Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maaike instagramt over curvy mode: ‘Shoppen? Dan kijk ik niet naar de maat!’

Door Jennifer da Graça 24 juni 2019

Je hebt haar misschien gezien bij Say Yes To The Dress of zag haar Instagramfoto wellicht onlangs voorbijkomen bij PAUW: Maaike Oerlemans (37) is altijd al met mode bezig geweest. Ze durft lekker met kleding te experimenteren en is zo een inspiratiebron voor vele anderen!

Een jaar studeerde Maaike aan de Mode Academie, maar ze werkt nu op de afdeling Sales Support van een internationaal bedrijf. Ze leeft zich heerlijk uit met kleding, styling en bodyconfidence via haar Instagram en blog. Hiermee inspireert ze graag anderen om te laten zien dat je ook met een lichaam dat afwijkt van de ‘standaard’ maten er enorm leuk uit kan én mag zien.

De plussize-wereld ingerold

“Ik ben niet mijn hele leven lang dik”, zegt Maaike. “En ja, ik zeg gewoon ‘dik’. Dat vind ik geen negatieve lading hebben. Ik was nooit heel slank, hoor. Pas sinds enkele jaren ben ik bekend met de wereld van plussize kledingmerken. Ik zag een oproep van een winkel voor grotere maten, ze zochten modellen voor promotiefoto’s. Toen heb ik mezelf opgegeven. Daarna mocht ik meelopen met andere kandidaten en uiteindelijk werd ik gekozen voor de klus. Hierdoor ontdekte ik de plussize community met alle Facebookgroepen, Instagramaccounts en merken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Instagram Maaike (@maai_style)

Niet enorm zelfverzekerd

Als je Maaikes Instagramaccount bekijkt, zie je waarschijnlijk hetzelfde als wij: een zelfverzekerde vrouw met kleurrijke outfits en toffe foto’s. Is ze ook zo zelfverzekerd als het lijkt? “Ik ben eerlijk gezegd heel erg van het principe: fake it until you make it“, zegt Maaike. “Ik voel me echt niet altijd lekker in mijn vel. Maar ik merk dat als ik liefdevol naar mezelf kijk, ik mezelf ook steeds leuker vind. Daarom volg ik op social media ook alleen maar accounts waarvan ik positieve energie krijg en die mij inspireren.”

“Ik ben eerlijk gezegd heel erg van het principe: fake it until you make it.

“Ook kleding zorgt bij mij voor meer zelfvertrouwen. Als ik iets draag waarvan ik weet dat het me mooi staat, voel ik me beter. Hier wissel ik soms mee af: ik draag jurkjes met A-lijn om mijn buikje te verbergen, maar draag tegenwoordig net zo graag een jurkje waarin je mijn buikje juist wél ziet. Zo leer ik steeds meer.” Op haar blog laat Maaike bijvoorbeeld zien hoe zeven verschillende rokken, die in eerste instantie op elkaar lijken, enorm andere dingen met je lichaam kunnen doen. Erg interessant en leuk om mee te te experimenteren!

‘Flatterend’ een scheldwoord?

“De echte bodypositivity-goeroe’s vinden ‘flatterend’ misschien wel een scheldwoord en zeggen dat kleding altijd goed is, ongeacht of het flatterend is of niet”, vertelt Maaike. “Toch vind ik het juist fijn om te weten wat mij wel flatteert en wat misschien ‘onflatterend’ werkt. Zit ik lekker in mijn vel? Dan draag ik graag iets gedurfds dat volgens de boekjes misschien onflatterend staat. Maar heb ik een off-day? Dan speel ik liever op safe en draag ik iets waar ik me sowieso goed in voel. Het is zo fijn om daarmee te kunnen experimenteren, daarom vind ik ‘flatterend’ zeker geen slecht woord.”

Tekst gaat verder onder de foto. 

Foto: Instagram Maaike (@maai_style)

In de media

In 2017 deed Maaike mee aan het programma Say Yes To The Dress. “Dit was een hele bijzondere ervaring. Ik had best wat wensen en uiteindelijk ben ik supergoed geholpen. De jurk was custom-made: niemand anders heeft die jurk ooit gehad. Daarnaast voelde ik me echt een prinses.” Wist je dat Maaike is getrouwd op roze Vans die precies bij haar jurk pasten? Superleuk!

Ook was Maaike te zien bij PAUW. Nadat Olcay Gulsen en Caroline Tensen zich negatief uitspraken over de plussize paspop van Nike, plaatste Maaike een foto op Instagram. “Ik sport ook graag en voelde me wel aangesproken door de uitspraken die werden gedaan bij RTL Boulevard. Ik besloot een foto te plaatsen van mijn sport-outfits en voor ik het wist ontving ik een DM van PAUW, of ze mijn foto mochten laten zien in de uitzending.”

Advies van Maaike

Struggle jij met zelfverzekerdheid of vind je het moeilijk om de juiste kleding te vinden? Maaike geeft advies: “Ik kijk nooit naar de maat, maar naar de pasvorm van de kleding, het materiaal en de vorm van m’n lichaam. Shop de vorm die bij je past, niet de maat. Zelf zoek ik mijn nieuwe kleren tussen de ‘normale’ maten, maar bijvoorbeeld ook de plussize afdelingen.”

En op vlak van bodyconfidence? “Ik vind het belangrijk dat iedereen blij en tevreden is met zijn of haar lichaam”, vertelt Maaike. “Accepteer jezelf en ontdek welke kleding je leuk vindt en wat jou goed staat. Straf jezelf niet omdat je te dik bent of anderen een mening hebben over je lichaam, maar bekijk jezelf vol liefde in de spiegel. Iedereen is leuk genoeg en mooi genoeg, ook jij.” Dat vinden wij wijze woorden om mee af te sluiten!

Lees ook:

kluun

Raymond ‘Kluun’ van de Klundert: ‘Met carnaval voel ik me thuis in Breda’

Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, komt uit Tilburg en woont al jaren in Amsterdam. To...

Bredase toetsenist Adriaan van Rondé: ‘Eigenlijk sta ik liever in Mezz dan in Paradiso’

Het zijn drukke tijden voor toetsenist Adriaan Persons (22 jaar) en de rest van zijn band Rondé. In ...

Jorian (17) is fotograaf: ‘Grote artiesten zagen mijn werk bij de Grammy Awards’

Fotograaf? Dat dekt de lading eigenlijk niet helemaal. 'Fotograaf met iets extra's', noemt Jorian Ju...

 

adv.