Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niek van De Bachelorette over zijn deelname: ‘Romantischer dan dit ga je het niet krijgen’

Door Jennifer da Graça 21 juli 2020

Een maand was hij weg van huis om het hart van actrice en influencer Gaby Blaaser te veroveren: Bredanaar Niek Marijnissen (31) is te zien in Videoland-programma De Bachelorette. Gezien de redactie van indebuurt Breda ook wekelijks aan de buis gekluisterd zit, werd het hoog tijd eens met hem te kletsen.

Spoileralert! Heb je aflevering 10 van De Bachelorette (van woensdag 15 juli) nog niet gezien? Je kunt wat spoilers tegenkomen in dit interview.

Het geduld van de Bredase autodealer werd in Zuid-Afrika goed getest. “De laatste rozenceremonies vond ik het spannendst”, zegt Niek. “De eerste paar keer schatte ik mijn kansen goed in. Maar hoe minder mannen overbleven, hoe zenuwachtiger ik werd. Vaak kreeg ik dan ook als laatste die roos…”

Veel te bieden

“Mijn leven is stabiel, ik heb veel te bieden en zocht een vrouw die mij aankan. Ik had het idee dat Gaby hetzelfde in het leven staat en ik wilde deel uitmaken van haar leven”, licht Niek toe. “Om te zien of we écht op die manier bij elkaar passen, deed ik mee.”

Monica Geuze

De Bredanaar wordt niet snel verliefd, maar vertelt dat het bij de juiste persoon snel kan gaan. “Of ik verliefd was op Gaby? Ze is heel leuk, maar verliefd is een groot woord. Toch moet ik toegeven: de setting in Zuid-Afrika was perfect, romantischer ga je het niet krijgen.” Over de vraag of Niek ook voor andere dames mee zou doen aan De Bachelorette, moet hij even nadenken. Daarna antwoordt hij met een lach: “Monica Geuze, sowieso! Helaas heeft zij weer een vriend.”

Lol maken

“Eerlijk gezegd had ik voor de opnames nog nooit een aflevering van dit concept gezien. Daarom schatte ik de eerste dagen verkeerd in”, legt Niek uit. “Ik ging er vanuit dat ik Gaby veel zou zien en dat iedereen regelmatig dates had. Daarom maakte ik op de eerste groepsdate – op een bootje – vooral lol. Later ontdekte ik dat het vooral veel wachten en hopen op een date was. Als ik dat had geweten, had ik het anders aangepakt. Tijd om indruk op haar te maken was er amper: om de dag vond een rozenceremonie plaats.”

Onderlinge sfeer

“De periode van de opnames was bijna therapeutisch voor mij en de meeste mannen”, vertelt de autodealer. “Je levert bij aankomst je telefoon in en daarna ben je op elkaar en het productieteam aangewezen. Samen met Jordy en Mischa had ik een kamer en daar hadden we soms zulke diepe gesprekken, dat we dachten: laten we even naar beneden gaan voor wat luchtigheid. Zat Ritchie daar midden in een emotioneel gesprek met de geluidsman. Uiteindelijk is iedereen zichzelf wel op een bepaalde manier tegengekomen en dat is heel bijzonder. Je ziet het ook terug in het programma. Het begint oppervlakkig en wordt steeds emotioneler: uiteindelijk huilt bijna iedereen wel een keer.”

De eerste kus

En daar was het dan: in de tiende aflevering kussen Niek en Gaby voor het eerst. Tijdens een potje minigolf, met Nieks vrienden ernaast. De Bredanaar vertelt: “Je groeit vanzelf naar elkaar toe, je wordt wat handtastelijker… dus toen heb ik mezelf in het diepe gegooid. Die kus was een fijne bevestiging. Na een tijdje kun je het gewoon beter doen, voor hetzelfde geld is het niks of voelt het verkeerd. Ik had mezelf voorgenomen haar tijdens dat momentje voor de rozenceremonie nog eens te kussen en dat ging perfect. Toen ik daarna ook nog die roos kreeg was ik zo opgelucht, die kus ging gewoon vanzelf.”

Niet meer zonder zonnebril op straat

“Nu pas snap ik waarom celebrities altijd een zonnebril op hebben. In de stad herkennen mensen me regelmatig en dan is het fijn om iets minder zichtbaar te zijn. Ik merk ook dat ik nu liever samen met iemand de stad in ga. Maar die herkenning is ook leuk, hoor. Mijn telefoon is echt ontploft. Op Facebook kijk ik niet eens meer en mijn Instagramaccount is booming. Ik probeer op iedereen te reageren, maar mijn schermtijd is soms al 12 uur per dag en dan heb ik ook nog een zaak te runnen”, zegt Niek lachend.

Anonieme belletjes

“Sinds de uitzendingen van De Bachelorette krijg ik enorm veel anonieme belletjes”, vertelt Niek. “Dus gaat mijn telefoon ’s avonds op slaapstand.” Zijn ringtone gaat af tijdens ons gesprek en – surprise surprise – het is een anonieme beller. “Natuurlijk wist ik op voorhand dat dit erbij hoort, maar nu merk ik pas wat die bekendheid doet.” Toch geniet hij er van. “De opnames waren rond februari/maart en sinds de uitzendingen gaat het pas los. Het voelt allemaal als een waas en ik laat het graag over me heen komen. Dan steek ik nu maar even minder tijd in mijn garage, uiteindelijk komt alles op z’n plek.”

En nu?

Eindigt Niek met bachelorette Gaby Blaaser en gaan zij een happy ever after tegemoet met huisje, boompje, beestje? Daar kan de Bredanaar helaas niks over zeggen. Wat we wel weten: er is gekust én hij gaat een 24-uursdate tegemoet. To be continued en misschien komen we Gaby binnenkort regelmatig tegen op een terrasje op het Van Coothplein of shoppend aan de Wilhelminastraat 😉

Lees ook:

Bredanaar probeert het hart van Gaby Blaaser te veroveren in De Bachelorette

In de romantische realityserie De Bachelorette zien we actrice en influencer Gaby Blaaser die op zoe...

Met deze filmpjes over BN’ers in Breda vermaak je je wel even

Corona houdt huis in het land en dus ook in Breda. Begint de verveling al toe te slaan? Wij hebben e...
Bekende Bredanaars

Bekende Bredanaars: deze 8 BN’ers komen uit Breda

Denk jij bij de term BN'er direct aan de randstad? Think again! Ook Breda heeft heel wat beroemdhede...

adv.