Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Adriaan: ‘Het is alsof je hier Narnia betreedt’

Door Daena Solak 26 september 2020

Waar moet je écht zijn geweest in Breda? Dat vragen we iedere week aan een local. Deze week deelt Adriaan Persons (24) zijn favoriete Bredase plekken met ons. Zo vertelt hij onder meer over een verborgen parel in de natuur én waar je de lekkerste kapsalon kunt halen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Adriaan

Foto: Bibian Bingen
  • Van jongs af aan wist hij al wat hij wilde: ”Toen ik 15 was ging ik in Utrecht studeren aan de Herman Brood Academie. Nu ben ik 24, producer/songwriter en is mijn passie mijn werk geworden.”
  • Op culinair gebied is de student de leermeester geworden: ”Ik werkte vroeger bij Beleg van Breda en daar leerde ik de lekkerste broodjes maken. Die broodjes maakte ik eigen door er andere ingrediënten aan toe te voegen en nu durf ik het wel mijn specialiteit te noemen.”
  • Volgens hem is Breda het beste van twee werelden: ”Breda is een stad en dorp ineen. Je kunt hier veel doen, maar het is ook klein. Daarnaast is het ook de perfecte stad om rond te lopen en te genieten van de mooie omgeving.”

Ginnekenmarkt

Foto: Janine Klappert

”Wanneer ik naar de Ginnekenmarkt ga, is het net alsof ik op een idyllisch pleintje in Italië ben. Het is werkelijk een dorp in een stad. Soms kom ik hierheen in mijn eentje om te genieten van een glas wijn en ben ik een hele avond naar andere mensen aan het kijken (op een compleet normale manier natuurlijk).”

Natuurtuin Wolfslaar

Foto: indebuurt Breda

”Deze parel heb ik pas ontdekt, terwijl ik al heel mijn leven in Breda woon. Het is een bos, maar toch ook weer niet. Het is niet te vergelijken met het Mastbos. Wanneer je de Natuurtuin Wolfslaar inloopt, is het alsof je Narnia betreedt. Het enige dat nog mist zijn de Pevensie-kinderen en Meneer Tumnus. Je vindt er omgevallen bomen, meertjes, konijnen, eekhoorns en meer.”

MEZZ

Foto: indebuurt Breda

”Van jongs af aan zag ik bij MEZZ vaak rijen mensen buiten staan, wachtende op de artiest of band van de avond. Toen ik daar voor het eerst optrad met Rondé, stond een gigantische rij mensen te wachten op óns. Dat was zo onwerkelijk en tot op de dag van vandaag een mooie herinnering voor me.”

Bredase toetsenist Adriaan van Rondé: ‘Eigenlijk sta ik liever in Mezz dan in Paradiso’

Het zijn drukke tijden voor toetsenist Adriaan Persons (22 jaar) en de rest van zijn band Rondé. In ...

Meer over MEZZ ontdekken?

MEZZ poppodia

Op aanvraag

Keizerstraat 101, Breda

Bekijk meer:poppodia

Scooter van Go Sharing

Foto: indebuurt Breda

”Dit is dan geen officiële plek, maar het heeft me wel naar mooie plekjes geleid. Narnia (Natuurtuin Wolfslaar) was een van die plekken. Ik vind het heerlijk om een elektrische scooter te huren en simpelweg rond te toeren. Geen doel voor ogen, maar gewoon gaan: ik kijk wel waar de wind (of Go) me brengt.”

[VIDEO] Zo werkt het: wij testen de nieuwe elektrische deelscooters in Breda

Je hebt ze vást al voorbij zien komen: de opvallende, groene deelscooters die sinds een week of twee...

Masada

Foto: indebuurt Breda

”Zo nu en dan loop ik hier naar binnen, meestal na een avond geborreld te hebben met vrienden op de Ginnekenmarkt, en bestel ik een kapsalon. Bij Masada dans ik nog net niet de Lambada van geluk.”


Meer over Masada ontdekken?

Masada bbq restaurants

Gesloten16:00 - 02:00

Ginnekenweg 343, Breda

Bekijk meer:bbq restaurants

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Leuk volgens local Daena: ‘Hier word ik spontaan getransporteerd naar Italië’

Wat zijn de leukste plekjes in Breda? Dat vragen we iedere week aan een echte local. Deze week deelt...

Genieten! 5 x de fijnste plekken in Breda voor een biertje volgens locals

Ken jij de stad op je duimpje? De kans is groot dat je zo nu en dan nog een nieuwe zaak tegenkomt di...

Leuk volgens local Lisa: ‘Hier wil ik direct iets kopen’

Wat zijn nu écht de leukste plekken van Breda? Dat vragen we iedere week aan een local. Deze week is...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.