Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jaap en Pierre testten alle koffietentjes in het centrum van Breda: ‘Elke plek kreeg een score’

Door Daphne Geelink 26 oktober 2020

Stel, je wilt – als de horeca weer open is – met een vriend(in) bijkletsen in een koffietentje in het centrum. Waar ga je dan naartoe? Vraag het aan Jaap Jansma (29) en Pierre van Oerle (27). De twee vrienden hebben alle koffietentjes in de binnenstad van Breda getest.

Het begon allemaal twee jaar geleden. “In die tijd gingen we regelmatig op stap in het weekend, doordeweeks werkten we”, begint Jaap te vertellen. “Omdat we maar twee vrije dagen hadden, wilden we elkaar motiveren om iets van het weekend te maken. Daarom spraken we de ochtend na een stapavond af in een koffietentje.”

Scorelijst

Jaap en Pierre dronken regelmatig een bakske leut samen en deden daarna hun eigen ding. “Inspire Coffee Company was de eerste. Daar kregen we het idee om een Excelsheet bij te houden zodat we elke plek een score konden geven. We beoordeelden de koffietentjes waar we kwamen op de kwaliteit van de koffie, de gastvrijheid, de prijs, de sfeer en de X-factor. Daarnaast schreven we er wat opmerkingen bij, bijvoorbeeld als we een lekker koekje bij de koffie kregen. Bij Kamu vond ik het bijvoorbeeld fijn dat mijn wielrenfiets mee naar binnen mocht.”

Of de vrienden echt alle tentjes in het centrum hebben gehad? “We zijn op ongeveer vijftig plekken geweest. Bijna allemaal binnen de singels, een aantal net erbuiten, aan de Wilhelminastraat. Naar ons weten hebben we ze in de binnenstad allemaal gehad.” En nu? “Dit was het voor ons”, laat Jaap weten. “We zijn er een aantal weken geleden mee gestopt. We drinken nog regelmatig samen koffie, maar nu gaan we naar tentjes die we echt leuk vinden.”

Aparte reviews

“We dronken niet steevast iedere week koffie samen. Het was geen moetje. Kon een van ons even niet? Dan gingen we een paar weken later. Nadat we bij een koffietentje waren geweest, vulden we thuis allebei de scores in. Dit deden we apart, zodat we niet door elkaar werden beïnvloed.”

De leukste koffietentjes volgens Jaap en Pierre

Dan nu het moment waar we allemaal op gewacht hebben: welke zaken kwamen als beste uit de bus? De mannen telden de punten bij elkaar op en hierdoor kwamen De Beyerd, Koffie bij Teun, Sip First, Latour en Coffee & Lunch 4 you bovenaan te staan. Daarna volgen Coffee & Cream, Brandpunt en het T-Huis. Zo, jij weet waar je straks naartoe moet voor een goede bak koffie.

Lees ook:

Bredanaars Irma en Gwen van alleterasjes testen alle terrasjes in Breda

Gwen en Irma testen alle terrassen van Breda: ‘Als er stoeltjes buiten staan, is het een terras’

Hoeveel terrassen telt Breda eigenlijk? En waar kun je het leukst zitten? Het zijn vragen die iedere...

5 x fijne werkplekken in Breda waar je lekkere koffie kunt krijgen

De komende tijd werkt iedereen waarbij de baan het toelaat weer thuis. Heb je een meeting die écht n...
leuk volgens local

Leuk volgens local Sylvia: ‘Hier vind je de beste koffie van Breda’

Wat zijn nu echt de allerleukste plekken in Breda? Dat vragen we iedere week aan een local, want wie...

adv.