Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: Daena is de nieuwe stagiaire bij indebuurt Breda!

Door Daena Solak 8 september 2020

Een hele fijne (en verrassend zonnige) dag allemaal! Ik ben Daena, de nieuwe stagiaire bij het bruisende indebuurt Breda. 24 lentes jong, geboren en getogen in Breda en ik kan niet wachten om tijdens mijn periode hier nóg meer speciale plekjes te ontdekken en bijzondere mensen te ontmoeten. 

Na mijn havodiploma behaald te hebben aan De Nassau in Breda begon ik vol goede moed aan een lerarenopleiding Duits om er vervolgens na een paar maandjes achter te komen dat het toch niet helemaal mijn ding was. Nu, zes jaar (en nog twee mislukte studies) later, heb ik mijn plekje gevonden bij de studie Creative Business aan Breda University of Applied Sciences. Nu ga ik mijn derde jaar in en om dat te mogen starten bij indebuurt Breda: what more could a girl ask for!

Eten, eten en nog meer eten!

Studeren is niet het enige dat ik ontzettend goed kan (wink wink). Als je me ergens voor zou kunnen wakker maken dan is het wel eten. Of dit nu mijn moeders heerlijke rotigerecht is (met dank aan onze favoriete buurman Ray) of de calamari fritti, gamberetti all’aglio en de pasta carbonara van Da Attilio op de Grote Markt. De drie Da Attilio-gerechten overigens allemaal tegelijk in één zitting (of course). Breda is werkelijk waar een mengelmoes van heerlijkheid als het op eten aankomt. Van sushi (bij Geisha Lounge of thuisbezorgd van Mr. Sushi en Miss Wok) en burgers (Wayback Burgers is om je vingers bij af te likken) tot shoarma (bij Masada) en cupcakes (A Cup of Cake weet keer op keer mijn sweet tooth te verblijden). Breda is the place to be voor al mijn culinaire fantasieën.

Pathé en chill!

Je zult mij niet vinden in de plaatselijke kroeg voor een La Chouffe, maar áls ik een stamkroeg zou hebben, dan was dat de Pathé bioscoop op het Chasséveld. Tuurlijk is het lekker om af en toe op de bank (of op bed) neer te ploffen en een hele dag de ene na de andere Netflixserie (of -film) te bingen (Afterlife en The Haunting of Hill House zijn mijn aanraders overigens). Soms is het echter ook fijn om je tv in te ruilen voor the big screen. Een bak nacho’s en een ijsthee erbij en het filmfeestje kan beginnen.

Waarom indebuurt Breda?

Als klein meisje was ik constant ergens anders dan in Breda. Ik droomde van huppelen langs de Seine met een baguette en le fromage in mijn armen, terwijl ik zong naar kleine vogeltjes. Ik fantaseerde over geheime missies naar verre landen waar ik alles en iedereen moest redden. Kortom, ik zat vaker met mijn hoofd in de wolken dan dat ik met mijn beide benen op de grond stond. Naarmate je ouder wordt, vervang je fantasie door realiteit. Tenzij je een van de gelukkigen bent die magie ziet in het alledaagse.

Breda is mijn magische plekje. Het is dé plek waar ik alles in mijn leven geleerd heb: liefde, verlies, geluk, en bovenal vriendschap. Het is ook waar ik mijn passie voor schrijven op jonge leeftijd ontdekte en bij indebuurt Breda krijg ik de kans om te schrijven over de meest magische stad van Nederland. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn liefde en enthousiasme voor Breda met jullie mag delen. Denk jij te weten wat nou écht op indebuurt Breda moet komen, maar er nog niet op staat? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of [email protected] en deel het met ons!

Lees ook:

Salmon rolls, maki en nigiri: wij bestelden bij Mr. Sushi in Breda en dit is ons oordeel

Herkenbaar? Het is een partij heet en daardoor heb je totáál geen zin om te koken. Met een gevoelste...

Jip verkoopt op zijn fiets pizzawraps door heel Breda: ‘Dat gevoel gaf me weer een boost’

Herken je dat? Iedere doordeweekse dag ga je 's ochtends naar kantoor en (met een beetje geluk) sta ...

Jun van Geisha Lounge: ‘M’n medewerkers mogen tiktokken tijdens het werk’

Loop binnen bij Geisha Lounge en je waant je in een cocktailbar annex club. Met als grootste verschi...

Meer over

Bredanaars

adv.