Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Celine doet fanatiek aan krachttraining: ‘Ik mag kleding uitzoeken in ruil voor promotie’

Door Jennifer da Graça 7 oktober 2019

Vier keer per week anderhalf uur trainen, een eigen coach die steeds haar grenzen weer verlegt en een Instagrampagina met meer dan vierduizend volgers: Céline Cacchione (22) doet het even. Uit verveling begon ze zo’n vijf jaar geleden met krachttraining en daar is ze tot op de dag van vandaag druk mee bezig.

Naast het sporten gaat Céline ook nieuwe uitdagingen aan. “Sinds begin september 2019 ben ik coach bij TeamMiro. Dat is superleuk, ik mag mijn eigen cliënten motiveren, ondersteunen en begeleiden bij hun traject. Zo maak ik voedingsschema’s en geef ik advies over hun houding bij bepaalde oefeningen.”

Sporten door verveling

Zo’n zes jaar geleden had Céline zich niet kunnen bedenken dat ze op dit moment zó sportief bezig zou zijn. “Ik sportte altijd al. Ik voetbalde veel. Toen ik zestien was, sportte ik twee jaar niet. Tot ik op kamers ging wonen. De verveling sloeg toe, omdat ik maar twee keer per week naar school hoefde. Daarom ging ik maar naar de sportschool.”

Samen met haar beste vriendin deed ze groepslessen, waar ze lekker enthousiast in zat: “Na de eerste keer had ik zelfs last van mijn buikspieren, ondanks dat we geen buikspieren trainden. Zo erg ging ik op in de les.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: @frwrd.designs op Instagram

Instagramvolgers en sponsoring

Een korte blik op Célines Instagram laat je een hoop zien: veel volgers, veel mooie sportoutfits en een samenwerking met een sportmerk. “Womens Best sponsort me, dat is zó tof. Ik wist niet eens dat ik daar überhaupt voor in aanmerking zou komen met niet superveel volgers. Hun mailtje met het voorstel was in mijn spam beland. Om eerlijk te zeggen geloofde ik dus ook niet dat het aanbod echt was. Maar blijkbaar wel! Maandelijks mag ik voor een bepaald bedrag kleding uitzoeken in ruil voor promotie op mijn Instagram.”

Of ze een bepaalde strategie heeft voor haar Instagram? “Consistent posten. Al schiet dat er ook bij mij vaak bij in. Dan vergeet ik het en denk ik achteraf ‘Had ik maar wat gepost!’ Ook helpt het om andere mensen te ontmoeten die ook veel doen met social media.”

Foto: @frwrd.designs op Instagram

Doelen

Op bepaalde momenten werkt de sportster naar wedstrijden toe. “Ik heb twee wedstrijden gedaan voor squats, benchpress en deadlifts. Zo tof: ik haalde de honderd kilo bij de deadlift! Bij de squat helaas niet, dus die staat nog op het lijstje. Ook een benchpress doen van zestig kilo is echt een mijlpaal die ik wil halen.”

In december staat weer een wedstrijd op de planning. “Ik ben nog niet bezig met de voorbereidingen, maar het zit al wel in m’n hoofd.” Toch heeft ze nóg een reden waar ze zoveel sport. “Vroeger trainde ik vanwege lichamelijke doelen. Spieren en rondingen krijgen. Dat soort dingen. Nu wil ik vooral lekker in m’n vel zitten. Of dat nu met een dikke bil is of niet, dat maakt me niet zo uit!”

Lees ook:

Binnenkijken bij Martijn: ‘Er ligt hier geen grammetje stof, ik zou de ideale huisman zijn’

Yes, het is weer tijd voor de woning van de week! Dit keer gingen we op bezoek bij Martijn Korremans...

Arnold is eigenaar van feestcafé De Kapitein: ‘Dit wordt een heel nieuw concept in Breda’

Twee keer stond feestcafé De Kapitein al in de top drie van beste feestcafés van Nederland. Iedere z...

Van schapenvoetenbank tot fancy fauteuil: dit zijn de vetste designwinkels in Breda

Designgekkies opgelet! Je wist natuurlijk allang dat Breda een goede stad is als je van design houdt...

adv.