Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens dragqueen LaBelinda: ‘Hier haal ik iedere week een pizza of pasta’

Door Jennifer da Graça 8 augustus 2020

In Breda raak je nooit uitgekeken: overal zitten leuke tentjes en aan toffe winkels ook geen gebrek. Op zoek naar nieuwe inspiratie? Wekelijks laten wij een local aan het woord over zijn of haar favoriete plekken in Breda. Met vandaag: LaBelinda.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

3 x LaBelinda

Foto: LaBelinda
  • Samen met haar zangpartner José treedt LaBelinda op als dragartiest. “We schrijven bijna alle liedjes zelf, het zijn vooral feestnummers. We zingen alles live.”
  • “Ik plan altijd één dag in de week in om als LaBelinda in de make-up te gaan en TikTok-video’s te maken. Daar kan ik echt de hele dag mee bezig zijn.”
  • Breda is een stad met een echte stadskern en hier is altijd wel iets te doen. De winkels zitten lekker dicht bij elkaar, net als de restaurants en cafés. Het liefst chill ik heerlijk met vrienden in Park Valkenberg tijdens Palm Parkies. Met een fles wijn en een zak nacho’s. Helaas is dat nu even van de baan vanwege corona.”

Bar Le Petit

Foto: indebuurt Breda

“Op nummer één staat Bar Le petit op het Van Coothplein. Dit is het kleinste café van Breda, waar we vlak bij in de buurt wonen. Als we een optreden hebben gehad, gaan we meestal daar nog even een wijntje of trappistje drinken. De eigenaar en de gasten die daar komen zijn lief en vriendelijk. Ze waarderen en accepteren wat wij doen op het podium, dus niemand kijkt vreemd op als wij opeens binnenkomen. Soms wordt er nog wel eens één van onze nummers gezongen (als we niet te moe zijn).”


Meer over Bar Le Petit ontdekken?

Bar Le Petit cafés

Gesloten17:00 - 02:00

Van Coothplein 4, Breda

Bekijk meer:cafés

Bar Flamingoos

Barman Mark in Flamingoos
Foto: indebuurt Breda

“Een gayfriendly bar en iedereen is hier welkom. Ze draaien daar heerlijke (foute) muziek, het ziet er binnen gezellig en kleurrijk uit en ze maken heerlijk shotjes.


Meer over Flamingoos ontdekken?

Flamingoos cafés

Gesloten19:00 - 01:00

St. Janstraat 5, Breda

Bekijk meer:cafés

The Cake Room

The Cake Room cadeautips moederdag
Foto: indebuurt Breda

“Ik ben dol op de kleur roze, houd van glitter and glamour, unicorns en Barbie, als het maar glimt en veel kleur heeft. Met deze ingrediënten worden bij The Cake Room de mooiste en lekkerste cupcakes gemaakt. Ik zou graag als LaBelinda daar een avondje als hostess mee willen knutselen, voor bijvoorbeeld een feestje of vrijgezellenavond.”


Meer over The Cake Room ontdekken?

The Cake Room restaurants en horeca

Gesloten13:00 - 17:00

Veemarktstraat 69, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dolce e Salato

dolce e salato
Foto: indebuurt Breda

“Wekelijks haal ik daar een pizza of pasta. De eigenaar en familie zijn supervriendelijk en de pizza’s en pasta’s zijn daar rond de tien euro. Je kunt er zitten in de superhuiselijke sfeer of je neemt je bestelling mee naar huis.”


Meer over Dolce e Salato ontdekken?

Dolce e Salato italiaanse restaurants

Gesloten14:00 - 21:00

Akkerstraat 9, Breda

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Moeke

ginnekenmarkt
Foto: Google Street View

“Ik ben dol op nacho’s en die zijn hier heerlijk. Soms is het fijn om een stuk te wandelen met onze hondjes en dan lopen we vanuit de stad naar het Ginneken, en eten en drinken we iets bij Moeke. Tijdens het tienjarig bestaan hebben we daar ook mogen optreden.”


Meer over Moeke Ginneken ontdekken?

Moeke Ginneken cafés

Geopend10:00 - 02:00

Ginnekenmarkt 17, Breda

Bekijk meer:cafés

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars!

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Zelf fruit plukken? 3 x pluktuinen in én rondom Breda

Of je het nu doet met de kleintjes, een vriendin of als date: samen fruit plukken is áltijd een fees...

Paleis op wielen: 7 x trotse Bredanaars met een eigen kampeerbusje of camper

Er zit geen rem op de verkoop: Nederlandse vakantiegangers schaffen sinds juni massaal campers aan. ...

Wil je zien: in deze Bredase achtertuin woont een wel heel bijzonder volkje

Wie houdt er nou niet van, een beetje struinen op Funda en binnengluren bij andere mensen. Je ziet d...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.