Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Rivelino: ‘Hier word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad’

Door Daphne Geelink 26 april 2019

Wat nu echt de allerleukste plekjes van Breda zijn? Dat vraag je aan echte locals, want wie er woont en werkt weet de gaafste spots te vinden. Deze week deelt Rivelino Siahaya zijn favoriete adresjes in Breda. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Rivelino

Rivelino Siahaya
Foto: Rivelino Siahaya
  • Rivelino (30) is geboren en getogen in het prachtige Breda.
  • “Breda wordt wel een gezellige en bourgondische stad genoemd… en dat klopt! Er is altijd wat te doen. Kijk maar naar al die evenementen die plaatsvinden in de stad.”
  • Hobby’s? Die heeft Rivelinio zeker. Deze échte Bredanaar vindt het heerlijk om te fietsen, te reizen en muziek te spelen.

Zeezicht

Café zeezicht in café top 100
Foto: indebuurt Breda

“Ik ben elke week wel te vinden in Zeezicht. Lekker een wijntje of een biertje op het terras. Het personeel is hier heel vriendelijk en denkt graag met je mee in je keuze. Ook hier hebben ze een variërend aanbod in speciaalbier. Daarnaast organiseert Zeezicht een aantal culinaire evenementen!”

Taste

lunchen
Foto: indebuurt Breda

“Een aanrader als je wilt gaan lunchen. Heerlijke broodjes, salades en smoothies. Je kunt er ook je eigen salade samenstellen, ideaal! Mijn favoriet is het broodje carpaccio.”

Grote Kerk

grote kerk
Foto: indebuurt Breda

“Ik laat mijn vrienden die hier op bezoek komen altijd de Grote Kerk zien. Heel veel mensen weten niet dat hier de grafkelder van de voorouders van het Koningshuis zit. Als je toch in de Grote Kerk bent, raad ik je aan om de toren te beklimmen. Het zijn wel 287 treden die je moet beklimmen, maar als je eenmaal boven bent word je beloont met een prachtige uitzicht over de stad.”

Markdal

fietsroutes breda
Foto: Facebook Gemeente Breda

“Lekker even weg uit de drukte? Ga gezellig fietsen of wandelen in de Markdal. De prachtige natuur laat je tot rust komen. Bezoek meteen ook Landgoed Bouvigne! De mooie tuinen en het kasteel zijn een bezoek zeker waard.”

Inspire Coffee Company

scott
Foto: Facebookpagina Inspire Coffee Company

“Een hele leuke koffiezaak in de Veemarkstraat met een huiselijke uitstraling. Op de bovenste verdieping kun je heerlijk zitten in een van de bankstellen. Mijn tip: red velvet cake!! Je kunt er naast koffie ook broodjes, fruit en gebakjes bestellen.”

En nu ben jij aan de beurt!

Breda heeft zoveel toffe hotspots en mooie plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij heel benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, in welk restaurant ben je regelmatig te vinden? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je een favoriete winkel, lunchtent, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben jij zo dol op die plekken? Wij zijn heel benieuwd! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars.

Vul dit formulier in of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

maureen gribnau

Leuk volgens local Maureen: ‘Dit fancy restaurant heeft een superleuk concept!’

Wat zijn nu de tofste plekken van Breda? Die vraag stellen we iedere week aan een échte local. Deze ...
binnenkijken bij raffi

Leuk volgens local Raffi: ‘Dit zijn perfecte plekjes voor een date’

De leukste plekjes van Breda? Die vind je via échte locals, want wie er woont en werkt weet alle bij...
susan van sas

Leuk volgens local Susan: ‘Dit is dé plek om biertjes te drinken en te genieten van goed eten’

De allerbeste tips? Die komen van échte locals! Want wie er woont en werkt weet de leukste plekjes t...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.