Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Josien: ‘Hier drink je de lekkerste chocolademelk ever’

Door Daphne Geelink 6 april 2019

Waar je de lekkerste chocomel of de leukste eettentjes van Breda vindt? Dat weten échte locals als geen ander. Deze week deelt Josien van Uijthoven haar favoriete plekjes in de stad. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Josien

josien van uijthoven
Foto: Josien van Uijthoven
  • Josien (24) woont al bijna heel haar leven in Breda. Ze heeft tussendoor nog anderhalf jaar in Amsterdam gewoond, maar wist haar weg terug naar Breda snel weer te vinden.
  • “Breda heeft niet voor niets de titel ‘beste binnenstad van Nederland’. In mijn ogen komt dit door de historische panden, vele eet- en drinkgelegenheden en het bruisende uitgaansleven.”
  • Zelfs toen ze in Amsterdam woonde, was Josien ieder weekend op de Havermarkt te vinden. Verder houdt ze van hardlopen, dansen, koken en series kijken.

Warme chocomel bij Inspire Coffee Company

scott
Foto: Facebookpagina Inspire Coffee Company

“Bij het leuke koffietentje Inspire Coffee Company verkopen ze de warme chocolademelk variant ‘Full of Chocolate’, voor een suikerbuik als ik het perfecte drankje! Deze chocolademelk bevat: melk, puur, wit, hazelnoot en Maltesers. Hééérlijk.”


Meer over Inspire Coffee Company ontdekken?

Inspire Coffee Company koffiebars

Gesloten09:30 - 18:00

Veemarktstraat 4, Breda

Bekijk meer:koffiebars

Boschstraat

Boschstraat
Foto: indebuurt Breda

“Net voorbij de winkelstraat en de Grote Markt bevindt zich de Boschstraat. Telkens als ik hier doorheen fiets richting huis, geniet ik van alles wat deze straat te bieden heeft: verschillende eettentjes, de gezelligheid op de stoep bij Café De Beyerd, de gespecialiseerde winkeltjes en de historische panden. Zeker een kijkje waard als je meer van Breda wilt zien, ook bevindt zich in deze straat het Stedelijk Museum.”

Het Markdal

markdal
Foto: Facebook Gemeente Breda

“Vlak bij mijn ouderlijk huis bevindt zich een natuurgebied aan de rivier de Mark waarover ik mij steeds weer positief verbaas. Vanuit het Ginneken kun je het gebied, wat doorloopt tot aan België, in wandelen of fietsen, zeker de moeite waard dus als je een natuurliefhebber bent! Grote kans dat je ook dieren tegen komt: er lopen regelmatig koeien los en ooievaars vertoeven op het ooievaarsnest.”

Blind Walls Gallery

Weekend Breda Blind Walls Gallery
Foto: Facebook van Blind Walls Gallery

“De binnenstad van Breda kent een aantal prachtige kunstwerken gemaakt met graffiti, waar ik mezelf iedere keer weer in kan kwijtraken. Deze afbeeldingen vertellen verhalen over de stad, het is dus ook nog leerzaam. De afbeeldingen zijn op eigen initiatief te bewonderen (bijvoorbeeld met behulp van de Blind Walls Gallery App), of via een fietstour georganiseerd door Blind Walls Gallery.”


Meer over Blind Walls Gallery ontdekken?

Blind Walls Gallery galeries

Hoornwerkstraat 1, Breda

Bekijk meer:galeries

Palm Parkies

Palm Parkies
Foto: Facebook Palm Parkies

“In juli en augustus is heel Breda iedere dinsdagavond te vinden in Park Valkenberg. Het gratis festival wordt gekenmerkt door grote groepen mensen, die onder het genot van een hapje en een drankje, op een kleedje van de muziek zitten te genieten. Deze gezelligheid wil je niet missen, ik in ieder geval niet!”

En nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

jessie ottens

Leuk volgens local Jessie: ‘Bij dit koffietentje ben ik wekelijks te vinden’

De mooiste en gezelligste plekjes van Breda? Die vind je via échte locals. Deze week deelt Jessie ha...
binnenkijken bij raffi

Leuk volgens local Raffi: ‘Dit zijn perfecte plekjes voor een date’

De leukste plekjes van Breda? Die vind je via échte locals, want wie er woont en werkt weet alle bij...
jennifer da graca

Leuk volgens local Jennifer: ‘In deze straat vind je veel leuke koffie- en lunchtentjes’

De allerleukste plekjes in Breda? Die vind je natuurlijk via échte locals! Deze week deelt Jennifer ...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.