Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mo Bicep motiveert anderen met zijn fitnessverhaal: ‘Ik whatsapp nu met Badr Hari’

Door Jennifer da Graça 17 april 2020

Een grapje groeide uit tot een fitnessimperium met motiverende video’s, eigen eiwitshakes en 163.000 volgers op Instagram. We hebben het over de Bredanaar Mohamed Lemhadi, bekend als Mo Bicep. Tijd om eens met hem te kletsen!

Mohamed is al zeven jaar flink bezig met fitness. In 2012 ging de knop om: hij woog 107 kilo en zijn broeken pasten niet meer. Waar hij eerst zelf aan anderen in de sportschool vroeg om trainingsadvies, is hij nu dé motivator op het gebied van fitness en gezond eten. Een hele switch, kunnen we stellen!

Eiwitshakes van Mo Bicep

Van zelf proberen af te vallen naar een eigen bedrijf met fitnesssupplementen, dat is nogal een stap. Hoe kwam Mo Bicep met het idee voor zijn eigen merk, MB Nutrition? Hij vertelt: “Het begon eigenlijk allemaal als een grapje. Ik trainde dagelijks in de gym en postte video’s online, dat leek me wel leuk. Ineens sloeg het enorm aan! Reacties en volgers groeiden door en door. Het idee was nooit om er geld mee te verdienen, daar had ik mijn eigen autobedrijf voor.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Youtube // MOBICEP VLOGS

Toch ontdekte hij dat er een nieuwe markt was waar hij zijn ervaring en expertise in kwijt kon. “In mijn video’s liet ik regelmatig zien waar ik mijn eiwitshakes kocht en welke dit waren. Al gauw wilden m’n volgers weten wat ik precies kocht. Ze wilden hetzelfde kopen als ik. Hetzelfde bereiken als ik. Dat was voor mij de motivatie om mijn eigen eiwitshakes te gaan verkopen.”

En dat gaat voortvarend. Sterker nog, morgen op zaterdag 29 juni opent Mo Bicep zijn eerste MB Nutrition-winkel, aan de Tolbrugstraat 17!

Video’s met BN’ers

Ook is Mo lekker bezig met video’s voor zijn Youtube-kanaal. Zo heeft hij zijn eigen documentaire en is te zien dat hij Giel Beelen traint om een sixpack te krijgen.

“Toevallig nam ik pas nog een video op met Jaimy Dorenbosch van Temptation Island. Ook enorm gaaf: ik app met Badr Hari. Het is zo onwerkelijk dat ik gewoon contact heb met mijn idool, ik keek altijd zo tegen hem op. Binnenkort hoop ik met hem een video te maken. Het gaat heel leuk worden!” In de toekomst komen er misschien ook video’s met Boef en andere BN’ers, maar daar wil Mohamed Lemhadi nog niet veel over loslaten. To be continued, dus!

“Ik zeg altijd, vader zijn is makkelijk, maar écht papa zijn is moeilijker.”

Een druk leven, maar ook papa

Mo vertelt ons in geuren en kleuren over zijn bedrijf, fitness, zijn video’s en zijn passie voor auto’s. Maar over één onderwerp praat hij echt vol liefde: zijn zoontje. “Iedere dag ben ik met drie dingen bezig. Goed eten, veel trainen maar vooral: tijd doorbrengen met mijn gezin”, vertelt Mo. “Mijn zoontje en vrouw zijn belangrijk voor me, dus er is altijd tijd voor hen. Ik zeg altijd, vader zijn is makkelijk, maar écht papa zijn is moeilijker. Ik doe dagelijks iets leuks met m’n zoon, al is het maar een stukje fietsen door de stad of samen naar Monkeytown.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Voor altijd in Breda

De geboren Bredanaar ziet zichzelf niet snel uit onze stad verhuizen: “Breda is gewoon dé plek. Ik kan wel een week naar Amsterdam gaan, maar zal altijd terugkeren naar Breda. Mijn doel is om binnen enkele jaren een eigen sportschool op te richten in Breda. Een luxe gym met sauna en wellness. Ik wil echt wat extra’s bieden, zodat het iets toevoegt aan de stad.”

Motiverende afsluiter

Als we aan de fitnessgoeroe en -motivator vragen wat hij ons voor advies zou geven bij het sporten en afvallen, vertelt hij het volgende: “Begin met kleine stapjes. De eerste stap: lekker naar de sportschool gaan! Daarna is het belangrijk om te kijken naar wat je eet. Al ben je de allerbeste schoonmaker van de wereld, dweilen met de kraan open wordt nooit wat. Daarmee bedoel ik: al sport je nog zo vaak en hard, als je tussendoor veel of ongezond blijft eten, krijg je nooit het beste resultaat.”

Betekent dit dat je in één keer al de frietjes, zakken chips en cola uit je handen moet laten vallen? “Nee, het is verstandig om het rustig op te pakken. Verlaag langzaam je calorie-inname of minder van vier blikjes cola naar eentje per dag. Zo houd je het vol en bereik je je eigen doelen.” Dat lijkt ons een prima advies om mee af te sluiten!

Lees ook:

Broers Sinai en Cyril organiseren technofeestjes in Breda: ‘We gaan altijd voor het WOW-effect’

Twee broers met een duidelijke missie: meer technofeestjes in Breda. Sinai (25) en Cyril (20) liepen...

Hallo, kipliefhebbers! Dit heb je nodig voor de perfecte barbecue in Breda

Man, wat een weertje de afgelopen dagen. Wat ons betreft: barbecueweer! Ben jij een echte houtskoolh...
amphia ziekenhuis

Binnenkijken bij het nieuwe Amphia ziekenhuis: ‘Vanaf dit plekje heb je het allerbeste uitzicht’

Na zo'n 900 dagen bouwen is het nieuwe Amphia ziekenhuis zo goed als klaar. Wij van indebuurt Breda ...

adv.