Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gwen en Irma testen alle terrassen van Breda: ‘Als er stoeltjes buiten staan, is het een terras’

Door Veerle de Boer 24 augustus 2020

Hoeveel terrassen telt Breda eigenlijk? En waar kun je het leukst zitten? Het zijn vragen die iedere Bredanaar zichzelf weleens stelt. Gwen en Irma kwamen tijdens de coronacrisis thuis te zitten en besloten antwoord te vinden op deze prangende vragen. Hun doel is om alle terrassen van Breda binnen een jaar te testen.

Het resultaat is de Instagrampagina @alleterrasjes waarop de dames dagelijks hun ervaringen delen. Ten tijde van dit interview staat de teller op 29 terrassen in 12 dagen, en de dames zijn er nog lang niet klaar mee!

Leve de vriendschap

2020 zou voor Gwen en Irma een bijzonder jaar worden. Niet alleen vieren zij het 10-jarig jubileum van hun vriendschap: Irma zou starten met een nieuwe baan en voor Gwen lag er een wereldreis in het verschiet. Door de coronacrisis kon uiteindelijk alleen de vriendschap nog worden gevierd.

Irma: “We missen elkaar als we niet samen zijn.” Gwen: “Het terrassen testen geeft veel positieve energie. Mijn man zei pas dat hij me helemaal zag stralen.” Ze laat haar telefoon zien met achter het hoesje een biljet van tien euro. “Dit heeft hij erin gedaan zodat we altijd een terrasje kunnen pakken.”

Tekst loopt door onder foto.

View this post on Instagram

Yes! We worden opgemerkt! Niet alleen door onze trouwe volgers op Facebook en Instagram maar ook door gasten van de horecagelegenheden waar we komen. Vandaag werden we door Veerle (gastredactrice van Indebuurt Breda) geïnterviewd over ons initiatief, dus hou ook de gedrukte pers in de gaten de komende weken. Ontdek alle terrasjes in Breda samen met Gwen en Irma! We steunen graag de plaatselijke horeca gelegenheden in deze lastige tijden en zeker de plekken die niet voor de hand liggen, zoals dit mooie terras in ‘t Sas. Booze Bodega en Foodbar. Vriendelijk geholpen en met rust gelaten tijdens ons eerste officiële interview. Alcoholvrij staat wederom op tafel en dit smaakt prima met dit warme weer, alhoewel het weer wel omslaat in regen en onweer, maar zoals jullie inmiddels weten, dit houdt ons niet tegen! Wij gaan door! Morgen weer een avontuur! #alleterrasjes #breda #indebuurtbreda #interview #indekrant #alcoholvrij #verborgenparel #29

A post shared by @ alleterrasjes on

Alle terrasjes?!

Gwen: “Het idee om terrassen te testen ontstond bij Tante Betsie. Zij hebben een superleuk verborgen terras aan de achterkant. Ik woon nu 25 jaar in Breda en Irma 27 jaar. Dit leek ons een goede manier om nog meer van die leuke plekjes te leren kennen.”

Het idee riep bij Gwen ook vragen op. Hoeveel terrassen telt onze stad bijvoorbeeld? “Ik ging op zoek en stuitte op een artikel van indebuurt Breda. Daarin stond dat er tweeduizend terrassen in Noord-Brabant zijn, waarvan 153 in Breda. Dat is dus onze richtlijn, maar we verwachten hier wel overheen te gaan.” Irma: “Als er stoeltjes buiten staan, dan is het voor ons een terras. Wij hebben bijvoorbeeld de terrassen van de bibliotheek en broodjeszaak Panos ook al gehad.”

Het is zelfs zo erg, dat de dames af en toe een terras spotten dat er helemaal niet is… Gwen: “We waren pas bij de Asterdplas en daar stond een EHBO-stand. Ik riep: ‘Hé, is dat nou een terras?!’ Je wordt echt een beetje bedrijfsblind.”

Zakelijk versus informeel

Dat het testen van terrassen serious business is, zie je aan de manier waarop de dames te werk gaan. Neem alleen al de teksten onder de posts. Gwen schrijft naar aanleiding van een terrasbezoek direct een post, die vervolgens gecheckt wordt door Irma. “Gwen is meer zakelijk en ik zorg voor de informele touch.”

Tekst loopt door onder foto.

Bredanaars Irma en Gwen van alleterasjes testen alle terrasjes in Breda
Irma en Gwen proosten! Foto: Veerle de Boer

Wat wordt er zoal getest? Irma en Gwen geven aan dat ze vooral positief willen reviewen, al zul je het ook horen als ze een keer een negatieve ervaring hebben gehad. Irma: “We zijn er niet om negatief te doen, we willen juist de horeca een hart onder de riem steken.”

Op het terras letten de dames op de service en is Gwen nieuwsgierig naar het aanbod van 0.0% drankjes. Daarnaast wordt op het naleven van de coronamaatregelen gelet. Irma: “Bij ’t Hart doen ze het heel goed met tussen iedere tafel een tafeltje vrij. Ook het achterlaten van gegevens wordt overal goed nageleefd. Bij Doppio Espresso kun je door het briefje in te vullen een prijs winnen. Heel origineel.”

Bekende Bredanaars

Gwen en Irma zijn door hun initiatief al bijna bekende Bredanaars. Gwen: “We merken dat het echt aanslaat. We worden bijvoorbeeld ook gevolgd door vriendinnen in het buitenland.” Irma: “We worden zelfs al herkend! Pas vroeg iemand ‘Hey, het hoeveelste terrasje is dit?'”

En wat als alle Bredase terrassen ‘op’ zijn? Gwen: “We denken erover om uit te breiden naar de gemeente Breda. Dan kunnen we ook de terrassen van dorpen als Prinsenbeek en Ulvenhout testen.”

Heb je geen Instagram? Je vindt @alleterrasjes ook op Facebook!

Lees ook:

Verborgen parels! 7 x Bredase terrassen op onverwachte plekken

Even lekker neerploffen op het terras: het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag, ...

Heerlijk borrelen op een nieuw terras in Breda: ben jij hier al geweest?

Breda bruist! Dat is grotendeels te danken aan de creatieve ondernemers in onze stad. Een voorbeeld ...

Bij deze Bredase terrassen krijgt je een instant vakantiegevoel

Een drukke werkdag afsluiten met een drankje in de avondzon? Of komend weekend aan je cocktail slurp...

adv.