Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Studenten zamelen geld in voor Make-A-Wish: ‘Hiermee kunnen we 2 kinderen blij maken’

Door Jennifer da Graça 16 november 2020

Het was even schakelen voor Almaz, Stanimir, Anouk en Tessa: voor hun minor Co-Creation And Design Experiences aan Breda University moesten zij een fysiek evenement organiseren. Tót corona om de hoek kwam kijken. Toch zitten de vier studenten niet bij de pakken neer en zetten ze alles op alles om alsnog hun doel te behalen: een tof online evenement neerzetten en geld binnenhalen voor stichting Make-A-Wish. We spreken Tessa Hoorn (22) namens haar team.

“Het doel van ons project is om te leren hoe je zelf een evenement organiseert. Van A tot Z”, licht Tessa toe. “Aan de ene kant zijn we bezig met de beleving en sfeer, maar ook praktische zaken als maximum aantal bezoekers en de logistiek. Nu we noodgedwongen iets online organiseren, valt veel daarvan weg.”

Minstens € 1500,-

Het viertal heeft een duidelijk missie: met hun evenement willen ze minstens € 1500,- euro ophalen voor stichting Make-A-Wish. “Hiermee kunnen we de wens van twee kinderen laten uitkomen”, stelt Tessa. “We hebben hiervoor gekozen, omdat het ernstig zieke kinderen tussen drie en 18 jaar een lichtpuntje geeft. Zij moeten juist nu extra voorzichtig zijn en hebben minder om naar uit te kijken.”

Cocktailparty

Nog even en het is zo ver: vrijdag 27 november om 20.00 uur barst hun digitale feestje los. “De afgelopen drie maanden zijn we druk geweest met ons evenement: Winter Wish Event. Dit is een online activiteit, een livestream via Facebook. Je kunt voor twintig euro een ticket kopen. Daarvoor krijg je een cocktailpakket, wat we gratis bezorgen als je in de buurt woont. Ook ontvang je vijf lootjes voor de loterij. De avond is als volgt: een bartender leert jou winterse cocktails brouwen, een dj zorgt voor muzikale momentjes en de host praat de avond aan elkaar. Tot slot maak je tijdens de loterij kans op toffe prijzen die we met dank aan sponsors beschikbaar stellen”, aldus Tessa.

Ook zonder pakket

Wil je wel meedoen aan de loterij en de livestream, maar heb je geen zin om zelf cocktails te brouwen? “Je kunt ook losse lootjes kopen, zo heb je alsnog een leuke avond en maak je kans op de prijzen”, laat Tessa weten.

Spannend

“Winter Wish Event is het eindproject van onze minor. Los daarvan vind ik het wel spannend, helemaal nu we dichter bij het evenement komen. Alles is goed geregeld, maar nu werken we vooral achter de schermen en op 27 november is het allemaal echt! Toch weet ik zeker dat het allemaal goedkomt en het een topavond wordt”, besluit Tessa.

Lees ook:

Bibi is altijd zenuwachtig wanneer NAC speelt: ‘Ik moét op mijn vaste stoel zitten’

Bibi Maghielse (26) woont samen met haar kat Noad in de Haagse Beemden. Waar komt de naam Noad vanda...
lia sprangers

5 x deze Facebookgroepen zijn handig voor alle Bredanaars

Er zijn een aantal handige tips en tricksom je helemaal Bredaas te voelen. Of je nou nieuw bent in d...

Snel bij zijn! Bij deze webshop krijgen Bredanaars tot 80% korting op merkkleding

Een T-shirt van Michael Kors gematcht met een broek van Diesel en schoenen van Karl Lagerfeld… Dat i...

adv.