Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Bram: ‘De clubsandwich van Dickens & Jones is episch’

Door Laura van Etten-Elting 29 juli 2017

De beste tips, die komen natuurlijk van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. Deze week vertelt Bram, medewerker bij het mooie Bliss Hotel,  over zijn favoriete plekjes in Breda: “Als je de verkeersborden bij de Cingelstraat weghaalt dan ga je 400 jaar terug in de tijd.”

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De clubsandwich van Dickens & Jones is episch

Favorieten van Bram Dickens & Jones

“Als mensen vragen waar ze lekker kunnen lunchen dat zeg ik altijd neem de clubsandwich bij Dickens & Jones. Die is episch! Ik vind het belangrijk dat eten betaalbaar is en dat eten goed is. De clubsandwich van Dickens & Jones is gewoon zoals ‘ie hoort: lekker brood, goede kipfilet, bacon..”


Meer over Mr. Moos ontdekken?

Mr. Moos restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Grote Markt 40-42, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Kerkplein, in de vroege ochtend

Favorieten van Bram

“Waar ik heel graag kom is hier voor het Bliss Hotel op het Kerkplein. Dan loop ik ’s ochtends vroeg, rond half 8,  de deur uit met een kopje koffie en dan is het nog zo rustig! De hele straat is uitgestorven. Met de mooie kerkklok en het zonnetje dat net boven de huizen uitkomt… En die sfeer die hier dan hangt en die rust, dat is bizar. Dat is echt ge-nie-ten.”


Meer over Bliss Hotel ontdekken?

Bliss Hotel hotels

Gesloten07:00 - 23:00

Torenstraat 9, Breda

Bekijk meer:hotels

De daghap bij bruxelles

Favorieten van Bram

“Het is niet persé een heel gezellige plek ofzo, maar ik kom heel graag eten bij Bruxelles. Je kan daar gewoon cheap en heel lekker eten. De daghap is altijd goed. 90% van de keren dat ik uit eten ga is of daar óf de Walkabout. Maar na twee keer heb je de burger wel gezien dus dan kan je weer spareribs atten bij Bruxelles.”


Meer over Café Bruxelles ontdekken?

Café Bruxelles cafés

Gesloten12:00 - 02:00

Havermarkt 5, Breda

Bekijk meer:cafés

Winkelcentrum Hoge Vucht

Favorieten van Bram
Foto: Facebook van Winkelcentrum Hoge Vucht

“Het is misschien gek, maar ik loop dus heel graag door het winkelcentrum Hoge Vucht. Ik woon daar nu sinds kort en alles zit er: je hebt er een HEMA en een Kruidvat en drie supermarkten. Het is overdekt, het is altijd fijn en altijd druk. En je hebt daar niet van die straatverkopers zoals hier in het centrum, ik shop oprecht niet meer in het centrum alleen dáárom. Dat heb je daar dus niet, bij Hoge Vucht heb je gewoon nog de Turkse groenteboer naast de Aldi en de MT. Ze hebben er van alles wat en ik moet altijd lachen als ik er binnenkom.”


Meer over Winkelcentrum Hoge Vucht ontdekken?

Winkelcentrum Hoge Vucht winkelcentra

Gesloten09:00 - 18:00

Moerwijk 14, Breda

Bekijk meer:winkelcentra

De toren van de oude stadsmuur in het Valkenbergpark

Favorieten van Bram

“In het Valkenbergpark liggen twee steenranden van torens van de stadsmuur die er vroeger stond. Eén ligt naast het Begijnhof en de ander richting het Kasteel. In de winter is dat echt schitterend. Vanaf dat punt kan je links precies de verlichte kerktoren zien en rechtdoor de voorgevel van het Kasteel. Het is de laatste halte van Ghost Tours, dan sta ik daar op de stadsmuur en vertel ik het meest epische verhaal waarin alle grote legendes van Breda samenkomen. Dat is het enige verhaal waarvan je weet dat iedereen stil is en stil blijft. Je kan dat verhaal ook alleen maar op die plek vertellen. Het voelt daar zo magisch.”


Meer over Ghost Tours Breda ontdekken?

Ghost Tours Breda entertainment

Torenstraat 9, Breda

Bekijk meer:entertainment

De Cingelstraat

Favorieten van Bram
Foo: Danny Touw

“Als je de verkeersborden bij de Cingelstraat weghaalt dan ga je 400 jaar terug in de tijd. Je hebt het oude officiershuis, de gracht met de zijkant van het Kasteel en het Huis van Brecht [het oudste gebouw van Breda]. Het is er rustig en stil.”

Wil jij ook graag je favoriete plekjes in Breda delen met je stadsgenoten? Leuk! Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.