Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duizendpoot Jindi laat jou anders in het leven staan: ‘We kunnen nog zoveel bereiken’

Door Nikki Pommer 2 maart 2020

Eén passie volgen de rest van je leven? No way! Je kan ook prima meerdere passies met elkaar combineren, als dat je gelukkig maakt. En Jindi Joosten (26) is daar het levende bewijs van. Deze creatieve duizendpoot maakt video’s, illustraties én doet grafische vormgeving. Maar daarnaast verblijdt ze de Bredase luisteraar ook met de podcast Slow the F Down!, die ze samen met een vriendin maakt, Lavinia Suij. 

Jindi omschrijft zichzelf als een allround creative. Ze helpt ondernemers die iets moois bijdragen aan de wereld door middel van haar creatieve talenten. “Zo maak ik bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, of neem ik de grafische vormgeving op me. Denk dan aan folders, banners of flyers.” Naast het werk dat ze voor anderen doet, maakt ze ook illustraties van wereldsteden. Die verkoopt ze via haar Etsy-winkel. “Dat is per toeval ontstaan: ik wilde iets tekenen voor een vriendin. Vervolgens liet ik deze illustratie als print drukken voor de verkoop.”

Wereldburger

Dat Jindi voor het illustreren van wereldsteden koos, komt niet helemaal uit onverwachtse hoek. “Ik ben al eens in New York geweest en vond het fantastisch. Ik heb ook vijf maanden in Londen gewoond.” Toen Jindi naar Breda verhuisde, zag ze Breda als dé grote stad. “Ik kwam uit een klein dorp, dus dan is het een grote stad. Vergeleken met Londen is Breda dan weer een stuk kleiner. Dat maakt het eigenlijk een groot dorp. De stad is lekker cosy, oftewel gezellig.” Jindi spendeert graag tijd in de natuur en is daarom ook regelmatig in het Mastbos te vinden.

Laatst mocht ze een van haar illustraties naar Amerika versturen. “Daarna kreeg ik nog een berichtje van de persoon die het pakketje ontvangen heeft en nu ook onze podcast luistert. Daar word ik helemaal blij van”, vertelt Jindi. Na de vraag waarom ze zoveel met de rest van de wereld heeft, is ze duidelijk: “Ik wil me niet alleen beperken tot Nederland, er is in de wereld nog zoveel te bereiken.”

Slow the F Down! podcast

Om ook de rest van de wereld te bereiken, startte Jindi samen met Lavinia de podcast Slow the F Down! In de podcast bespreken ze onderwerpen zoals zelfontwikkeling, bewuster leven en duurzaamheid. “Eigenlijk alle onderwerpen die te maken hebben met een betere wereld.” De luisteraars van de podcast groeien gestaag, met als basis een groepje trouwe luisteraars. De dames maken zowel afleveringen in het Nederlands als in het Engels, waardoor de podcast voor breed publiek beschikbaar is. “We krijgen soms uitgebreide reacties van mensen die dan beschrijven wat ze aan de podcast hebben gehad. Ze vinden herkenning.”

Burn-out

Die herkenning is ook precies wat Jindi luisteraars wil meegeven. Nadat ze afstudeerde aan Fontys Hogeschool in Tilburg, aan de opleiding International Lifestyle Studies, belandde ze direct in een burn-out. “Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in zelfontwikkeling en volgde ik therapie bij een energetisch therapeut.” Tijdens haar herstelproces ontdekte ze ook dat er andere manieren van leven zijn, dan de manieren die wij vaak in gedachten hebben. Naast haar werkzaamheden als allround creative, noemt ze zichzelf ook een lichtwerker.

“Er zijn niet heel veel mensen bekend met die term, en het klinkt voor sommigen misschien zelfs een beetje zweverig”, legt Jindi uit. Echter is de invulling van deze term heel praktisch, vindt ze. “Het is een omschrijving van mensen die hun best doen de wereld een stukje mooier te maken. Die hun licht schijnen op plekken waar dat nodig is. Door te laten zien dat er meer is dan het gebaande pad. Het is tijd dat we de transitie maken van een leefsysteem dat gericht is op financieel gewin naar een systeem dat kijkt naar het welzijn van mens, dier en de planeet zelf.”

Lees ook:

Wendy Torenvliet-Meijs

Wendy had borstkanker: ‘Je wordt bij je nekvel gepakt en in een rollercoaster gezet’

Van dolfijnen kijken in een tropische baai naar afwachten of je dood gaat. Zo zag het leven van Wend...

Maaike instagramt over curvy mode: ‘Shoppen? Dan kijk ik niet naar de maat!’

Je hebt haar misschien gezien bij Say Yes To The Dress of zag haar Instagramfoto wellicht onlangs vo...

De Bredase Esther staat in de VIVA400: ‘Ik hoop dat de zorg in Nederland echt beter wordt’

De VIVA400 is een lijst met vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. De Bredase Esther Molenaar (34)...

adv.