Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manouk en Bryan rijden met hun camper door Europa: ‘We zitten vast in Sölden in Oostenrijk’

Door Daphne Geelink 9 april 2020

Manouk (27) en Bryan (29) verlieten in december 2018 Breda voor een groot avontuur. Ze wilden reizen en nieuwe plekken ontdekken: daarom rijden ze nu met hun eigen verbouwde camper door Europa. Door het coronavirus loopt de trip toch iets anders dan gepland.

“Eind 2018 moesten we onze woning uit en kwamen we een vacature tegen om tijdens het winterseizoen te werken in Oostenrijk. Voor ons een teken om te vertrekken én onze droom waar te maken”, stelt Manouk. De twee werkten een jaar in Oostenrijk en Portugal en waren daarna tijdelijk terug in Breda. Afgelopen december vertrokken ze opnieuw naar Oostenrijk voor het winterseizoen.”

Het runnen van een klein hotel

Manouk en Bryan werkten voor een Nederlandse organisatie die chalets in Oostenrijk, Frankrijk en Italië aanbiedt. “Voor ons hield dit in dat we een eigen huis runde. Het is te vergelijken met het runnen van een klein hotel: we ontvingen de gasten, maakten schoon en regelden het ontbijt. Al met al zorgden we dat mensen een fijne skivakantie hadden.”

Niet terug naar Breda

“Nu zitten we samen met onze kat Pietje vast in Sölden, een plaats in het zuidwesten van Oostenrijk. Ook hier gelden strenge maatregelen die ook al verlengd zijn naar 13 april. Hoe het er daarna uitziet, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is teruggaan naar Breda een van de weinige opties gezien de grenssituaties in Europa.”

Tekst loopt door onder foto.

Kat Pietje. Foto: eigen foto

Manouk en Bryan voelen zich veilig in Sölden. “Het is hier allemaal heel snel gegaan. We lazen eerst alleen nieuwsberichten over Nederland, waardoor het voor ons als een ver-van-ons-bedshow voelde. En toen kwamen de eerste annuleringen. Even later hoorden we vanuit ons werk dat het seizoen erop zat: drie à vier dagen later stonden we op de piste die voor onze neus op slot werd gegooid. Erg jammer, maar onveilig voelen we ons niet.”

Blij om hier te zijn

“We vinden het tot nu toe niet vervelend om hier te zijn. Als we de verhalen moeten geloven, is het hier een stuk kalmer en minder streng. Je ziet hier wel meerdere keren per dag de politie voorbijkomen. Bryan en onze collega werden zelfs aangehouden toen ze het vuil aan het opruimen waren. We mogen alleen voor noodzakelijke dingen naar buiten, anders riskeren we een boete van €2.000,- per persoon. Toch zien we hier dagelijks mensen in twee- of drietallen wandelingen maken. Voor maximaal een uur mag dat ook. Boodschappen doen is hier verplicht met een mondkapje op.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: eigen foto

“De afgelopen dagen hebben we geklust en schoongemaakt in de camper, zodat deze klaarstaat als we mogen vertrekken. Daarnaast hebben we het hardlopen en sporten weer opgepakt. Zo proberen we iedere dag even buiten te zijn, al drinken we soms ook gewoon even een koffie in de zon. We hebben een paar keer uitgebreid gekookt en in de avonden doen we een spelletje of kijken we een film.”

Terug naar Nederland?

“Na contact met de huisarts en GGD hebben we besloten dat we nog niet terug naar Nederland gaan tot in ieder geval 13 april. We kunnen niet bij onze families blijven en hierdoor is een verblijfplaats lastig te regelen. Dit in tegenstelling tot hier, waar we een veilige plek hebben om te verblijven. Bryan, Pietje en ik zitten nog gezellig met z’n drieën in Oostenrijk. Na 13 april kijken we weer verder.”

Lees ook:

Jessica verloor haar moeder aan het coronavirus: ‘Het is nog niet helemaal geland’

Het coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep en eist vele mensenlevens. Ook de moeder van Bred...
sophie en wilson

Sophie zit bewust vast in Kaapverdië: ‘Ik vond het een heel lastige keuze’

Sophie Linders (22) vertrok op 12 maart naar Boa Vista in Kaapverdië om haar vriend weer te zien. Ze...
tanken breda

Benzineprijs zelden zo laag geweest: hier in Breda tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken: de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002, meldt R...

Meer over

Bredanaars

adv.