Relatieproblemen, geldproblemen of mantelzorger? Zorg voor elkaar Breda is er voor jou

Aangeboden door Zorg voor elkaar Breda 2 februari 2018

Goed nieuws: het eerste Infopunt van Zorg voor elkaar Breda, Breda Actief en Nieuwe Veste is open. Wij zetten op een rijtje wat je er allemaal kunt doen en vinden.

Eerder kon je al met al je hulp- en zorgvragen terecht bij een Infopunt van Zorg voor elkaar Breda in je eigen wijk. De nieuwe Infopunten zijn een samenwerking tussen Zorg voor elkaar Breda (zij helpen je met al je hulp- en zorgvragen), Breda Actief (vrijwilligerswerk) en Nieuwe Veste (bibliotheek). Zoek je vrijwilligerswerk? Bij Infopunt helpen ze je verder. Daarnaast kun je bij het Infopunt je bibliotheekboeken ophalen en wegbrengen. Het eerste Infopunt is geopend in zorgcentrum Vuchterhage. In totaal worden er 11 Infopunten opgezet, in elke Bredase wijk één.

Hulp- en zorgvragen

Met wat voor soort vragen kun je nu precies terecht bij het Infopunt? Eigenlijk voor al je vragen. Heb jij een beperking of zorg je voor iemand met een beperking? Dan is het logisch dat je daar soms wat vragen over hebt of daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook terecht als je vragen hebt over je relatieproblemen of over geldzaken. En vind je het gewoon gezellig om even te babbelen met de vrijwilligers op het Infopunt? Ook daar is Zorg voor elkaar Breda voor. De koffie staat klaar.

Vrijwilligerswerk

Bij de Infopunten krijg je daarnaast – als je dat wilt – informatie over vrijwilligerswerk. Er zijn steeds meer Bredanaars die vrijwilligerswerk willen doen, maar die nog niet precies weten wat er allemaal mogelijk is en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Ook daarvoor ben je bij het Infopunt aan het juiste adres.

Zorg voor elkaar Breda
Foto: Unsplash | Tom Hermans

Bibliotheek

Het Infopunt is op werkdagen open van negen tot vijf. “Maar”, zo vertelt vrijwilliger Robin de Veth, “als je een bibliotheekboek hebt gereserveerd kun je deze tot zeven uur ’s avonds ophalen.” Ook kun je op het Infopunt je bibliotheekboeken inleveren. Handig, want dan hoef je niet meer helemaal naar de Nieuwe Veste te fietsen. Verder staat hier een boekenkast met boeken die je zó mee kunt nemen. Die mag je zo lang houden als je wilt. “Je kunt hier ook de krant komen lezen”, vult vrijwilliger Manuel Nooten aan. “Er staan foldertjes van verschillende organisaties. Je kunt zakken ophalen voor het inzamelen van plastic. Ook zijn we uitleenpunt voor loophulpmiddelen.”

Dus, zit jij met vragen over wonen, bewegen, eenzaamheid, relaties, mantelzorg of geldzaken? Ben je op zoek naar een toffe vrijwilligersbaan? Of ben je op zoek naar een goed boek? Dan is het Infopunt er voor jou! Het adres van het Infopunt is Antwerpenstraat 93.

Zorg voor elkaar Breda dienstverlening

Nu openHele dag

Nieuwe Prinsenkade 24, Breda

Bekijk meer:dienstverlening

adv.