Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjolein en Philippe emigreerden naar Dubai: ‘We leven mee met iedereen in Breda’

Door Daphne Geelink 6 april 2020

Marjolein (37) en Philippe (44) verhuisden met hun kinderen Frederik (4) en Krijn (2) eind december 2019 van Breda naar Dubai. Nu, drie maanden later, ligt ook daar het leven stil. Zij vertellen hoe zij deze onwerkelijke periode aan de andere kant van de wereld ervaren.

“We verhuisden voor het werk van Philippe naar Dubai”, begint Marjolein haar verhaal. “Hij werkt voor Air France / KLM Cargo. Eerst woonden we in het centrum en dat was echt een heerlijke plek! Gelukkig lijkt ons leven hier best veel op het leven in Breda. We wonen dicht bij Frederiks school, dus ons leven speelt zich voornamelijk af in de wijk. Hier rijden geen auto’s en dus kunnen de kinderen zorgeloos op straat spelen, net als in Breda.”

Van werken naar fulltime moeder

Iets dat wel veel verschilt is het mooie weer. In de weekenden is het gezin graag op het strand of in het zwembad te vinden. Marjoleins dagen zien er wél wat anders uit: “Ik ben van fulltime werkend naar fulltime moeder gegaan. Ik vind het heerlijk om me nu volledig op de kinderen te richten en ik merk dat zij dit ook erg fijn vinden.”

Tekst loopt door onder foto.

Krijn en Frederik. Foto: eigen foto

Het gezin is voorlopig niet van plan om terug te keren naar Nederland. “Voor het werk van Philippe is het essentieel om hier te zijn. Al ik met de kinderen naar Nederland zou gaan, zijn we waarschijnlijk voor langere periode van elkaar gescheiden, en dat willen we niet. Verder lijkt het virus hier redelijk onder controle te zijn en de medische zorg is goed. Op dit moment is het vliegveld gesloten, dus we zouden ook niet terug kunnen.”

Lockdown

“Het is bizar om een stad die normaal zo levendig is, rustig te zien. Op het nieuws zie je lege snelwegen die normaal bomvol zijn, alle toeristische attracties zijn gesloten en de stranden zijn leeg. Echt onvoorstelbaar! Voor essentiële boodschappen mag één persoon per gezin naar de winkel, maar dan wel met mondkapje en handschoenen aan. Verder mogen we de straat niet op, zelfs niet een blokje om met de kinderen. De scholen zijn dicht en daarom doen we aan e-learning. Erg professioneel opgezet, maar voor onze 4-jarige een behoorlijke uitdaging. Ook Philippe werkt nu even thuis.”

Vrienden en familie in Nederland

De vrienden en familie van Marjolein, Philippe, Frederik en Krijn wonen wel in Nederland. “Er waren al heel wat bezoekjes van familie en vrienden gepland”, laat Marjolein weten. Helaas kunnen die nu niet doorgaan, ook al willen ze graag hun leven daar aan iedereen laten zien. “Naar die bezoekjes leven we toch toe. Hopelijk kunnen we in de zomervakantie naar Nederland om iedereen weer te zien.”

Medeleven

“We leven heel erg mee met iedereen in Breda. We hebben veel respect voor alle zorgverleners in de ziekenhuizen en andere mensen die zich inzetten om het coronavirus te bestrijden. Wij denken veel aan onze stad, aan onze familie, vrienden, oud-klasgenoten en -juffen van Frederik en Krijn. Hopelijk is deze ellende snel voorbij en kunnen jullie weer snel genieten van het prachtige Breda!”

Lees ook:

Connie en Ton blijven voorlopig in Frankrijk: ‘De politie controleert of je de kortste weg neemt’

Connie (72) en Ton (75) vertrokken op 11 februari voor een aantal weken naar hun tweede huis in Fran...

Leon zit in lockdown in Spanje: ‘Ik kan niet naar mijn pasgeboren kleinzoon’

Vanwege alle maatregelen tegen het coronavirus is het leven een stukje anders dan normaal. Niet alle...

Jessica verloor haar moeder aan het coronavirus: ‘Het is nog niet helemaal geland’

Het coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep en eist vele mensenlevens. Ook de moeder van Bred...

adv.