Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Raimke: ‘Hier is onze trouwreportage vastgelegd’

Door Nikki Pommer 15 februari 2020

Hoe ontdek je de leukste plekjes van Breda? Elke week delen onze locals hun beste tips. Deze week is Raimke van den Beemt (34) aan het woord. Zij deelt met ons waar zij graag koffie drinkt, welk park ze regelmatig bezoekt en ze vertelt over een plekje dat je in de zomer niet mag overslaan.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Raimke

Foto: Esther Hereijgers
  • Raimke is al tien jaar zelfstandig animatiefilmmaker. Daarnaast is ze docent communicatie op Avans en voorzitter van de ondernemersclub Hey MKB. In haar vrije tijd bezoekt ze graag de bioscoop, leest ze veel en probeert ze haar gezicht minimaal drie keer per week in de sportschool te laten zien.
  • “Inmiddels woon ik alweer veertien jaar in Breda. Ik begon in Brabantpark om vervolgens naar de Haagse Beemden en de Heuvel te verhuizen. Nu woon ik samen met mijn man en vierjarige dochter in Princenhage. Een ideale plek om te wonen. Het voelt als een dorp, maar met de fiets ben je binnen een kwartier in het centrum van Breda.”
  • “In Breda werkte ik als student bij een benzinepomp, waarvoor ik voor zes uur ’s ochtends Breda doorkruiste op mijn fiets. De mensen die ik tegenkwam op de fiets varieerde van studenten die uit de stad kwamen rollen, tot postbodes en mensen met honden. Het leukste eraan vond ik dat je elkaar gedag zei, onder het mom gedeelde smart op dit vroege uur.”

Park Valkenberg

scooter park valkenberg
Foto: indebuurt Breda

“Park Valkenberg. Er zijn weinig steden die zo’n goed onderhouden en levendig stadspark hebben als Breda. In de zomer gaan we er als gezin graag naartoe, om op een kleedje in het gras te vertoeven. Dochterlief vermaakt zich in het speeltuintje en wij vermaken ons met een hapje en een drankje.”


Meer over Park Valkenberg ontdekken?

Park Valkenberg bezienswaardigheden

GeopendHele dag

J.F. Kennedylaan, Breda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

KoffieTenTje

“Ik ga graag een koffie drinken bij Marjon van KoffieTenTje in de Boschstraat. Een gezellig praatje, heerlijke koffie en waanzinnig lekkere carrot cake. Daar word ik echt gelukkig van! Het grappigste is de lage gang naar het toilet, waar ik als een van de weinige mensen niet hoef te bukken.”


Meer over KoffieTenTje ontdekken?

KoffieTenTje restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 17:00

Boschstraat 21, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Pathé Breda

Foto: indebuurt Breda

“Onze trouwreportage is in Pathé Breda vastgelegd. Mijn man en ik hebben het kijken van films in de bioscoop als gezamenlijke hobby. Inmiddels is het mogelijk om voor de film en erna nog wat te drinken in de vip-ruimte, dat maakt het een completer avondje uit.”


Meer over Pathé Breda ontdekken?

Pathé Breda

GeopendHele dag

Chasséveld 15, Breda

JanenAlleman

“Toen mijn dochter nog niet naar school ging, probeerde ik mijn zakelijke afspraken altijd bij JanenAlleman te plannen. De leukste plek in Breda om te lunchen en het is er erg kindvriendelijk. Het personeel is altijd goedgehumeurd en het eten en drinken is echt heerlijk. Mijn favoriet is de huisgemaakt gingerbeer.”


Meer over JanenAlleman ontdekken?

JanenAlleman lunch

Gesloten10:00 - 17:00

St. Janstraat 22, Breda

Bekijk meer:lunch

Aogse Markt

de aogse markt princenhage restaurants breda gratis parkeerplaats
Foto: indebuurt Breda

“Vanaf ons huis is het maar een minuut of tien wandelen naar de dorpskern van Princenhage. In zomer zitten we vaak op het terras bij de Aogse Markt, waar ze naast heerlijke burgers ook lekkere tapasgerechten hebben. Daarnaast zit ZeZ Mode, waar ik graag op zoek ga naar nieuwe kledingitems. En als het warm is halen we bij Pol na het avondeten nog een lekker ijsje.”


Meer over Aogse Markt ontdekken?

Aogse Markt restaurants en horeca

Geopend11:00 - 00:30

Haagsemarkt 5, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Leuk volgens local Sophie: ‘Voor een budget prijs heb je ’n heerlijk bord Indonesisch eten’

Je hebt vast je favoriete plekjes in Breda. Je gaat  eten, shoppen of iets drinken. Maar soms wil je...

Leuk volgens local Bram: ‘De broodjes hier zijn zeker het wachten waard’

Op zoek naar nieuwe inspiratie voor als je de stad ingaat? Soms is het erg fijn als je weer up-to-da...

Leuk volgens local Roby: ‘Zodra dit weer open gaat, kun je mij op woensdag op het podium vinden’

Ben jij ook altijd op zoek naar leuke plekjes in Breda? Je denkt vaak dat je de stad goed kent, maar...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.