Mooie Shy zoekt een baasje: worst en geduld is het geheim

Door Laura van Etten-Elting 6 december 2017

Lieve Shy heeft geen makkelijk leven gehad. Shy kwam gewond, bang en onzeker als vondeling bij de opvang binnen. Het beestje is op zoek naar een zorgzame en liefdevolle baas.

Gewond en verlegen

Hij wilde liever weg dan bij je komen. Shy was gewond aan zijn oksel, dit is inmiddels geheeld en nu mag hij op zoek naar een liefdevol thuis.

Shy heeft geen fijn verleden gehad, ook al is deze niet bekend. Er zijn verschillende littekens gevonden en hij vindt alles spannend. Dit betekent niet dat je niets met hem kan doen, worst en geduld is het geheim bij Shy.

baasje gezocht shy

Shy reageert over het algemeen goed op andere honden, zijn verzorgers denken dat het voor Shy ook goed is als er een andere hond aanwezig is. Hier kan hij van leren en steun halen. Door het onzekere gedrag van Shy wordt hij niet bij kinderen geplaatst.

Rustige omgeving

Een huis in een rustige omgeving is belangrijk. Hij vindt op straat lopen aan de lijn nogal spannend en wonen in een stad is dan ook niet geschikt voor Shy. Wij geven de voorkeur aan een situatie waar Shy een ruime afgezette tuin heeft waar hij de eerste tijd ook zijn behoefte mag doen. Zo kan het vertrouwen gewonnen worden en kan hij op zijn eigen tempo wennen.

Als het vertrouwen gewonnen is, komt hij je met een blije kwispel begroeten. Aaien laat hij dan wel toe, alleen vindt hij aangeraakt worden nog wel spannend.

baasje gezocht shy

Voor Shy zoeken wij een zorgzame, liefdevolle baas

Neem contact op met Dierenopvangcentrum Breda, Oude Baan 60 in Breda. Bel 076-5712712 of stuur een mail naar [email protected]

Dierenopvangcentrum Breda e.o. dierenopvang

Vandaag gesloten

Oude Baan 60, Breda

Bekijk meer:dierenopvang