Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meneer Leppens over de coronatijd: ‘Het was moeilijk dat de kinderen niet mochten komen’

Door Daphne Geelink 3 december 2020

Meneer Leppens (88) kwam in 2009 samen met zijn vrouw bij Thebe De IJpelaar wonen. Daar woont hij nog steeds met veel plezier. “De verzorging is uitstekend”, stelt hij. “Doordat mijn vrouw vorig jaar overleed, is het in coronatijd soms wat lastig. Maar ik kom er wel doorheen.”

Voor meneer Leppens veranderden er een hoop dingen door corona. “Mijn zoons mochten niet meer langskomen, dat was heel moeilijk. Soms ging ik op het balkon staan als ik wist dat een van hen de was ophaalde. Inmiddels zijn de maatregelen ietwat versoepeld. Ik vond het heel fijn dat ik weer met ze kon praten. Eén zoon woont in België, die heb ik vanaf juni niet meer gezien. Hij belt me elke avond om te vragen hoe het gaat. Mijn jongste zoon komt hier regelmatig en dan videobellen we met de oudste.”

Puzzelen en tv kijken

“Ik ben de tijd doorgekomen hoor”, zegt meneer Leppens. “De ene keer ging ik puzzelen en de andere keer keek ik naar de televisie. De dagen schoten wel op. In de ochtend dronk ik met een van de bewoners een kop koffie en in de middag konden we in groepen in het restaurant warm eten.”

Niet verder dan het balkon

“Het biljarten mis ik wel. Dat kan helaas niet meer, omdat er geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Tijdens een middag biljarten had ik weer even contact met anderen. Nu kom ik niet verder dan het balkon, waar ik zo nu en dan een peukje rook.” Meneer Leppens vertelt dat hij wel naar buiten mag, maar dit niet aandurft. “Ik vind het een te groot risico, ik blijf binnen zitten totdat ik gevaccineerd ben.”

Kerst

Kerst gaat er voor meneer Leppens anders uitzien dan andere jaren. “Ik kies ervoor om thuis te blijven. Waarschijnlijk kijk ik wat televisie, naar snooker, darten of voetbal. Misschien ga ik nog wat puzzelen of maak ik een praatje met een van de bewoners. Dat komt wel goed.”

100 jaar worden

“Ik hoop honderd jaar te worden”, zegt hij trots. “Het zou zomaar kunnen: ik gebruik nog geen hulpmiddelen zoals een rolstoel of een rollator. Misschien komt Gordon dan langs.” Meneer Leppens verwijst naar het televisieprogramma van Gordon ‘100 jaar jong’, waar een aantal honderdplussers kort worden gevolgd. “Meneer Visser woont hier en zit in het programma. Daar drink ik regelmatig een bakje koffie mee. De opnames waren heel bijzonder om mee te maken. Ik zei nog tegen de crew: ‘Zijn we filmsterren geworden, wat brengt dat op? Stuur het maar naar Thebe De IJpelaar. Toen moesten ze allemaal lachen.”

Kerstkaartenactie

Voor mensen zoals meneer Leppens houdt indebuurt Breda dit jaar een kerstkaartenactie. Wil je de Bredase ouderen bij Thebe een hart onder de riem steken? Dat kan! Stuur dus een of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar indebuurt Breda. Doe dat vóór zondag 13 december.

Gratis kaartje van Kaartje2go

Hoe lief is dit: in samenwerking met Kaartje2go.nl kan je dit jaar een gratis kaartje versturen! Wacht niet te lang als je gebruik wilt maken van deze actie, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Stuur je kaartje, tekening of knutselwerk naar: 

Redactie indebuurt
T.a.v. Kerstkaartenactie indebuurt Breda

Markendaalseweg 48a
4811 KC Breda

Je mag je kunstwerk in de brievenbus gooien van BN DeStem, dan komt het bij ons terecht.

Kaarten langsbrengen

Je kunt je kaarten ook afgeven bij Nieuwe Veste of cadeauwinkel WAAR. Daar staat een speciale rode indebuurt-brievenbus. De actuele openingstijden van de bibliotheek vind je op deze website. Klik hier voor de openingstijden van WAAR.

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Breda

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...

Martijn is een van de grootste NAC-fans van Breda: ‘Mijn vrouw was eerst Ajax-supporter’

Zelfs als NAC op de laatste plek in de Keukenkampioendivisie zou staan, blijft Martijn van Bijsterve...

Bart en Suus emigreerden naar het Spaanse Polopos: ‘Het plan was een vakantiehuis’

De een blijft voor altijd in de Parel van het Zuiden en de ander vertrekt het liefst naar het buiten...

adv.