Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Fabiënne: ‘Dit is een rustgevend stukje in Breda’

Door Daphne Geelink 23 mei 2020

Op welke plekken in de stad moet iedere Bredanaar geweest zijn? Dat vragen we iedere week aan een echte local. Dit keer deelt Fabiënne van Asten (26) haar favoriete spots en fijnste adresjes.

indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Fabiënne

Fabiënne van Asten
Foto: Fabiënne van Asten
  • Fabiënne woont nu zes jaar in ons mooi Breda. “Ik ben geboren in Venlo, maar Breda heeft toch mijn hart weten te veroveren door de gezelligheid en het dorpse gevoel van de stad.”
  • Deze sportieveling zit niet stil. “Waar ik ooit in het mooie Baronie-groen voetbalde, speel ik tegenwoordig in de vierde klasse met Boeimeer.”
  • In de zomers gaat Fabiënne graag borrelen en geniet ze van de zon in Park Valkenberg.

Grach.. eh singels van Breda

breda grote kerk singels kma
Foto: indebuurt Breda

“Heerlijk varend met een bootje over de singels zie je veel prachtige panden, die je in het dagelijks leven voorbij fietst zonder om te kijken. Vanuit het water krijg je veel meer oog voor detail en bekijk je het letterlijk vanuit een ander perspectief. Naast het varen heb ik ook heerlijk gedobberd in de singels tijdens Breda Drijft. Dit vind ik toch wel een van de leukste evenementen in Breda.”

singels

Mysterie: waarom wij de singels in Breda geen grachten noemen

Hallo! Zijn we weer hoor, met een nieuw mysterie dat staat te popelen om ontrafeld te worden. Kenmer...

Haagse Beemden Polder

Foto: Stadsarchief Breda | Janssens, G.A.M. (Jorgen)

“Een rustgevend stukje Breda, weg van de drukte. Per toeval ontdekte ik dit heerlijke stukje natuur van onze stad, omdat Haagse Beemden één en al doolhof is en ik de weg was kwijtgeraakt. De mooie open vlakten en wateren maken het heerlijk voor hardlopers en/of wandelaars. Ik zal eerlijk bekennen dat ik mijn hardloopschoenen nog moet afstoffen. (Lees: nog moet bestellen).”

Beers & Barrels

Foto: indebuurt Breda

“Zélfs al houd je niet van bier, met wijn evenveel vertier. De geschiedenis herhaalt zich in het fenomenale pand met grote ketels en 1001 biersoorten. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke hapjes, fijne muziek en goede sfeer. Enige nadeel: je moet ver van tevoren een tafeltje reserveren voor het weekend. Maar dat mag de pret doordeweeks niet drukken. A beer a day keeps…”


Meer over Beers & Barrels ontdekken?

Beers & Barrels restaurants en horeca

Geopend15:00 - 01:00

Ceresstraat 15 A1, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Inspire Coffee Company

Inspire Coffee Company binnen. Foto: indebuurt Breda

“De vele koffiezaakjes maakten het studeren nét iets aantrekkelijker dan aan mijn kale bureau thuis. Al had ik niets te klagen met een mooie kamer tegenover de Grote Kerk, tóch was ik regelmatig te vinden bij Inspire Coffee Company. Hier kon ik studeren, koffie drinken, de krant lezen en heerlijke toast met avocado en ei eten. Wat wil je nog meer?”


Meer over Inspire Coffee Company ontdekken?

Inspire Coffee Company koffiebars

Gesloten08:30 - 18:00

Veemarktstraat 4, Breda

Bekijk meer:koffiebars

De Grote Markt

grote markt breda cocktails
Foto: indebuurt Breda

“Waar is dat feestje? Altijd op de Grote Markt. De Bredaose gezelligheid meej carnaval doet niet ver onder ‘de Limburgse Vastelaovond’. En wat dacht je van de vele (internationale) events, zoals het Breda Jazz Festival? Maar de parel op de taart is toch écht wel de promotie van NAC in 2017. Toen ging heel de markt – in geel-zwart – van links naar rechts.”

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Leuk volgens local Madycke: ‘Hier kan je de hele middag met katten knuffelen’

Wat zijn nu de leukste plekken van Breda? Dat vragen we iedere week aan een local. Deze week is Mady...

Eten bij Beers & Barrels: dit vonden we ervan

Denk jij bij Beers & Barrels direct aan grote stukken vlees en tanks met bier? Dan zit je helemaal g...

Binnenkijken bij Ellen en Nick aan de Grote Markt: ‘Je loopt naar buiten en doet mee’

Uitzicht op de Grote Kerk, alle cafés en winkels om de hoek en het bruisende stadsleven: centraler w...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.