Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Marit: ‘Hier zijn de frietjes met truffelmayo een echte aanrader’

Door Jennifer da Graça 15 juni 2019

De allerleukste plekjes in Breda? Die vind je natuurlijk via échte locals! Deze week deelt Marit Buijs haar favoriete spots en fijnste adresjes. Check hier waar ze de lekkerste truffelfrietjes eet, in welke tuin ze een goed wijntje drinkt én waar ze het liefst borrelt.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Marit

Foto: indebuurt Breda
  • Marit (23) werkt als adviseur kwaliteit in het Erasmus MC in Rotterdam. Ze is opgegroeid in Oudenbosch en woont nu bijna een jaar in Breda.
  • Wat ze leuk vindt om te doen? “Lekker borrelen met vriendinnen, uit eten gaan en festivals bezoeken! Ook vind ik het leuk om vakantie te combineren met sportief bezig zijn, zoals met een skivakantie.”
  • Uiteraard is Marit net als wij een beetje verliefd op Breda! Waarom? “Breda is een gezellige, bourgondische stad met veel authentieke plekjes. Verder vind ik het leuk dat er hier zoveel wordt georganiseerd, zoals Breda Jazz Festival, Breda Live en nog veel meer.”

De Botanist

de botanist
Foto: indebuurt Breda

“Hier kun je binnen gezellig zitten om een lekker hapje te eten. Het Zuid-Amerikaans plateau en de frietjes met truffelmayo zijn een aanrader! Ook is dit een goede hotspot om te genieten van heerlijke cocktails of om lekker te lunchen buiten aan het water.”


Meer over De Botanist ontdekken?

De Botanist

Geopend11:30 - 02:00

Tolbrugstraat 19, Breda

De Ginnekenmarkt

Ginnekenmarkt
Foto: Google Maps

“Op een zonnige dag is het heerlijk om bijvoorbeeld na een rondje fietsen op een van de terrasjes op de Ginnekenmarkt te borrelen. De Ginnekenmarkt is een centraal pleintje in het Ginneken. Het is er knus en niet zo massaal als bijvoorbeeld op de Grote Markt.”

Griekse Taverna Tasos

Foto: Facebook Griekse Taverna Tasos

“Aan de Haagweg zit het gezellige, Griekse restaurant Taverna Tasos. Je maakt een keuze uit het à la carte menu: de Gyros Fournou is aan te bevelen! Of je kan je buikje vol eten met de ‘mezedes’ (Griekse tapas). Je kan dan onbeperkt verschillende kleine gerechtjes proeven. Dit is ook echt een aanrader! Het personeel is erg behulpzaam en ze doen er alles aan om je een leuke avond te bezorgen.”


Meer over Griekse Taverna Tasos ontdekken?

Griekse Taverna Tasos restaurants en horeca

Geopend16:00 - 00:00

Haagweg 239, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Café Lievense

Café Lievense
Foto: indebuurt Breda

“In de cafétuin van Café Lievense geniet je op een zomerse dag van een lekker wijntje of een koud biertje. Dit is een van de weinige plekken in Breda waar je tot laat in de avondzon kan zitten. De cafétuin is gemoedelijk en je kan er zelfs barbecueën.”


Meer over Café Lievense ontdekken?

Café Lievense cafés

Geopend16:00 - 02:00

Prinsenkade 7, Breda

Bekijk meer:cafés

Liefdegesticht

Restaurant Liefdegesticht Breda
Foto: Facebook Liefdegesticht

“Houd je er net als ik van om eens in de zoveel tijd  te genieten van culinair eten? Liefdesgesticht is een echte culinaire hotspot in Breda. Laat je verrassen door een menu van de chef, bijvoorbeeld tijdens de restaurantweek. Ik hoorde dat Liefdegesticht in 2019 ook deelneemt aan de eerste vegetarische restaurantweek.”


Meer over Restaurant Liefdegesticht ontdekken?

Restaurant Liefdegesticht restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 23:00

Nieuwstraat 23, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

En nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Prachtig! 5 x de mooiste foto’s van ‘nachtwolken’ boven Breda

Wauw! Op verschillende plekken in het land waren woensdagavond en -nacht ‘lichtende nachtwolken’ te ...
Stilleven Breda koffietentjes breda

Dit zijn de allerleukste koffietentjes volgens Bredase locals

Een goede kop koffie gaat er altijd wel in, toch? Maar waar in Breda drink je nu het allerfijnst je ...
De Botanist

Bas opent met vrienden De Botanist: ‘Het is allemaal begonnen in het bubbelbad van de Pellikaan’

In het pand waar eerst Seafood Bar De Trapkes zat, starten drie jonge Bredase ondernemers horecazaak...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.