Genieten: jullie mooiste herinneringen aan Breda

Door Laura van Etten-Elting 11 februari 2018

Heerlijk, zoveel mensen die op onze berichten reageren! Zo hebben we een heleboel mooie herinneringen aan Breda verzameld. Van fijne tijden bij NAC tot koekkruimels scoren op het Mgr. Nolensplein en hazelnootgebakjes van ’t Sas. Lang leve nostalgie!

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

De band Virgin

herinneringen aan Breda
Foto: Liesbeth Oosterom-Weidema

Liesbeth Oosterom-Weidema: “Getrouwd in 1974 in het Begijnhofkerkje door pastoor Oomen. Alle kerken afgegaan om te trouwen. Nergens mocht het, ik katholiek en mijn man geregistreerd als Nederlands Hervormd. Twee geloven op een kussen, daar sliep de duivel tussen!
Pastoor Oomen was zijn tijd ver vooruit en wij ook. Daarna feest in de Horse Shoe Pub op de Grote Markt. Helaas later afgebrand.
Onze oudste zoon is ook nog gedoopd in 1977 het Begijnhofkerkje.”

Mijn man Leo zat als bassist in de destijds zeer bekende band Virgin en trad o.a. op in Het Klapkot en het Turfschip. Theo Taal, de zanger, is een paar jaar geleden overleden. Virgin heeft ook een jaar als supportact rondgetoerd met After Tea.”

“Ik woonde aan de Wilhelminasingel. Bij mijn vriendin hadden ze een roeiboot in de singel (de Mark) liggen. Gingen we wel eens mee roeien als vervoer om te stappen. Meerden we aan naast De Spinola die in het Spanjaards Gat lag/ligt. Heen ging goed, maar terug wat minder snel.”

Voetballen en kijken bij NAC

Breda NAC stadion Beatrixlaan
Foto: ANP

Leo Bakker: “Ja op het hoofdveld gevoetbald voor wedstrijden voor NAC1 in de tijd van Johan Cruijff  en George Kessler in 1971-1972. Leuk spelen voor 17.000 toeschouwers, die reactie van het publiek als je iets fout deed. SUPER leuke tijd hoofdtrainer was Leo Canjels.”

Marianne Vermeulen: “Mijn vader was de liefste man van de wereld maar als je echt moeilijkheden had of een probleem wachtten wij toch even op de einduitslag van NAC op zondag. Toen hij overleed stond hij bekend als de langste kaart-NAC supporter en hij kreeg ook het NAC kies mee, gecomponeerd door zijn schoonzoon Gaby Dirne.”

Frans van Son: “Genieten bij NAC dat nog wist wat NOAD was. Samen met mijn vader ’s zondags bij thuiswedstrijden. De tijd van Robbie Mul, Louis van Overbeke, Theo Lazeroms, Hein van Gastel en Peter van de Merwe.”

Maikel Bruin: “Op de Haagweg en via Rienes kwam ik altijd bij NAC Breda binnen zonder kaartjes.”

Niki van Loon: “Met mijn vader Hans van Loon naar NAC op zaterdagmiddag en dan een rolletje pepermunt of een frikandel.”

Nannie En Wil Lambregts: “Ben wel eens mee naar NAC gegaan met mijn pa Kees Boot aan de beatrixstraat. En dan inderdaad friet, frikandel en drinken en snoep.”

Hazelnootgebakjes op de Ginnekenweg

herinneringen aan Breda
Foto: Stadsarchief Breda/ Breda Beeldcollectie

Liesbeth Oosterom-Weidema:  “Vroeger haalden we heel vaak hazelnootgebakjes bij een zeer bekende bakkerij op de Ginnekenweg, vlakbij de Zandbergweg. Ben helaas de naam vergeten.”

Mieke van den Berg: Weet wie je bedoelt wij haalden altijd de hazelnootgebakjes als er iemand jarig was op kantoor. Ben ook de naam kwijt.”

Lilian Bertens: “Bakkerij t Sas.”

Dorien Urbanski: “Ja lekker haalde ik ook altijd, werkte toen bij het Kelderke.”

Zwemmen bij de Prinsenplassen

herinneringen breda
Foto: Stadsarchief Breda / Breda Beeldcollectie

Anny Verheyen: “Wij gingen zwemmen bij de Prinsen Plassen. Een zwembad met zandbodem. Was aan de weg van Overa naar de Baronielaan. Nu staan er huizen.”

 

Worstenbroodjes met Kerstmis

Brabants worstenbroodje
Foto: ANP

Fred van der Linden: “Mijn vader haalde met Kerstmis worstebroodjes bij bakkerij Berents (o met een z?) in de Vismarkstraat….? Dit in de jaren 50 van de vorige eeuw. Lang geleden maar zijn goede herinneringen en het was best wel spannend als hij naar de stad ging. Ik was toendertijd een jaar of 5 en iemand ging zomaar in het donker over straat!”

Nog meer worstenbrood

Henk Wagemakers: “De worstenbroodjes halen wij bij bakker warm maken in de Spoorstraat.”

Gerard Ten-Oever: “Bakker Welten aan de Nieuwe Haagdijk. Warme worstenbroodjes toen 25 cent per stuk.”

 

Koekkruimels en snoeprestjes

herinneringen breda
Foto: Stadsarchief Breda / Breda Beeldcollectie

Mike Schillemans: “Mgr. Nolensplein… Bij de banketbakker binnenstappen en dan voor “één dubbeltje een zak koekkruimels” halen en die buiten lekker oppeuzelen..”

René Kal: “Op het Mgr. Nolensplein kon je ook bij Meurs de snoepwinkel een zak snoeprestjes kopen!”

Trouwen in de Grote Kerk

Torenbeklimming Grote Kerk Breda

Nadine de Kanter: “Op nr 1 staat mijn trouwen in de Grote kerk van Breda. Helemaal geweldig, zowel het trouwen als het feest erna.”

Carnavalsoptocht van openbare basischool de Wildert

kielegat
Foto: ANP

John Meyvis: “De mooiste herinnering is toch dat de carnavalsoptocht van obs de Wildert jaren geleden werd uitgezonden op Baronie TV. Dit was uniek.”

Hier in Breda heb ik mijn hart verloren

favorieten van Bram
Foto: indebuurt Breda

Ans V Nijnatten:

Ik heb er bemind en ben er beroofd.

Ben er getrouwd en ben er verloofd.

Ben er gescheiden maar ook geboren.

Hier in Breda heb ik mijn hart verloren.

Eerlijk gejat maar alles omschrijvend! Breda voor altijd in mijn hart.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.