Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paleis op wielen: 7 x trotse Bredanaars met een eigen kampeerbusje of camper

Door Jennifer da Graça 5 augustus 2020

Er zit geen rem op de verkoop: Nederlandse vakantiegangers schaffen sinds juni massaal campers aan. Wij waren door dit nieuws benieuwd naar ervaringen van Bredase eigenaren. Hoe is het om met zo’n busje of camper on the road te zijn? Wat zijn hun leukste herinneringen? En: hoe ziet hun mobiele parel eruit? Op onze oproep reageerden ontzettend veel trotse Bredanaars met een (tijdelijk) huis op wielen. Hierbij een selectie van de inzendingen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Marina en Vincent genieten van de buitenlucht

Foto: Marina Visker

Marina vertelt: “Alle lange tijd hadden mijn vriend Vincent en ik de droom om een eigen campertje te hebben. Het gevoel van vrijheid, kunnen gaan en staan waar je wil en vooral lekker buiten zijn, leek ons een hoop energie te geven. Na een tijdje zoeken, vond Vincent rond carnaval online een oude Mercedes 209D. We reden naar zijn standplaats in Scheveningen en waren op slag verliefd. Een week later stond de rode bolide op de stoep. We doopte hem om tot ‘Brutus’ . We zijn al vele keren met hem op pad geweest. Onze hond Zazu vindt het rijden nog wat spannend, maar ook zij geniet enorm van alle mooie plekken waar we komen.”

Celine vond haar grote liefde Tony

Foto: Celine Cleton

“In februari kocht ik deze droom van een vent, Tony (vernoemd naar Tony Soprano). Toen had ik natuurlijk nog geen idee hoeveel Tony van pas zou komen, met een pandemie op komst. We hebben ondertussen al heel wat avonturen beleefd, kilometers afgelegd en mensen samengebracht.”

Onstuimig karakter

Tony is technisch gezien een oldtimer en heeft zijn naam te danken aan het onstuimige karakter van Mr. Soprano; zo kan Tony af en toe besluiten dat ik niet harder dan 90km/u mag rijden en hij houdt er niet van als ik de achterbank wil uitklappen, dus dat laat ik dan ook maar. Wie ben ik om met deze maffiosi te sollen?”

De wijde wereld in

“In Bloemendaal hebben genoten van de zee, in Utrecht stonden we op een camping genaamd ‘tussen hemel en aarde’ en zelfs in ons eigen stadje Breda vonden we een idyllisch plekje bij PIER15. In september gaan we de wijde wereld in en durft Tony de grens over te steken. We kunnen niet wachten voor alle avonturen die nog komen.”

Naftali, Eefje en hond Benji verkennen de wereld

Foto: Naftali Likumahua

Hun avonturen volg je via deze Instagrampagina. Zo bezochten ze al de Biesbosch, Ibiza en andere prachtigeplaatsen op de wereld.

De Landcruiser 4 x 4 van Annica en Leon

Foto: Annica de Rooij
Annica vertelt: “Mijn vriend Leon heeft met heel veel geduld en tijd deze wagen verbouwd tot ons fijne huisje op wielen. We zijn inmiddels al op veel mooie plekken geweest, samen met onze vrienden, die ook een camper hebben. We beseffen iedere keer weer hoe weinig je eigenlijk nodig hebt, wanneer je met zoveel plezier vanuit de camper kan leven en ondertussen op de mooiste plekken komt. Naast Montenegro, Kroatië en Slovenië was ons laatste avontuur naar Frankrijk, waar we tot stilstand kwamen in het tolpoortje met een kapotte startmotor. Na wat avontuur en hulp van een Franse campingeigenaar konden weer veilig terug naar Breda.”

Dit is de verbouwde camper van Manouk, Bryan en Pietje

Foto: Manouk van de Klundert
Foto: Manouk van de Klundert

Gaaf, hè? Hun avonturen volg je via Instagram. Het stel is momenteel in Portugal en legt daar alle mooie momenten vast. Zeker een kijkje waard!

Towy ging naar Kroatië

Foto: Towy van Poppel

“Onze parel hebben we nu een jaar of zes”, vertelt Towy. We zijn ermee getrouwd in november 2015 bij het stadhuis in Princenhage. De mooiste reis tot nu toe was naar de Dolomieten in Italië. Op de foto zie je hem in Kroatië.”

Roxana’s kleine, maar fijne busje

Foto: Roxana Gheorghe

“Dit is onze ‘camper’, een VW Caddy”, vertelt Roxana. “We hebben het omgebouwd tot mobiel huisje voor op vakantie. Dit jaar gingen we voor het eerst ermee op vakantie: geweldig! Klein, maar fijn en een prima budgetoplossing om alles mee te kunnen nemen.”

Lees ook:

Nostalgie! 9 x oude foto’s van de Belcrum

De Belcrum is tegenwoordig een echte hotspot voor starters, maar er zijn ook genoeg Bredanaars die h...

Hier ervaren jullie verkeersoverlast in Breda: ‘Je zou niet zeggen dat dit voetgangersgebied is’

Nu het 'leven na corona' langzaam weer op gang komt, gaan meer Bredanaars de weg op. Files komen ter...
eikenprocessierups galderse meren breda

Processierups: een gevreesde ‘jeukzomer’ blijft uit en dit is waarom

Goed nieuws, zo tussen het wegslaan van de vliegende mieren door. De eikenprocessierups houdt zich g...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bredanaars Doen

adv.