Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kassa! Dit zijn de rijkste Bredanaars volgens de Quote 500 van 2020

Door Daphne Geelink 9 november 2020

Tijdschrift Quote maakt ieder jaar de vijfhonderd rijkste Nederlanders bekend. Sommige Bredanaars wisten ook een plekje te bemachtigen in de Quote 500. Welke stadsgenoten met een flinke bankrekening komen uit de Parel van het Zuiden?

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Adriaan Mol

Adriaan Mol is een van de nieuwe namen in de lijst. De ondernemer werd geboren in Breda en kreeg bekendheid doordat hij op zijn achttiende betaalserviceprovider Mollie oprichtte. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Robert Vis Messagebird en investeerde hij in bedrijven als Bux en Homerun. Volgens Quote heeft de van oorsprong Bredanaar zo’n 450 miljoen euro.

Tijs Verwest

Niemand minder dan Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto, wist weer een plek te bemachtigen in de Quote 500. Naar schatting had hij vorig jaar 160 miljoen euro, dit jaar staat de teller op 170 miljoen euro. Ondanks dat hij dit jaar geen optredens had vanwege het coronavirus, behoort hij nog steeds tot een van de rijkste Bredanaars. Hij genereerde inkomsten via streamingsdiensten als Spotify en radiostations.

Jack Aartsen

Ook Jack Aartsen heeft een flinke bankrekening. Hij is de man achter Aartsen, een gigantisch groente- en fruitconcern. Quote schatte het vermogen van Aartsen in 2019 nog op 150 miljoen euro, dit jaar is dat 160 miljoen euro.

Lees ook:

Klûnen 2021 afgelast in Breda: ‘We hebben een ander idee’

Dé Bredase feestopwarmer voorafgaand aan carnaval 2021 is gecanceld. Stichting Bredase Klûntocht laa...

Nog meer lekkernijen: Patisserie Joep heeft een nieuwe zaak

Patisserie Joep verblijdt sinds 2017 Bredanaars met zijn bonbons, macarons en andere lekkernijen. Go...
dapp frietwinkel

Deze Bredase zaken gingen open of dicht in oktober 2020

De maand oktober zit erop: tijd om de balans op te maken. Welke nieuwe zaken mochten we verwelkomen ...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.