Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Margot woont met haar gezin in Houston: ‘We hopen in juli veilig naar Breda terug te keren’

Door Jennifer da Graça 8 april 2020

Het begon in 2018 als een prachtig avontuur in Houston, Texas. Margot (34) verhuisde met haar gezin naar de Verenigde Staten, vanwege het werk van haar man Peter (35). Zijn opdracht zit er bijna op, maar of de familie van Hulsentop daarna zorgeloos terug naar Nederland kan, is niet zeker. 

Margot vertelt: “Het zijn spannende tijden met het coronavirus. Net als in Nederland hebben we een stay home order en blijft het aantal besmettingen stijgen. Ik hoop dat we onze vrienden hier persoonlijk gedag kunnen zeggen en dat onze verhuizing gewoon door kan gaan. We keren graag in juli veilig terug naar Breda, zodat we ook onze lieve familie en vrienden hopelijk kunnen omarmen!”

Geen uitstapjes meer

“Ik ben in november bevallen van onze zoon Brent, onze tweejarige dochter Fleur ging halve dagen naar de opvang, maar die is nu dicht”, vertelt Margot. “Mijn man werkt fulltime voor een accountantskantoor en was eigenlijk altijd op pad, maar hij werkt nu ook thuis. Dus zitten we momenteel met z’n viertjes alle dagen thuis. Leuke uitstapjes in het weekend, zoals naar een van onze geliefde bierbrouwerijen, is er niet meer bij.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De skyline van Houston gezien vanaf de favoriete brouwerij. Foto: Margot

Hamsteren

“De sfeer is gespannen, mensen zijn gestrest. Ook hier werd enorm gehamsterd, niet alleen wc-papier. Luiers voor de baby zijn bijvoorbeeld moeilijk te krijgen. De meeste mensen houden zich wel aan de maatregelen. Die paar keer dat wij op pad gaan – voor een korte wandeling – zien we maar weinig verkeer op straat, buren houden netjes afstand en ik zie regelmatig mensen met mondkapjes.”

Vakantieplannen gaan niet door

“Horeca is net als in Nederland zo goed als gesloten. Naar de supermarkt gaan proberen we ook te vermijden, door boodschappen te laten bezorgen. Naar de speeltuin of playdates zitten er niet meer in. Onze vakantieplannen gaan niet door en avondjes wijntjes drinken met vriendinnen gaat via video call.” Nog een paar maanden en dan zou het gezin terugkeren naar Nederland. “Wij hebben de terugvlucht naar Nederland nog niet geboekt, maar voor onze vakantie in april hebben we al een aanbod gekregen van de luchtvaartmaatschappij om het kosteloos om te boeken of als krediet op ons account te laten zetten, dus dat vind ik wel netjes.”

Spannende tijd

“Het is spannend hoe het de komende tijd zal lopen en ik hoop dat we de kans krijgen om hier persoonlijk van onze vrienden afscheid te nemen en we veilig in Nederland aankomen deze zomer. Maar eigenlijk zijn dat luxeproblemen vergeleken met wat andere mensen meemaken als gevolgen van het coronavirus. Als ik hoor hoeveel mensen hier hun banen verliezen of worden ingehouden op het salaris. Het is hier minder strak geregeld dan in Nederland met ontslagbescherming en uitkeringen door de overheid.”

Lees ook:

raad de straat

[VIDEO] Raad de straat: als Bredanaar herken jij vast deze straat

Laten we jouw kennis eens testen! Kun jij aan de hand van deze korte video zien welke Bredase straat...

Merijn zit vast op Bali: ‘Door de straten rijden trucks die overal desinfectiemiddel spuiten’

De laatste maanden zijn voor Merijn van der Linden (23) uit Breda als een achtbaan. Hij vertrok op 2...
ad en helga

Ad en Helga zitten vast in Vietnam: ‘We hopen snel naar huis te kunnen’

Ad Baelemans (54) en Helga van Ginneken (50) uit Breda vertrokken op 1 maart naar Vietnam. Het plan ...

adv.