Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elin deed mee aan First Dates: ‘Mijn vriendinnen zeiden meteen: hij is níét jouw type’

Door Jennifer da Graça 20 februari 2020

Het is dé guilty pleasure van veel Nederlanders: ’s avonds lekker kijken naar First Dates. Afgelopen maandag deed Elin Fluiter mee en wij spraken haar over de opnames, de klik met haar date en reacties van kijkers.

“Op sociale media werd ik echt afgemaakt: reacties over hoe ik eruitzag en dat ik overkwam als een Amsterdamse student die moeite heeft met de ‘r’. Nou, ik praat zo Brabants als maar kan en voor die ‘r’ kreeg ik logopedie. Maar ik krijg ook ontzettend veel lieve berichtjes van mensen die me zo leuk en spontaan vonden overkomen.”

Geen match

Het concept van First Dates: je gaat op blind date met iemand die aan je wordt gematcht. Tijdens een diner van anderhalf uur leer je elkaar kennen en daarna komt direct het eindoordeel. Zit er een vervolg in, of niet? Spoiler: bij Elin en haar date Johan niet. Elin: “Hij was qua uiterlijk totaal niet mijn type, dat zeiden mijn vriendinnen ook direct toen ze foto’s zagen. Omdat ik toch niet zomaar iemand op televisie wilde afwijzen en de date zo kort was, besloot ik toch in te stemmen met een vervolg. Toen kwam het voor mij uit het niets dat Johan dat níét wilde.”

Zes uur

Elin vertelt dat ze zo’n  zes uur in de weer is geweest met de date en de opnames: “Het vond plaats in september. Toen kwam ik bij een grote loods en daar moest ik best wat vragen beantwoorden, daar komen ze soms later nog op terug.” Wat je als kijker niet gauw doorhebt: het shot waar de deelnemers komen aanlopen is uiteraard ook in scene gezet. Elin: “Zo ongemakkelijk.” Voelde dat niet als eeuwen, opnames in september en dan pas de uitzending in februari? “Ik was er niet veel mee bezig, maar mensen in m’n omgeving vroegen wel steeds hoe het zat. Dus op een gegeven moment keek ik wel uit naar de uitzending, dan had ik dat in ieder geval gehad!”

Zes minuten op tv

“Het spannendste vond ik nog hoe het programma me op beeld zou neerzetten. Je hebt superveel gesprekken tijdens de date, maar zes minuten daarvan worden uitgezonden. Ze kunnen mij superdom laten overkomen of doen alsof Johan een lul is. Dat gebeurde gelukkig niet. Maar bijvoorbeeld bij het afrekenen: daar gaf ik aan te willen splitten, omdat ik me anders verplicht voelde tot een tweede date. Dat laatste kwam er dan weer niet in.”

Surftype

Goed, Johan was dus niet Elins type. Wat voor man dan wel? “Ik gaf bij First Dates aan dat ik val op surftypes met inhoud. Bij Johan zat de inhoud goed, maar het uiterlijk geen match. Ik zoek iemand die korter voor de spiegel staat dan ik. Nog een keer meedoen aan het programma lijkt me niks. Ik kom liever zelf iemand tegen dan geforceerd met iemand te moeten zitten.”

De hele aflevering bekijken? Dat doe je hier.

Lees ook:

jasper de jongh

Jasper deed mee aan First Dates: ‘We gingen Amsterdam in om zonder camera’s te praten’

Geboren en getogen Bredanaar Jasper de Jongh (25) was dinsdagavond in alle Nederlandse huiskamers te...

Vrijgezel van de week Ilona: ‘Het is lastig om serieuze dates te vinden’

Ben je al met heel tinderend Breda op date geweest, krijg je kriebels bij het idee aan een relatie o...

Vrijgezel van de week Ralf: ‘Je moet niet op zoek zijn naar een relatie’

Ben je al met heel tinderend Breda op date geweest, krijg je al kriebels bij het idee aan een relati...

adv.