Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Julie maakt shared bookshelves: ‘Ik zoek mensen die me aan boeken kunnen helpen’

Door Daphne Geelink 16 september 2019

Lekker een boekje lezen onder het genot van een kop koffie? Dat wordt een stuk makkelijker met het project shared bookshelves van Julie Bours (23). Het concept? Pak een boek dat je leuk lijkt en leg er een ander boek voor terug. 

“Het begon allemaal met mond-op-mond-reclame en inmiddels staan de shared bookshelves al op drie plekken in Breda. Avans Hogeschool was de eerste, maar nu kun je ook bij Koffiebar Sowieso en Jan en Alleman een boekje uit de kast pakken. Het is heel simpel: ik heb een kast neergezet met boeken die iedereen mag pakken. Ideaal als je eventjes wilt lezen tijdens je kopje koffie. Je mag het boek ook mee naar huis nemen, maar om de balans te houden is het fijn als je er een eigen boek voor terug legt. Het gaat om take a book, share a book.

Een project van haarzelf

“Ik kan mezelf echt verliezen in een boek. Ik ben opgegroeid met lezen, mijn oom las heel veel en hij heeft me een beetje meegenomen.” Julie kan zo een paar uur lezen en helemaal de tijd vergeten. Een project als shared bookshelves past dus perfect bij haar. “Ik wilde een project buiten school om doen, iets dat écht van mezelf is.”

Inspiratie uit Londen

“Ik heb zeven maanden in Londen gewoond en daar zag ik op meerdere plekken kastjes met boeken staan. Ik vond het zó tof dat ik het ook in Breda wilde beginnen. In eerste instantie wilde ik het concept voor mijn huis beginnen, maar dat werd lastig doordat het een ruimte voor voetgangers was en omdat ik te maken kon krijgen met vandalisme. Waarom begin ik niet gewoon bij Avans, dacht ik.”

De eerste kast

Julie is derdejaarsstudent Communicatie en Multimedia Design aan Avans Hogeschool. “Ik zocht contact met de conciërges en die waren direct enthousiast. Thuis had ik nog een kast staan. Ik mocht veel materialen gebruiken van mijn opleiding om mijn eerste kast op te knappen. Ik houd ook echt rekening met de huisstijl van de plek waar het komt te staan. Zo heeft Jan en Alleman een kist en bij Avans is het een grote kast in huiselijke sfeer.”

Het doel van Julie? Shared bookshelves op meerdere plekken in Breda integreren! “Ik ben nu met een aantal zaakjes in Breda bezig, het lijkt me bijvoorbeeld heel gaaf als ik een kast bij het kattencafé in Breda mag neerzetten. Alleen raakt mijn collectie boeken bijna op, dus zoek ik mensen die me aan boeken kunnen helpen. ” Dus… Heb jij nog boeken en lijkt het je tof om Julie te helpen bij haar project? Neem dan contact met haar op. 

Lees ook:

Knus met een boek een kop koffie drinken? Dat kan bij deze 5 cafés in Breda

Soms wil je even lekker wegkruipen met een goed boek en een bak koffie. Dat kan natuurlijk gewoon th...

[VIDEO] Raad de straat: weet jij welke straat in Breda dit is?

Laten we jouw kennis eens testen! Kun jij aan de hand van deze korte video zien welke Bredase straat...

Binnenkijken bij Naomi: ‘In mijn roze huisje heb ik meer dan 30 planten op 60 m2!’

De zon schijnt zachtjes naar binnen door de grote raampartijen. De groene kleuren van de planten ste...

adv.