van Silkes kookboek. Eten moest ze toch: ze kookte, fotografeerde en testte de gerechten meteen uit. “Ik koos voor mijn boek voor de Italiaanse keuken. Het mooie aan dit soort eten vind ik dat er met goede producten eenvoudige gerechten worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld pasta: met de juiste producten wordt het heel smaakvol. Mijn favoriete recept in het boek is dan ook pasta met biefstukpuntjes.”

“Naast recepten staan er ook menusuggesties in het boek. Handig als lezers een etentje willen organiseren, maar niet precies weten hoe. Bij de menu’s staan QR-codes die linken naar een exclusieve pagina van Wijnhuis Oktober in Breda. Wouter en ik zijn gek op wijn en vinden de combinatie met wijn heel belangrijk.”

Verkoop

Silke heeft inmiddels meer dan honderd boeken verkocht. “Het is heel leuk om te zien hoe goed het loopt. Zelf was ik al blij geweest als ik er tien verkocht.” Toekomstplannen heeft de jonge moeder zeker. “Op dit moment ben ik bezig met een website waar ik mijn recepten op kan delen. Wie weet komt er in de toekomst nog een nieuw kookboek.”

Silke’s boek bestellen? Dat kan hier.

Lees ook:

maartje van gestel

Maartje schreef een boek over plantaardig eten: ‘Uitgeverijen wilden een vegetarisch boek’

Iedereen wil het weten: hoe eet je nu écht gezond? Maartje van Gestel schreef het boek 'Plantaardig ...

Kippie in Breda is open: ‘Dit zijn de 5 populairste gerechten tijdens de feestdagen’

De feestdagen zijn altijd bijzonder, maar dit jaar nét even anders. Dit jaar kun je niet met de hele...
christel in coffee & lunch 4 you

Deze Bredase ondernemers missen steun van de overheid: ‘Dit is ons laatste redmiddel’

Voor horecaondernemers was 2020 een zwaar jaar: ze moesten tot twee keer toe hun zaak sluiten door d...

adv.