Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Richard: ‘Dit is een verborgen pareltje in de binnenstad van Breda’

Door Daphne Geelink 26 oktober 2019

De allerleukste plekjes in Breda? Die vind je natuurlijk via échte locals. Deze week vertelt geboren en getogen Bredanaar Richard Bakx (38) waar hij het liefst hardloopt, graag op het terras zit en waar hij geniet van de lekkerste sushi. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Richard

richard bakx
Foto: Richard Bakx
  • Richard werkt als HR officer bij Cosun.
  • Hij vindt Breda een geweldig mooie en knusse stad. “Het historische stadscentrum, de vele evenementen en de gemoedelijkheid zorgen ervoor dat ik kan zeggen dat ik een trotse Bredanaar ben.”
  • De hobby’s van Richard? “In hardlopen en badminton bij BC Princenhage kan ik mijn energie kwijt. Daarnaast ben ik voetballiefhebber en een rasechte bourgondiër.”

Rat Verlegh Stadion

Rat Verlegh Stadion
Foto: ANP

“Een plek waar ik een paar keer per maand samen met mijn vrienden ons goeie ouwe NAC naar de overwinning schreeuw, onder het genot van (meerdere) biertjes! Een plek waar heel Breda samenkomt, jong en oud, arm of rijk – de gezamenlijke passie voor onze Bredase trots!”


Meer over Rat Verlegh Stadion ontdekken?

Rat Verlegh Stadion sportcentra

Stadionstraat 23, Breda

Bekijk meer:sportcentra

Markdal

markdal
Foto: Richard Bakx

“Hier maak ik graag hardlooprondjes en train ik voor de volgende Singelloop. Een plaats waar je even de ‘drukte’ van de stad en het dagelijkse leven kan ontvluchten. En met het Mastbos eraan vast heb je altijd garantie voor een mooie 10 kilometer in de natuur, tussen de inmiddels bekende kudde koeien, ooievaars en andere sportende Bredanaars.”

Aogse Markt

de aogse markt princenhage
Foto: indebuurt Breda

“Princenhage is waar ik geboren ben, het dorp in Breda. Een centrale plek is daar de Aogse Markt met de Martinuskerk en winkeltjes, maar ook het gelijknamige eetcafé. Bij de Aogse Markt kan je geweldig eten en bij je burger of ander hapje kiezen tussen tachtig verschillende biertjes. De zaak heeft ook een groot terras voor de momentjes in de zon. Place to be!”


Meer over Aogse Markt ontdekken?

Aogse Markt restaurants en horeca

Geopend11:00 - 01:30

Haagsemarkt 5, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Merkxtuin

binnenkijken bij
Foto: indebuurt Breda

“Een verborgen oase en pareltje in de binnenstad van Breda, vernoemd naar een oud burgemeester van onze stad. Een plek waar je in alle stilte, tussen het groen en de mooie herenhuizen kan genieten van het ijsje dat je net hebt gehaald op de Grote Markt.”

Ume

ume breda
Foto: indebuurt Breda

“Ume is dé spot om met vrienden een avondje te happetappen en kan bijkletsen onder het genot van de lekkerste sushi, maki en andere vis-, vlees- of groentegerechtjes. Altijd tijdens het eten weer uitkijkend naar de volgende gelegenheid.”


Meer over Ume ontdekken?

Ume sushi restaurants

Gesloten16:00 - 22:30

Markendaalseweg 64, Breda

Bekijk meer:sushi restaurants

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Tips van locals: bij deze hotspots in Breda eet je de allerlekkerste sushi

Waar je in Breda de beste en lekkerste sushi eet? Dat vraag je uiteraard aan een local! Wij verzamel...
parkeren haven breda

9 x feitjes over Breda waardoor je je gegarandeerd oud gaat voelen

Is het al zó lang geleden? Dat gevoel heb je vast ook weleens, bijvoorbeeld als je hoort dat het mee...

Leuk volgens local Željka: ‘Als ik hier doorheen loop, voelt het alsof ik op vakantie ben’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.