Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Miron maakt stekpakketjes en schilderijen met planten: ‘Het gaat een stuk beter dan gedacht’

Door Daphne Geelink 6 juli 2020

De Bredase Miron van Kastel (23) is een echte plantengek. Haar interieur staat er vol mee en tegenwoordig voorziet ze ook anderen van groen in huis. Zo maakt ze stekboxen en plantenschilderijen die ze verkoopt via haar socialmediakanalen en Marktplaats.

“Ik ben vorig jaar afgestudeerd als grafisch vormgever, maar besloot bewust om daar niets mee te doen”, laat Miron weten. “Na zeven jaar studeren was mijn motivatie weg.” Inmiddels werkt Miron in een winkel in de binnenstad. Door corona maakt ze minder uren en daarom heeft ze veel tijd voor haar hobby: het verzorgen van planten.

Stekpakketjes en plantenschilderijen

Een paar weken geleden begon Miron met een Instagramaccount. Onder de naam Stekfabriek plaatst ze foto’s van haar groene collectie. Inmiddels verkoopt ze ook stekpakketjes. “Zo’n box kost €10,-, ik pak het dan leuk in en stuur het op. Mensen kunnen vervolgens de babyplantjes zelf verder laten groeien.” Daarnaast maakt Miron plantenschilderijen die ze te koop aanbiedt. Inmiddels heeft ze zo’n duizend volgers op Instagram. “Dat is vanzelf gegaan”, stelt Miron. “Instagram heeft een grote community wat planten betreft.”

Tekst loopt door onder foto.

Stekpakketje. Foto: Miron van Kastel

Plantenschilderij

Een plantenschilderij, wat is dat? Nou, zoals je het zegt. Echte planten in de vorm van een schilderij die je aan de muur kunt hangen. “Ik kwam op het idee toen ik een cadeau zocht voor Moederdag. Vroeger was ik geobsedeerd door muren met mos, maar die zijn onbetaalbaar.” Miron ging aan de slag met babyplantjes en maakte er een schilderij van. Haar moeder? Die was er ongelofelijk blij mee.

Winactie

Zo begon het balletje langzaam te rollen. “Toen ik vijfhonderd volgers op Instagram had, deed ik een winactie. Ik gaf een plantenschilderij weg en daar kwamen veel leuke reacties op.” Miron is wel even zoet met het maken van de schilderijen. “Ik maak het en vervolgens moet het een maand blijven liggen. Daarna is het geworteld en kan het aan de muur gehangen worden.”

Tekst loopt door onder foto.

Plantenschilderij. Foto: Miron van Kastel

De lijstjes worden door Miron op een duurzame manier gemaakt. “De vloer van mijn schoonouders was van oude treinbilzen gemaakt. Alles wat over was, mocht ik hebben. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van bestaande materialen. Er is al zoveel gemaakt, dat het jammer is om iets nieuws te kopen.”

Ondernemer?

“Ik ben nooit ondernemer geweest, dus dit is helemaal nieuw voor me. De focus ligt nu vooral op stekpakketjes: de verkoop gaat een stuk beter dan gedacht. Deze zijn iets goedkoper waardoor mensen – voor mijn gevoel – sneller overstag gaan. Het is nooit mijn doel geweest om hier een succesvolle onderneming van te maken. Ik heb werk, en dit vind ik gewoon heel leuk om ernaast te doen.”

Ken je ook een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Breda van de Week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

veronique everts

Binnenkijken bij Véronique: ‘Ik moet oppassen dat ik geen crazy plant lady word’

Als je het ons vraagt, is het is nogal een uitdaging om een appartement van 28 vierkante meter prakt...

Paradijsjes voor plantliefhebbers: 5 x deze Bredanaars maakten van hun huis een jungle

Je kunt er al tijden niet meer omheen: planten in je interieur zijn hip, gezellig en vaak ook nog ee...
binnenkijken bij demi

Binnenkijken bij Demi: ‘Op 45 vierkante meter staan zo’n 40 planten’

Demi Christensen (26) woont samen met haar vriend Abe in een appartement in het centrum van Breda. E...

adv.