Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nikki (21) schreef een boek en heeft haar eigen bedrijf: ‘Op mijn 17de had ik een burn-out’

Door Jennifer da Graça 27 mei 2019

Nikki Pommer is zo’n persoon waarvan je denkt ‘hoe doet ze dat nou allemaal?’. Het is dan ook niet zo gek dat wij daar erg nieuwsgierig naar zijn! Tijdens een gezellig gesprek krijgen we meer te weten over haar ervaring met school, haar eigen boek, haar eigen bedrijf én het duurzaamheidsproject met haar moeder. Wat een mond vol!

Nikki is 21 jaar en een geboren en getogen Bredase. “Ik zou Breda nooit verlaten voor een andere stad, op twee uitzonderingen na: Rotterdam en New York.” Dat vergeven we haar dan maar even… 😉 Ze spreekt over persoonlijke groei, geeft workshops over bewustwording, doet communicatieklussen en schreef een boek over al het voorgaande. Alles vanuit haar eigen bedrijf. Dat is nog niet alles: samen met haar moeder is ze een project gestart voor duurzamere woningen in de sociale huursector. Wauw!

Zeventien en een burn-out

Nikki vertelt: “Op mijn zeventiende kwam ik in een burn-out terecht en hierna ben ik eigenlijk gestopt met school. In die periode was ik veel bezig met het vinden van mezelf, passende manieren van onderwijs en de emotionele waarde van onderwijs. Eigenlijk kan ik goed leren, maar de huidige manier van onderwijs paste niet mij me. Als je het mij vraagt, is het onderwijs van nu niet passend bij alle scholieren en studenten. Het is ook niet voor niks dat steeds meer jongeren mentale problemen krijgen.”

Na veel bewustwording en onderzoek schreef Nikki haar eigen boek ‘De wijze lessen van een twintiger’. Hoe ze dat vond? “Ja, enorm gaaf! Ik ben er blij mee dat ik op zo’n manier alle opgedane kennis kan delen met jongeren die misschien hetzelfde meegemaakt hebben als ik.” Ook doet Nikki diverse communicatieklussen, geeft ze workshops en lanceert ze binnenkort haar eigen blog: alles onder één bedrijf.

Duurzaamheid

Nikki en haar moeder zetten zich graag in voor duurzaam leven. “We proberen zo min mogelijk afval te produceren en rijden weinig auto. Mijn moeder is vegetariër en ik ben veganist. Laatst deed ik online een test om te zien hoe het met mijn ecologische footprint gesteld was. We dachten dat we goed bezig waren, maar niets was minder waar: het viel enorm tegen.” De tegenvaller zat hem vooral in hun huis. Zo is de woning waarschijnlijk niet voldoende geïsoleerd, terwijl de Rijksoverheid als streven heeft gesteld dat wooncorporaties zorgen dat sociale woningbouw vanaf 2020 voldoet aan energielabel B of beter.

Handtekeningen en politieke reuring

Nikki is ervan verzekerd om er groter werk van te maken: “We willen graag dat er meer bewustwording komt over (sociale huur-)woningen met een slecht energielabel. Als de problemen bij deze woningen goed aangepakt worden, zou dat zóveel schelen voor het milieu.” De daken van de woningen in Nikki’s straat zijn sterk verouderd: sinds de bouw zijn deze niet vervangen, waardoor er veel warmte doorheen stijgt. Hiervoor is al een handtekeningenactie gestart, welke onlangs is ingestuurd. Nu is het tijd voor de volgende stap: “Ik ben in contact met de lokale politiek, want ik zorg graag voor een beetje reuring omtrent dit onderwerp. Duurzaamheid is een vrij upcoming onderwerp, dus ik ben ervan overtuigd dat hier iets mee moet gedaan kan worden!”

Heb jij een sociale huurwoning die ook niet duurzaam, slecht geïsoleerd of op andere manieren niet energiezuinig is? Stuur een mailtje naar Nikki, want samen sta je sterker!

Lees ook:

Moet je bij zijn: gratis VIP-avond bij de Woonboulevard Breda XXL

Shoppen, een rode loper én hapjes: de perfecte invulling van je donderdagavond, toch? Daar denken ze...

Mmm! De Colonie heeft een nieuwe kaart en dit is wat erop staat

De Colonie is een plek in Breda waar je het hele jaar door terecht kunt voor de lekkerste gerechten:...
marcel wille

Wat stoer! Marcel laat zich 12 uur lang vrijwillig opsluiten in een hokje en dit is waarom

Waarom laat Marcel Wille zich twaalf uur lang in een hok van één bij twee meter opsluiten? Die vraag...

adv.