Marion van restaurant LOFF: ‘Dit waren de meest bijzondere weken van mijn leven’

Door Daphne Geelink 15 april 2019

Wát een hectische weken waren het voor Marion Pluimes van restaurant LOFF. Haar restaurant moest noodgedwongen de deuren sluiten en een doorstart maken behoorde niet tot de mogelijkheden. Toch is het nu zover en wij spraken Marion over dit heugelijke nieuws.

“Dit is het meest bijzondere wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt”, begint Marion te vertellen. “Ik heb heel wat meegemaakt, maar dat is niet te vergelijken met de afgelopen vier weken. Zoveel belangstelling en positieve reacties van mensen die allemaal wilden dat LOFF bleef bestaan. Geweldig!”

Het begin

Koken doet Marion al vanaf haar achttiende en voeding was altijd een rode draad in haar carrière. Zo is ze opgeleid als diëtiste en specialiseerde ze zich in natuurvoeding. Daarnaast ontwikkelde ze een eigen opleiding als voedingsadviseur én begon ze met lesgeven. Houd je het nog bij? Na een tijdje werd het tijd voor een vaste locatie. Marion wilde op één plek koken en ze vond dat de tijd rijp was in Breda. Op 14 februari 2017 was het zover: het 100% biologische en vega(n)-restaurant LOFF was geboren.

Moeilijk bereikbaar

“Ik kreeg ongelofelijk veel positieve reacties toen LOFF opende”, vertelt Marion. “Er was veel belangstelling, maar na een jaar werd de Wilhelminastraat opengebroken. Als startend bedrijf is het ongelofelijk lastig om hier tegenop te boksen. Wanneer een restaurant moeilijk bereikbaar is, dan merk je dat. Het besluit nemen om te stoppen was heel heftig, maar er zat helaas niets anders op.”

(Tekst loopt door onder foto)

Wilhelminastraat | Foto: Facebook restaurant LOFF

Veel reacties

Net toen Marion dacht dat er geen weg meer terug was, gebeurde het onmogelijke. Zóveel Bredanaars waren gehecht aan het biologische restaurant en wilden er alles aan doen om LOFF open te houden. Dit leidde tot de start van een crowdfundingsactie. “Ik had geen seconde gedacht aan deze reacties. Het werden er steeds meer! Binnen drie weken besloot ik dat ik ging stoppen, maar ook dat we een doorstart gingen maken. Het waren hectische weken, maar toch ben ik innerlijk rustig. Het klopt op de een of andere manier.”

De heropening

“Met de crowdfundingsactie stroomde het geld beetje bij beetje binnen”, aldus Marion. “Vorige week donderdag behaalden we honderd procent! Nu we de mogelijkheden hebben om een doorstart te maken, kunnen we weer open. Ik kan het bijna niet geloven, maar woensdag 17 april is het écht zover. Iedereen is dan weer welkom om te genieten van ons biologische en vega(n)-restaurant.”

Lees ook:

Sunday Brunch paasbrunch breda

Lekker! Hier geniet je van een paasbrunch in Breda

Op 21 en 22 april 2019 is het weer Pasen! Dé tijd om ongegeneerd paaseieren naar binnen te werken (h...
folc breda

[VIDEO]: De pop-up store van FOLC is open en wij gingen bij ze langs

Aaaah, wat leuk! Er is een pop-up store van FOLC geopend aan de Veemarktstraat. De populaire webshop...
Kahuna pokebowl breda

Tof! Deze Bredase restaurants zijn in de race voor beste pokébowl van Nederland

Pokébowl-lovers opgelet! Deliveroo organiseert vanaf maandag 15 april een heuse 'Poké Contest'. Hier...

adv.