Favorieten van Alissa: ‘Beers & Barrels is dé plek om speciaalbiertjes te drinken’

Door Annemijn Heijstek 19 januari 2019
De beste tips komen van locals! Zij kennen de geheime plekjes en de heerlijk ranzige drie-hoog-achter-kroegjes en hebben de mooiste verhalen over de stad. Deze week kletsen we met Alissa, die ons verwent met héél fijne tips!
<< < Pagina 2 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Alissa

alissa
Foto: Alissa Iriks
  • Alissa is 30 jaar en werkt als marketingcommunicatiespecialist bij Livingsprojects in Breda.
  • Ze is geboren in Ossendrecht en getogen in Bergen op Zoom. Vier jaar geleden verhuisde Alissa naar Breda. “Waarom? Soms heb je echt een klik met een plaats. Ik heb dat met Breda. Een jonge stad met een historisch karakter, die voelt als een groot dorp en waar het bruist van de gezelligheid en leuke events.”
  • In 2017 vertrok ze naar Australië voor een jaar, en hoewel ze daar de tijd van haar leven had, miste ze toch de knusse Bredase straatjes.

Coffeelicious

alissa
Foto: Alissa Iriks

“Een echt knus en fris tentje waar je super lekker kunt ontbijten of lunchen. Ik vind het een fijne plek voor een zondagse brunch. Vanuit huis loop ik op m’n gemakje richting de Ginnekenweg, om vervolgens lekker neer te ploffen aan één van de tafeltjes. Bij mooi weer het liefste aan een van de tafeltjes buiten. Op het menu vind je een ruime keuze aan ontbijtjes, lunch, maar ook taart (!). Niet alleen heerlijk én gezellig, maar ook ideaal als je vegetarisch bent. Ze hebben namelijk genoeg vegetarische en vegan opties op de kaart staan. Klinkt gezond, is het ook best, totdat je richting de bar kijkt en er een stel overheerlijke taarten naar je lonken. Moeilijk om dan geen stukje te nemen!”


Meer over Coffeelicious ontdekken?

Coffeelicious restaurants en horeca

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ginnekenweg 59, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Natuurgebied het Markdal

alissa
Foto: Gré van Pelt

“Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Lekker een rondje hardlopen, dat is voor mij dé manier om m’n hoofd leeg te maken. Een grote verrassing in Breda vind ik het uitgestrekte natuurgebied het Markdal. Als je vanaf de Duivelsbrug in het Ginneken richting Ulvenhout wandelt, zie je op de achtergrond nog een stukje van het stadse leven en word je tegelijkertijd omgeven door puur natuur.”

“Er leiden verschillende bruggen richting dit gebied. Zodra ik de poort naar een van de paden open, komt er echt een soort rust op me af. Je ziet kilometers weiland, je passeert het Mastbos, mooie landhuizen en loslopend vee. Je verwacht dit helemaal niet als je aan Breda als stad denkt. Ik vind het een echte aanrader, voor een rondje hardlopen, een wandeling of gewoon om even een stukje Bredase natuur te aanschouwen.”

Het Mastbos

RouteYou
Foto: Gré van Pelt

“Nog zo’n natuurgebied: het Mastbos. Hier vind je echt voor alle leeftijden wat. Als mijn neefjes op bezoek komen, gaan ze super graag naar het speelbos. Hier kunnen ze helemaal los gaan met het bouwen van een boomhut. Zelf kom ik er graag voor een picknick, een hardloopsessie, maar het bos is ook ideaal voor een bootcamp. Soms verdwaal ik nog wel eens op één van de paden. Het is leuk hoeveel verschillende mooie plekjes je dan ontdekt. Ga dus naar het Mastbos en probeer vooral te verdwalen (met Google Maps op zak wanneer je genoeg hebt gezien 😉).”

Beer & Barrels

biercafé breda
Foto: Facebookpagina Beers & Barrels

“In de binnenstad vind je maar zat gezellige kroegen en restaurantjes voor een avondje uit of een etentje. Maar als je een keer wat anders wilt, kun je aan de rand van het centrum terecht bij Beers & Barrels. Het is echt heel erg leuk om er verschillende speciaalbiertjes uit te proberen. Het zijn er veel, dus een goede reden om regelmatig terug te komen. De inrichting is super tof. Je kunt er trouwens ook prima eten en het is er altijd gezellig druk!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beers & Barrels Meer over Beers & Barrels ontdekken?

Beers & Barrels restaurants en horeca

Nu open15:00 - 00:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ceresstraat 15 A1, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

De singels en Bootje Varen

Bootje Varen Breda
Foto: Bootje Varen

“Breda is enorm veel sfeervolle straatjes rijk. Vooral in de binnenstad kan ik echt genieten van de historische panden, pleinen en straatjes. Maar een echte must-do vind ik Breda vanaf het water bekijken. Het is grappig hoe anders de stad er dan uit ziet. Ik doe het zelf veel te weinig, want ik heb geen eigen bootje, maar heb inmiddels een aantal keer op de Bredase singels gevaren of gedobberd (tijdens Breda Drijft bijvoorbeeld). Dat is zo fijn! Natuurlijk wel het liefste met een Bredaas zonnetje. Breda bruist en vanaf een bootje kun je dat op een andere manier ervaren.”


Meer over Moeke Ginneken ontdekken?

Moeke Ginneken cafés

Nu open10:00 - 02:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ginnekenmarkt 17, Breda

Bekijk meer:cafés

Ginnekenmarkt

Boerke Verschuren
Foto: Facebookpagina van Boerke Verschuren

“Toen ik nog niet in Breda woonde pakte ik meestal een terrasje op de Havermarkt of de Grote Markt, maar sinds ik in het Ginneken woon, kom ik ook graag op de Ginnekenmarkt. Vooral tijdens een warme zomerse avond is het echt relaxed om een drankje te doen op het terras van Moeke of Boerke Verschuren. Er hangt echt een bourgondische Bredase sfeer, gewoon lekker gezellig dus.”


Meer over Boerke Verschuren ontdekken?

Boerke Verschuren cafés

Nu open10:00 - 02:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ginnekenmarkt 13, Breda

Bekijk meer:cafés

Nu ben jij aan de beurt!

Onze stad is bezaaid met toffe hotspots en prachtige plekjes. Het zijn er zelfs zó veel dat we ze onmogelijk allemaal zelf kunnen ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Breda.

Dus, wat is jouw favoriete restaurant in Breda? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, bioscoop, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer Bredanaars.

Vul ze in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees meer: 

Rowena

De favorieten van Rowena: ‘Ik ben wekelijks bij Vindingrijk te vinden’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...
Saskia

De favorieten van Saskia: ‘Ik ben verslááfd aan de pokébowls van Kahuna’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...
Festivaltransfer

Favorieten van Bas: ‘Op deze plek ga je sowieso een mooi feestje krijgen!’

De beste tips komen van locals! Deze week is het de beurt aan Bas, medeoprichter van Festivaltransfe...
< < Pagina 2 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.