Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ja, ik wil! 5 x sprookjesachtig trouwen in Breda

Door Choon Ok Lekx 13 mei 2018

Het trouwseizoen is weer geopend, maar het lijkt erop dat er steeds minder twintigers en dertigers willen trouwen. Hoor jij wél bij die gelukkige groep ja-ik-willers, dan hebben wij voor jou een lijstje met de mooiste trouwlocaties van Breda.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Grote Kerk

Grote Kerk
Foto: Ruimtes in Beeld

Bredaser dan dit wordt het niet: trouwen in het hart van Breda. Het aanstaande huwelijkspaar heeft de keuze uit verschillende huwelijksarrangementen. Als je toch bezig bent kun je net zo goed meteen een receptie en diner houden op deze toplocatie. Zie je de trouwfoto’s al voor je?

De Grote Kerk van Breda behoeft eigenlijk geen introductie. Dit Brabants-Gotische gebouw is bijna vijfhonderd jaar oud en heeft een rijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Willem van Oranje na zijn dood bijgezet wilde worden in de grafkelder van deze kerk. Hij had pech: toen hij werd doodgeschoten was Breda in handen van de Spanjaarden en kon het feest niet doorgaan!


Meer over Grote Kerk ontdekken?

Grote Kerk bezienswaardigheden

Kerkplein 2, Breda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Waalse Kerk

Waalse Kerk
Foto: BN De Stem

Deze kerk is de aangewezen plek voor mensen die graag kleinschalig willen trouwen. Een idyllisch plekje, verstopt in het centrum van de stad. Afhankelijk van de dag waarop je het ja-woord wilt geven, betaal je per twee uur tussen de €215 en €265. Je kunt er ook meteen je bruidstaart neerzetten en een toost met champagne uitbrengen. Cheers!


Meer over Waalse Kerk ontdekken?

Waalse Kerk bezienswaardigheden

Catharinastraat 83, Breda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Landgoed Wolfslaar

Landgoed Wolfslaar
Foto: website van Landgoed Wolfslaar

Deze venue staat natuurlijk bekend om haar sterrenrestaurant, maar is ook dé plek voor een bijzondere bruiloft. De weddingplanners van Wolfslaar regelen jouw speciale dag van A tot Z voor je als je wilt. Voor €4250 worden jij en dertig gasten ontvangen met koffie en thee. Na de kus is er een toost-taart-borrel, en bovendien mag iedereen ’s avonds aanschuiven voor een 4-gangen sterrendiner. Dat alleen is al reden genoeg om te trouwen!


Meer over Landgoed Wolfslaar ontdekken?

Landgoed Wolfslaar bezienswaardigheden

Vandaag gesloten

Wolfslaardreef 100-102, Breda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Kasteel Bouvigne

bezienswaardigheden in Breda
Kasteel Bouvigne door Lothar Zhou

Wat een plaatje, dit kasteel! Sinds 2010 is het mogelijk om elkaar hier het ja-woord te geven. Dat kost je €450, maar dit is dan ook niet zomaar een kasteel. In de 17e en 18e eeuw was het eigendom van niemand minder dan de Oranjes. Vet!

Er zijn twee ruimtes beschikbaar: de Blauwe Zaal en ‘Willem en Mary’. De Blauwe Zaal – je ziet hem aankomen – is blauw van kleur. Het is een lichte en authentieke ruimte met plaats voor maximaal 22 personen. Willem en Mary zijn wat zwaarder op de hand: deze ruimte heeft een prachtige houten vloer, houten lambrisering, een open haard en glas-in-loodramen. Hier mogen maximaal 34 personen aanwezig zijn. Extraatje: je kunt trouwfoto’s laten maken in de oogverblindende tuinen van Bouvigne.

Wil je ook nog lekker borrelen en samen de taart aansnijden – en dat wil je natuurlijk – dan moet je een ander plekje zoeken voor naderhand: er mogen geen commerciële activiteiten plaatsvinden.


Meer over Kasteel Bouvigne ontdekken?

Kasteel Bouvigne bezienswaardigheden

Bouvignelaan 5, Breda

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Koetshuis Anneville

Anneville
Foto: Facebookpagina Koetshuis Anneville

Trouwen in een landelijke omgeving met een goede bereikbaarheid? Dan hebben wij iets voor jou: Koetshuis Anneville ligt verstopt in Ulvenhout, omgeven door natuur. Letterlijk een koninklijke locatie, want aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft Koningin Wilhelmina hier zes weken gewoond!

Koetshuis Anneville biedt ruimte voor zowel kleine als grote groepen. Bij mooi weer klinken de glazen op het terras en als het regent sta je droog en warm in de achterzaal.


Meer over Koetshuis Anneville ontdekken?

Koetshuis Anneville bezienswaardigheden

Annevillelaan 101, Ulvenhout

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lees meer:

trouwen

Wist je dit? Gratis trouwen in Breda duurt 600 seconden

De ‘mooiste dag van je leven’ kent vele soorten en maten: sommigen trouwen groot, groter, grootst en...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.